sex pred poroko
Jaz mislim, da je to ni nič napačnega. Pravijo celo, da je dobro, da malce prej sprobaš, kaj pa če se tu ne ujameta? Veš zakon ni le lepo skupaj preživet večer ali pa lep preživet viked. Zakon prinese tako lepe kot slabe stvari. Ena od slabih je, da se moraš navaditi, da nisi več sam, temveč dva in da moraš začeti sklepati kompromise. Ne vem, kako razmišljajo drugi, ampak iz lastnih izkušenj ti povem, da je dobro celo, da dva živita skupaj že pred poroko kot bi bila zakonca. Šele tako bolje spoznaš partnerja.
Pa veliko sreče, predvsem pa en lep zakon!!!
SPOLNOST JE VELIK IN ZELO POMEMBEN DEL VSAKEGA ZAKONA ZATO JE VSAJ PO MOJEM MNENJU ,POMEMBNO, DA SE PARTNERJA POZNATA DOBRO, POZNATA ŽELJE, MOTIVE, STRASTI, POŽELENJA IN ZAČNETA ŽE PREJ ODKRIVATI SKRIVNOSTI, KI JIH HRANITA ZA IZBRANCA. PA NE SAMO DA JE DOBRO SEXATI PRED POROKO, DOBRO JE PRED POROKO TUDI NAJMANJ ENO LETO SKUPAJ ŽIVETI, KER LE TAKO SPOZNAŠ PARTNERJA, VSE NJEGOVE NAVADE IN TISTE LASTNOSTI, KI TI NA ZMENKIH NISO ODKRITE. SKUPAJ JE POTREBNO REŠITI NEMALOKATERO NEPRIJETNO STVAR, SE SPOZNATI TUDI V SLABEM IN NE SAMO NA NASMEJANIH ZMENKIH, PA ŠE TO NIKAKOR NI ZAGOTOVILO, DA BO ZAKON USPEŠEN.
BREZ ZAMERE, AMPAK, MENIM, DA SE MORATA PRED POROKO ŠE MARSIKAJ POGOVORITI, PREDVSEM PA IMAM OBČUTEK, DA STA ZA TA KORAK ŠE NEZRELA, SAJ STA ŠE MLADA IN NEIZKUŠENA (SKLEPAM TUDI GLEDE NA VPRAŠANJE, KI STA GA POSTAVILA) UPAM, DA VAJINA EUFORIJA DO POROKE NI LE ODSEV NAJSTNIŠKE ZALJUBLENOSTI, KI SE KMALU ZNA RAZBLINITI.
POROKA IN ZAKON JE ŽIVLJENJE, SO PROBLEMI, JE NEKAJ NAJLEPŠEGA, LE ZNATI MORAŠ VSE SKUPAJ PRAV IN ZRELO DOŽIVETI!
VELIKO SREČE PRI ODLOČITVI VAMA ŽELIM!
Zdi se mi, da je on pri 18-ih še malo premlad za poroko.
Normalno, da si fant pri 18-ih želi sexa. Malce čudno je, da si ga ti ne. Po drugi strani pa je zelo pametno, da veš pred poroko, ali te je tvoj dragi sposoben zadovoljti. Predstavljaj si, da se poročiš s tipom, ki mu je popolnoma vseeno za tvoje užitke. Groza. Le pogum in akcija.
Jaz pa menim, da spolnost ni igračkanje, kjer poskušaš ali si za skupaj ali ne. Ali ni jasno, da če se imata rada, se bosta sigurno tudi v spolnosti zadovoljila. Če je tvoj fant pripravljen počakati, potem še bolj zagotovo veš, da te ima rad in da te ceni. Mislim, da mora biti najprej ljubezen, potem pa spolnost, ne pa obratno!! To je zmotno mišljenje. Za spolnost mora biti človek odgovoren. Poleg tega, zakaj bi moral človek vedno zadovoljiti vse potrebe takoj?! Saj bosta lahko spolno aktivno živela še celo življenje! Zakaj bi se potem tako mudilo? Zdaj se rajši spoznavajta in pogovarjajta. Zdi se mi, da fant, ki je star 18 let še ni zrel za odgovorno spolnost.
Želim vama veliko nežnosti in ljubezni.