Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Seznam – kaj vzeti na dopust

Seznam – kaj vzeti na dopust

Vem kako je ko pakirate in ne veste kaj vse bi vzeli, da ne boste kaj pozabili….

Naj vam pomagam:

Pakiranja se lotite sistematsko:

1. Zdravila, ki jih potrebujete, aspirin, kamagel, obliž, povoj…
2. Kozmetika – kreme za sončenje, krema po sončenju, gel za tuširanje, šampon, balzam, zobna pasta, zobna ščetka, lak za nohte, aceton, škarjice, krtačka, moški – pribor za britje…insekticid, nekaj proti komarjem..vložki, tamponi, vata, mokri robčki…elastike, sponke za lase…
3. Knjige, revije, križanke, igralne karte
4. Kopalke, brisače, posteljnina (če je potrebno)
5. Oblačila….. sp. perilo, nedrčki
6. Dokumenti, potni list, osebna, bančna…..
7. Ključi (če jih potrebujete za prikolico, hišo na morju…)
8. Pralni prašek, mehčalec, det.za posodo, gobaste krpe – če potrebujete
9. Šivalni pribor
10. Obutev
11. Toaletni papir, kuh.papirnate brisače (če potrebujete)

Če greste v kamp ali apartma, kjer boste kuhali, vzemite s seboj (tisti ki jemljete hrano s seboj seveda):

meso – po porcijah (naredite jedilnik)
moka
sladkor
kava
olje
kis
makaroni
riž
začimbe
marmelada
juhe
maslo
mleko
sir
salama
pašteta
tuna
med
sladkarije
slano pecivo
pivo
sok
voda
meso
nutella
parad.mezga
krompir
paradižnik
kumare
bučke
čebula
česen
jajca
čaji
polenta
kosmiči

Za tiste v šotoru pa še:
Posoda za kuhanje, krožniki, kozarci, jedilni pribor…..
Plinska bomba, kuhalnik
in seveda šotor:)

Dopolnite me, če sem še kaj pozabila.

Lep dopust vsem in lep pozdrav
Vaša skrbna bralka

Mehčalec?

Še doma ga ne uporabljam 🙂

najmanj liter borovničk … po tradiciji

Na morju si definitivno ne bi lakirala nohtov. Naj si tudi oni odpočijejo.

Samo pljuvanje, samo pljuvanje, ne morem verjeti.
Namesto da bi bili hvaležni za pomoč pa takole.
Pa saj vam ni treba vzeti vsega, je pa fino če vsaj pogledate seznam in česa ne pozabite. Raje se zahvalite gospe za pomoč!!! Aja, tega ne znate, kajne!!??

Vsak ima svoj seznam. Nekateri imamo vrt in se seznam spremeni, a ne? Vsi se ne bašejo s tunami, nekatere stvari je bolje kupiti tam, kamor greš. To je tvoj osebni seznam in ne vem, če si komu kaj pomagala.
Sicer pa že dolgo ne rabim seznama, ker na letalo ne nosim tega.

Kakšno pljuvanje??? Mislim, da prvi pljunek si pljunil-a ti na ljudi??? Tableti so že bili pred zajtrkom?

Ščipalke za obešanje kopalk, brisač…. po potrebi tudi vrv.

Krasen nasvet, lahko bi organizirala kako delavnico, danes se brez tega ne zna niti na wc več it.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Ne pozabite na tekočino za leče, tisti ki jih nosite. Meni se je to že zgodilo.

Ne vem no, non stop sprašujete če ima kdo kakšen seznam, potem pa ko vam ga nekdo napiše pa spet ni v redu. Sto ljudi sto čudi.
Saj vam ni treba vzeti vsega kar je napisano, malo pa vam je seznam le v pomoč, mar ne?
Imam občutek kot bi bili nevoščljivi če nekdo nekaj ve, nekaj zna, če je sposoben bolj kot vi.

Ja res je, očala, leče, fotoaparat, mobitel, leptop:)

A bej žno, bolj sposoben? Menda pa vsak ve kaj rabi zase, nekateri samo brisačo, drugi pa kot da se selijo za najmanj tri leta.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Pa saj to je cel projekt da spakiraš. Ob takem kompliciranju mene že mine kam it. Ajde ne rečem da greste nekam kjer srečaš živo dušo vsake par dni.

