Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Severni sij

Severni sij

Saj menda so bile že neke omembe te prve knjige iz trilogije Njegova tema tvar, vendar nič konkretnega. Kljub veliko prebranim knjigam nisem bila nikoli ljubiteljica fantastike. Sem pa iz firbca prebrala prvega Potterja, pa potem še iz česa drugega ostale tri in zdaj nestrpno čakam na naslednjo. Ravnokar pa sem “požrla” Severni sij”. In ugotavljam, da ta zvrst sploh ni tako slaba. Je še komu priletela v roke ta knjiga in mu bila všeč? Mnenja? Je dosti bližje robu znanosti kot pa Potter in ti lažje odpre domišljijske poti, povezane z realnostjo. 🙂 Pri Potterju je to malo težje. Domišljija že, vendar bolj malo v zvezi z realnostjo. 🙂

Severni sij poznam le Jancarjev, ki pa ni ravno znanstvena fantastika.
Je pa vreden branja.

Že nekaj časa je minilo, odkar sem jo prebrala in bom zdaj začela drugo. Zdi se mi, da je v tej knjigi mešanica J. Verna, grških mislecev (demon, ki naj bi ga imel vsak ob sebi oz. duša), skandinavske mitologije …Vsekakor je težje razumljiva otrokom, kot Harry. Vse skupaj pa izhaja iz teorije, ki sem jo nedavno tega zasledila v medijih, da naj bi v notranjosti naše Zemlje dejansko obstajalo življenje. Na območju Sev. tečaja velikokrat najdejo cvetni prah ali ostanke npr. metuljev in ne znajo pojasniti, kako je to prispelo tja. Vendar se to prikriva, zaradi vojaških inetresov itd. Verne ni bil od muh, verjemi, in to marsikdo ve. Vse resnice, ki nam jih prikrivajo, pa nam razkrijejo v leposlovnih knjigah. Preberi še eno podobno – Artemis Fowl.

saj zdaj je prisel ven ze drugi del severnega sija-pretanjeni noz.Fulllll je dobra.Men je se bosa kot prva.Dogaja pa se v treh svetovih:v Lyrinem,našem in še enem.Jo zelo priporočam.Stane 6200 sit,v knjiznicah jo je pa bolj tezko dobit nazalost…
jaz sem dobla svojo za bozic-lep pozdrav in srecno novo leto

New Report

Close