Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek severna jadranska obala

severna jadranska obala

Junija bi radi šli za en teden malo na potep. Mogoče po italijanski jadranski obali. Ne vem, do kje bi prišli. Zanima me, če je kdo že bil…kakšni so vaši vtisi, izkušnje? Glede spanja, kaj si ogledat?

Severna jadranska obala nimaš kaj videt- ok mogoče Gradež, pol vse ostalo dalje dol pa je bolj tak tak. Obala je peščena večinoma in umazana.

Pojdite raje čez Italijo do Sardinije ali Sicilije, tam je res lepo.

Ogledate si: grad in park Miramare. Sesljan sprehod po Rilkejevi poti, plaža. Naravni rezervat doline Glinščice.

Mi smo Italijo že precej obdelali, najmanj vzhodno/jadransko obalo. Menda je lepo na polotoku Gargano (imamo v načrtu enkrat it tudi tja).
Zanimivih krajev je po Italiji ogromno. Glede na to, da imate otroke, je tam nekje okoli Ravenne Mirabilandija, San Marino je luškan za pogledat, pri Riminiju je Italia in Miniatura, fajn za pogledat tudi za odrasle. Če boste šli bolj južno, npr. do Gargana, bi lahko šli pogledat tudi Alberobello, vasico hišk “trullijev”, pa Matera s hišami, “vklesanimi” v hrib …
Plaže so, kolikor poznam tisto obalo, večinoma mivkaste, kot npr. Rimini, če vam to ni všeč, je po moje bolje iti kam drugam.
O apartmajih ne vem nič, ker mi kampiramo. Mogoče se splača pogledat po kampih, imajo tudi veliko hišk – če vam je ta način bivanja všeč. Apartmaji in take hiške se več ali manj oddajajo tedensko, tako da bi potem morali biti en teden na istem mestu. Je pa za julij verjetno treba kar rezervirat, ker zna bit že gužva. Enako po cestah, sploh ob vikendih – zato mi po Italiji zmeraj vandramo za 1.maj, konec junija/začetek julija ali septembra.
Sicer je pa Italija lepa in zanimiva, kamorkoli že se obrneš.
To so 1x pisali, ko so ljudje spraševali.

Ravena, Fermo, San Marino, Pescara…

Ja res, mi vandramo po Italiji že leta in še nikoli nikjer nam ni bilo dolgčas!
Za en teden je tale varianta Ravenna-Rimini prav fajn, imate čez glavo dovolj “dela”.
Za Gargano in južneje si je bolje vzet malce več časa, ker je že do Gargana enih 1.000 km, pa do Alberobella po moje še precej čez 200, pa ko si že tam, je fajn še “peto” škornja predelat pa it malo po Kalabriji…
Mi tudi večinoma kampiramo, večinoma junija/septembra, za 1. maj pa kak apartma ali sobe. Mislim, da junija ne bo nikjer problema s prostorom, se da tudi spotoma kaj dobit, seveda je pa lažje najt kakšno ugodno varianto, če rezerviraš vnaprej.

Ja res, mi vandramo po Italiji že leta in še nikoli nikjer nam ni bilo dolgčas!
Za en teden je tale varianta Ravenna-Rimini prav fajn, imate čez glavo dovolj “dela”.
Za Gargano in južneje si je bolje vzet malce več časa, ker je že do Gargana enih 1.000 km, pa do Alberobella po moje še precej čez 200, pa ko si že tam, je fajn še “peto” škornja predelat pa it malo po Kalabriji…
Mi tudi večinoma kampiramo, večinoma junija/septembra, za 1. maj pa kak apartma ali sobe. Mislim, da junija ne bo nikjer problema s prostorom, se da tudi spotoma kaj dobit, seveda je pa lažje najt kakšno ugodno varianto, če rezerviraš vnaprej.[/quote]

Šli naj bi junija, po možnosti v prvi polovici. Glede na to, da imamo čas omejen (en teden- mogoče dan več), smo mislili iti nekje do Pescare. Gargano je že malo daleč, ostalo pa sploh.
Hvala vsem za napotke. Za spanje bomo poskušali sproti kaj dobiti. Več kot 2x ne bi prespali na istem kraju.

tista prava morska idila je na jadranski obali italije južno od Ancone. Mi ponavadi naredimo v šusu 1000km brez težav in ja, Gargano je svet zase, daleč od italije, ki jo poznamo sicer 🙂

severni del pa res to, kar so ti predlagali in junija še ne bo gneče. okolica Riminija z vsemi parki, ki jih ni malo, vseh vrst. Pa nujno San Marino in ne pozabi Urbino.

če imate otroke so te plaže res pravljica, sama mivka n neskončno res lepih školjk na obali

New Report

Close