seznam-izračun preživnine
Sem oče 4 leta stare punčke,ko sva šla narazen sem za preživnino moral sam poskrbeti in sicer sporazumno preko sodišča v višini 104eur(leta2006),sedaj šteje 120eur.Otroku letno kupim hrane in oblačil v vrednosti 200-300eur,sedaj pa blefira,da nemore s tem preživeti,saj živi prav razkošno(gorivo na mesec80eur,gsm60eur,nepotrebne stvari-nakup drugega avtomobila itd.,vendar to je nezanima).Jaz imam trenutno neto plače od 750 do 850 eur neto plače,vendar zaradi operacije hrbtenice sem skoraj polovico leta na 4 urah,zato mi plača niha….
Ker sem bil z njo v skupnem gospodinjstvu natanko 7let,od tega pri njeni tašči,ona je bila še študentka,sem kupil parcelo in zgradil novo hišo,ko je bila hiša končana je imela 1 leto delovne dobe,vložila je natanko 8000 eur,kar je dobila od mame,ker zasluška ni imela niti za sebe,sedaj pa me je izsiljevala in me mučila da sem ji moral izplačati 54000eur,za nakup dvosobnega stanovanja,pustiti sem ji moral avto v vrednosti 8000eur,poravnal dolg njeni materi iz skupnega najinega gospodinjstva 10200eur in to sam,neglede da sva oba podpisana,kot dolžnika,sedaj pa za piko na i še izsiljuje z višjo preživnino,čeprav imam že hipotekarni kredit v višini 400eur na 20let,preživnine120eur,samo stroški za preživetje v hiši brez hrane 350eur,sedaj pa mi naj nekdo pove,kako se jaz naj preživim,ko nimam niti za svoje preživetje(hrano,zavarovanje itd..,če mi pri vsaki plači primanjka najmanj 200eur na mesec…Pa naj mi nekdo reče,če je to pravica in da matere so zaščitene,kot prave svetnice,da se ne menim o ustanovah,kot je socialno itd…Vsega tega denarja ni prijavila na davkariji,kjer bi morala plačati davek na dobiček iz kapitala.
Moj cilj je,da bi imel enake pogoje nad skrbništvom do otroka,ker je otrok njej tuja beseda in nazaduje-trenutno je na nivoju leto in pol starega otroka,ker se njej ne da,da bi se ukvarjala z otrokom,temveč sedi na telefonu ob otroku 3-4 ure na dan,jo vrže v avto in jo popelje do svojih kolegic,kjer je moj otrok prepuščen samemu sebi,oni pa ga žurajo in kadijo,ne glede,da so otroci zraven.