Na tvojem seznamu pogrešam fen in peglezen :))))

Ničproti avtorici, se je potrudila.

Ampak mene je pa groza, koliko ljudi je danes popolnoma nefunkcionalnih in potrebujejo vodenje že za povsem enostavne stvari v življenju!
In iz leta v leto je vse slabše!

Mislim, če kot odrasla, samostojna, opravilno sposobna oseba, ki si je po možnosti omislila še družino (se pravi, da zase misli, da je odgovorna oseba in lahko poleg sebe skrbi še za nekoga drugega!), če kot taka oseba ne veš, kaj boš potrebovala na dopustu, potem je čas, da si daš prst na čelo in se dobro zamisliš ali pa si kar pošlješ kroglo v koleno, te mogoče ta strezni!

saj si se potrudila s seznamom, samo meso, testenine, med, nutela, kava, bucke, paradiznik, olje, kis, ….. to vzames s seboj, ce dopustujes sredi puscave, 1000 km v vsako smer ni nic. Potem si pozabila napisat se 750 l vode. V civiliziranem svetu se vse to kupi. Najboljse je ribo vzet s seboj na nek otok dol v Kvarnerju in parmezan iz Eurospina s seboj v Italijo, ter poljsko nutelo v Italijo 🙂

Pa saj, zadnjič je bilo v nekem mediju, kako pravilno na veliko potrebo…tako da nič čudnega več…

Evo nekaj je že tu tako na hitro:)) http://www.moskisvet.com/clanek/v_formi/kakate-pravilno.html

Ne delam seznamov. Zaradi tega ne pozabim česa vzeti. Osnovne stvari (dokumenti, denar, zdravila) imam vedno na dosegu roke (doma), tako da to ni problem. Obleke ne jemljem veliko, hrane sploh ne. Vzamem edino kakšno stvar, ki je v hladilniku in bi se v času odsotnosti pokvarila. Hodimo (največ) na Hrvaško. Hrana je tam približno enako draga, kot doma. Nekatere stvari so malenkost dražje, nekatere malo cenejše.

Jaz pa bom naredila reklamo za en drug seznam
http://www.otrocarije.net/meniji/otroska%20oprema/Seznam%20prtljage%20za%20dopust,%20pocitnice.html

Za nas pomembni so le: dokumenti, denar, zdravila, polnilci

vse ostalo se da dokupiti ali pogrešiti

jaz pa grem prvič na dopust z malim otrokom in ja, po malem začenjam iskat sezname po internetu, da slučajno ne bi kaj pozabila.

S tem seznamom nam lahko čehi rečejo, da smo mi čehi.

-------------------------------------- "The greatest gift of life is friendship, and I have received it." [url=http://shrsl.com/?~93n6]Kupi poceni iz tujine brez davka[/url]

Mi smo smotani? Pa ti si smotana, da si omisliš otroka, a ne veš, kaj boš na dopustu potrebovala!
Razumem, da se človek znajde v novi situaciji, pa se malo zmede, ampak da take osebne stvari ne zna speljat brez pomoči interneta, jao, jao!

1. Vse kar vsakodnevno potrebuješ, vzameš s sabo.
2. Vse kar ne potrebuješ vsak dan, napišeš na listek in potem greš lepo po listku in izpišeš, kaj bi eventuelno rabila in črtaš, kar je krama in ne potrebuješ.
3. Na tretji listek napišeš, kaj moraš še kupit.

Tam nekje od 12. ali 13. leta si sama pakiram prtljago, se pravi že cca 40 let, brez seznamov, pa nisem nikoli nič pozabila. Poleg tega je moja prtljaga zelo različna, glede na to, ali grem za nekaj dni na morje s šotorom/v hotel/apartma aki na 2-3 tedensko kampiranje po Evropi ali na nekajdnevni citybreak z letalom v hotel/apartma… Bi morala imet precej seznamov 😉

Jaz pa bom naredila reklamo za en drug seznam
http://www.otrocarije.net/meniji/otroska%20oprema/Seznam%20prtljage%20za%20dopust,%20pocitnice.html%5B/quote%5D

Mojca, si to ti?

-------------------------------------- "The greatest gift of life is friendship, and I have received it." [url=http://shrsl.com/?~93n6]Kupi poceni iz tujine brez davka[/url]

New Report

Close