Seznam stvari za novorojenčka..
Punce pomagajte mi. Saj verjetno že kje obstaja seznam stvari za novorojenčka (pa ga ne najdem), ki ga naj bi bodoča mami pripravila pred prihodom iz porodnišnice. Torej zadevice za dojenčka, za tiste prve mesece.
Kaj je boljše tiste majčke za zavezovanje ali bodiji za novorojenčka?? Pa katero kozmetiko pripraviti?
Najbolj pa me muči, ker ne vem katero velikost oblačilc kupiti, saj ne vem kako velik bo moj otroček. Kako ste vi prakticirale te zadeve??
LP.
Meni so najbolj odgovarjali bodiji za zavezat – podoben sistem kotmajčke za zavezat, sam da je spodaj kot bodi. Kozmetike čim manj, jaz sem uporabljala ribje mazilo za suho in vneto kožo, pa en bepanthen za rito (če bi bila rdeča), pa eno trdo milo za kopanje (to hočejo imet patronažne). Za rito mazat se je pri meni še najbolje izkazalo hladilno mazilo Lumpi, pleničke pa Babylove in Hugies.
Zdaj pa seznam:
5 povijalnih plenic
30 navadnih tetra plenic
10 bodijev / majčk
10 žabic oz. pajackov (pa ne kupuj tanajmanjših številk, ker zelo hitro prerastejo – 62 bo dovolj veliko)
5 kapic (kakšno tudi malo bolj toplo)
1/2 kompleta za ven = hlače in jaknica
copatki / štumfki
slinčki (nam so že po dobrem mesecu prišli prav, ker se je nenormalno veliko slinila)
3 pajacki z dolgimi rokavi (za spat)
3 malo večje brisače (lahko s kapuco) – jaz sem šla kar kupit frotir na kile in sama naredila brisače
20 krpic za umivanje (jaz sem stare plenice prerezala na četrt in jih zarobila)
2 topli dekici
koutrček + kapna za koutrček
spalna vreča (ko začnejo brcat niso več zadeti tako pa so na toplem celo noč)
previjalna podloga
nahrbtnik za nošenje stvari, ko greste od doma (meni je ful fajn prišel)
termometer za zrak in vodo
lupinica
voziček
veliko vate
alkohol
fiziološka raztopina
hladilno mazilo
milo
banjica
gaza oz zloženci
ribje mazilo (ribodermin zelo lepo diši)
mandljevo olje
glavniček (meni je ful dober od CHicco)
duda
steklenička in adaptirano mleko za vsak slučaj
kamilice za umivat
kakšna igračka, ker začnejo ful kamlu opazovat žive barve
lahko tud pojoči vrtilljak ki ga naštimaš nad posteljico
Sigurno sem še kaj pozabila ampak to so stvari ki semjih zdajle z enim pogledom po sobi našla n jh uporabljamo za našo malčico
lep pozdrav
aja pa ne kupuj plenice na zaloge midva sva kupila veliko najmanjših, pa se je izkazalo da je najina dojenčica pravi velikan in sva vse plenice raztalala
Razen kaksne malenkosti s seznama , ki je zgoraj napisan, se strinjam.
Jaz sem imela iste stvari, pa smo vredu prisli, cez prve mesece, mogoce kaj bi se dodala je, da ko sem jaz po prvem mesecu zacela dodajat, sem imela vzporedno zmerm zraven pripravljeno kaksno flasko komarckovega caja proti krcem, za vsak slucaj – nikoli se ne ve. Tisti od Hippa ga lahko dodajas po 1 tednu, na onem od Bebivite pa pise od 2 meseca naprej. Raje kupi Hippovega, kasneje pa potem ce hoces mirne duse tudi od Bebivite.
No toliko, da se ne razpisem prevec!