Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek severna italijanska obala

severna italijanska obala

Kako zgleda dopustovanje na severni italjanski obali ; v mislih imam obalo med Gradezem in Benetkami.Kaksni so hoteli ,vzdusje,kaj se kej dogaja.Ce je kdo ze bil,bi bil vesel vsake informacije…..

Mi dopustujemo praktično vsako leto v Italiji vendar iskreno povedano tega dela ne bi izbrala. Gremo pa poleti sem pa tja za en dan v Lignano. Edino prednost pred preostalo državo vidim v bližini.
Sicer gre za peščene plaže, težka mivka kar se potem odraža na zelo motni vodi. Veliko plaž ima modro zastavo tako, da morje je čisto. V italiji imajo vse plaže del kjer se najamejo ležalniki in del kjer je kopanje prosto.
Grado je mislim, da najbolj onesnažen in prav nič privlačen. Za sprehod luštno mesto, plaže pa ne.
Potem pa kot glavne destinacije Lignano, Bibione, Jesolo. Jesolo je bolj moderna izbira, več lokalov, več nočnega življenja. Lignano ima veliko večje plaže in mogoče malo manj nočnega življenja. Bibione je nekje vmes. Bi dodala še Caorle, ki je zelo lepo staro mestece poleg plaže.
Našim otrokom so peščene plaže zelo všeč in zato tudi izbiramo take lokacije. Med temi bi izbrala Lignano. Tam lahko obiščete tudi živalski vrt, Guliverandio. En dan se pa zapeljete še do Aqualandie.
Če otrok nimate bi mogoče izbira bila drugačna.
No nikakor in pod nobenim pogojem jaz na tak dopust ne bi šla konec julija in začetek avgusta.

Plaža v Gradežu – mivka, široka, dovolj prostora, mnogo ljudi, vendar kopanje zanič – ker ob celi obali raste širok pas podvodnega rastlinja in nima človek živcev, da bi se prebil čez to, tako da poštenega plavanja ni, samo do popka se lahko greš namočit. Pa tudi parkirišče je težko najti blizu obale, te čaka najmanj 20 minut hoje – če imaš srečo. Ampak Italijanov je polno in uživajo na plaži, zazidano pa tako, da so počitniške hiše – bloki še daleč od plaže. Je zanimivo videt, potem veš, da ga ni čez hrvaško morje – če znaš poiskati

Mi pa smo ravno nasprotno celo nekajkrat šli na hrvaško obalo, pa sta se otroka uprla. Tako hodimo v Italijo, kjer so namesto kamenja, skal, peska in betona na plaži dolgi, neskončni kilometri mivke, morje je, razen izjemoma (po nevihti npr.) čisto in s celotno ponudbo smo super zadovoljni. Gremo tudi samo čez vikend in ravno ta vikend gremo spet. Imajo urejeno ponudbo, dolge kolesarske steze, gremo s kolesom, na sprehod… Se pa krajem, kot so Jesolo, Lignano izogibamo, sploh v sezoni.

Haha, tudi v Italiji je treba znat poiskat :-)))

Lignano & co so pa tudi po mojem okusu nekaj najmanj vabljivega na svetu.

Haha, tudi v Italiji je treba znat poiskat :-)))

Lignano & co so pa tudi po mojem okusu nekaj najmanj vabljivega na svetu.[/quote]
A mi lahko kdo svetuje kakšno mestece v Italiji, kjer je plaža bolj divja? Obstaja kaj takšnega tudi na severu, ali je treba za to iti na jug? Kaj pa proti Franciji- kakšen pa je tisti konec?

New Report

Close