Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Sezonsko poletno delo v Italiji, bi šel kdo poleg?

Sezonsko poletno delo v Italiji, bi šel kdo poleg?

Torej, sem iz goriškega konca, stara 41 let, trenutno brez službe. Tukaj itak nima smisla iskati, ker tako ali drugače ni nič. Zato razmišljam, da bi šla vsaj čez poletje delat nekam v Italijo (Gradež, Lignano, Bibione), pač delo v strežbi.
Kaj je mogoče še katera/i, ki si želi in bi mogoče iskal skupaj z mano? Delo poteka več ali manj od konca aprila do konca septembra.
Seveda je potrebno znane italijanščine in vsaj malo nemščine, ker je precej turistov iz Avstrije in Nemčije.

Kako pa je plačano? Urniki so najbrž neznosni kot povsod v turizmu. Konkurenca pa huda zaradi vseh moldavcev ukrajincev in ostalih z vzhoda.

Plača ne vem, mislim, da okrog 8,00-10,00 eur na uro. Bolj 8,00. Plus manča, seveda. Dela se itak ful, ampak tiste 4 mesece se že vzdrži, pa še ob morju si.

Pa kaj res vse propada tam v Gorici tako kot sem slišala? Da ljudje ne morejo dobiti službe.

polno ljudi (in to ne samo 1x) v qlandiji v Ng. Ce imajo denar- imajo tudi sluzbe, mar ne?

V Italijo in Ljubljano se vozijo v službo, živijo pa v NG ker je ceneje.

V Qlandiji je polno ljudi, ja….Italijanov.
Pa ne bi sedaj o novogoriški Qlandiji, ker je poden po podna, kar se trgovin tice.
No, ce bi kdo sel na sezonsko delo v ITL, naj se javi.

Tipičen slovenček, ne kaj in koliko bo treba delat, prvo vprašanje je kolikšna je plača in take običajno takoj odklonijo.

Jz bi sel pusti meil. Kaj se pa dela?

Pa kaj res vse propada tam v Gorici tako kot sem slišala? Da ljudje ne morejo dobiti službe.
[/quote]

Ja, vse je propadlo pri nas in na italijanski strani. Italijane je globalizacija zelo mocno gospodarsko prizadela.

Kako kaj se dela? Kaj bi ti delal? Sem napisala, da gre za delo v gostinstvu. Vec ali manj iscejo natakarje, pa kuharje, sobarice, receptorje.
Je pa treba posiljati prosnje. Sedaj je se vse zaprto, pa ne mores osebno tja in povprasevati naokrog.

Tipičen slovenček, ne kaj in koliko bo treba delat, prvo vprašanje je kolikšna je plača in take običajno takoj odklonijo.
[/quote]

Nope, ravno TI si tipičen sloven(celj)ček, ki mu ni jasno, da povsod v tujini plačilo za delo ni nekaj, kar bi se skrivalo na razgovorih in potem delavci ponižno čakajo in se sprašujejo, koliko bodo sploh dobili.

Nope, ravno TI si tipičen sloven(celj)ček, ki mu ni jasno, da povsod v tujini plačilo za delo ni nekaj, kar bi se skrivalo na razgovorih in potem delavci ponižno čakajo in se sprašujejo, koliko bodo sploh dobili.

[/quote]
Lenuhec kar doma ostani ni to delo za tebe, ker zunaj te plačajo po delu, kolikor narediš toliko dobiš se bojim, da bi ti vsak mesec moral še kaj plačat, da te obdržijo.

Italijani so škrati z mancami. Raje si poišči delo v Avstriji ali Nemčiji, bo padel dober Trinkgeld.

Kako ni nič? Ravno v omenjeni qulandiji je na treh vratih plakat, da iščejo delavca. Včeraj videno.

Če kdo želi dodatno delo, se rabi v Sistianu na kmečkem turizmu pomoč.

lp A.

Pozdravljena!
Prosila bi vas za več informacij glede možnosti dela na turistični kmetiji. Lahkome kontaktirate na 051 369 089.

me zanima delo na gardskem jezeru čez sezono kar koli najraje gostinstvo kuhinja ali pa stržba

041234326 michael lahko tudi na kaki turistični kmetiji tudi sistiano alilinjano me zanima kar koli

New Report

Close