Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Sezuvanje čevljev na javnem kraju

Sezuvanje čevljev na javnem kraju

Že dalj časa v avtobusih, na vlaku, v službi, v gostilnah opažam, da si ljudje kaj hitro, ko se vsedejo radi sezujejo čevlje. Nekateri cele čevlje, drugi se sezujejo na pol (da imajo recimo zadnji del noge zunaj) in večkrat sem opazila, da se širijo neprijetne vonjave, prav tako pa teh ljudi očitno ni prav nič sram, da drugi vidimo njihove zanemarjene podplate.

Pa me zanima če imate tudi monovke take navade, vas to moti, če opazite na javnem kraju??

Ja, jaz sem taka, ker mi to paše. Te moti?

da mi noge ne smrdijo. ne sezuvam se ,sem se pa v skoraj praznem vlaku na daljšem potovanju.v gostilni pa ne.

nova
Uredništvo priporoča

Moti me če imaš neurejene podplate in ti noge smrdijo. Če imaš negovane in dišeče nožice, pa me ne moti. 🙂

Ne da bi se sedaj hotela delati fino ipd, ampak tega res ne delam. Na javnem mestu ne. Če sem recimo sama v pisarno, ja.

Misel, da nekomu noge po celodnevni nošnji čevljev, ne smrdijo, pa je napačna.

(Nisem nikomur folž in paste ne vejce PRESS)

Nimam navade da se sezuvam, me pa ne moti, ce se drugi sezujejo, dokler me ne zacnejo dusiti njihove vonjave. Kaksna stopala imajo je pa njihov problem, kar mi ni vsec, ne gledam.

Ja.. po mnogih letih sem se letos med prvomajskimi prazniki peljala/cijazila na vlaku med Ljubljano in Koprom. Enaka zgodba.. človek sedi, malo zija naokrog, malo bere.. in ugotovi, da so potniki na vlaku ene packe. V bližini sta sedela dva starejša možakarja, cel vagon je poslušal njuno jeb+++anje vsega živega, pi***kanje.. spila sta vsak tri pive in pol litra vina, pomalcala panceto pa kruh.. piksne so ostale v vrečki na sedežu, po tleh drobtin kot bi jedli pujsi. In kot da to še ne bi blo dovolj, je kmalu pridišalo še od enega sedeža spredaj – starejši najstnik/mlajši študent se je lepo udobno sezul, čevlje pustil na sredi, noge dal na sedež (se obrnil postrani) in mirno zaspal – ali pa padel v komo, nisem si bila čisto na jasnem, smrdelo je pa tako, da smo hiteli okna odpirat. Pa se obrnem malce nazaj in pok, tam sedi deklica, urejena, s slušalkami na ušesih a tudi ona bosa, z nogami na nasprotnem sedežu.. Pardon ampak fej in fuj no..
Manjkal je samo še kdo, ki bi si trebil nos in nas obmetaval s kroglicami …
Hah.. prav mi je… pred vožnjo se mi je zdelo ful fajn, da se bom enkrat spet peljala z vlakom..

Mene tudi to moti, če so noge neurejene. Moti me pa tudi, da ljudje brez problema obujejo odprte čevlje ali japonke pa si ne morejo niti malo nog urediti. In potem vidiš tiste neurejene podplate s trdo hrapavo rumeno razpokano kožo in predolge neurejene nohte. Bljak. Neurejene roke ali noge so mi pa nekaj najbolj nagravžnega na človeku. Poleg gnilih, črnih zob.

Jooj, ženske, pa kaj imate toliko problemov s tujimi zadevami?
Še razumem, da človeka moti vonj, ampak pogled?

Sicer pa jaz tudi takole:

Na vlaku se ne sezuvam, tudi nisem opazil, da bi to tu kdo pocel. Tudi na podzemni tega nisem opazil. Zgleda je kultura malo visja saj tudi posprejanih vlakov ni videti je pa res, da je veliko kamer povsod.

Saj jaz nimam problemov s tujimi zadevami, tuje neurejene noge niso MOJ problem, lahko pa vseeno povem da mi je to nagravžno in je ogabno za videti.

Mene pa na vlaku recimo ful ful motijo podivjani in vreščeči otroci, ki jih starši ne želijo/zmorejo obvladat. Raje bi vohala panceto. Pa mimogrede – se ful vozim z vlakom, pa se mi še ni zgodilo, da bi koga, ki je bil sezut, zavohala.

Se mi pa zdi ta tema dobesedno idiotska in taka, ki širi nestrpnost – meni tudi smrdijo ljudje, ki ful kadijo, pa kaj?! Ali pa tisti, ki jedo česen in jih pol vohaš v kinu. To zavoham pač in se pol ‘grem dalje’, ker sem z leti že prišla tako daleč, da se zavedam, da nisem sama na tem planetu.

Dejmo se mal sprostit, no… Pa mal bolj vase zret, pa manj v druge…

Kaj pa jaz, ki se preveč potim in komaj čakam, da se sezujem? Pa naj bo v kinu, na avtobusu (LPP), na vlaku itak, v predavalnici…in še to, sezutim ne smrdijo noge, saj se skos zračijo…enako velja tudi za tisto, kar je pod mini kiklo, po možnosti še brez hlačic…

Moti me če imaš neurejene podplate in ti noge smrdijo. Če imaš negovane in dišeče nožice, pa me ne moti. :)[/quote]

A pol ti dejansko po busu hodiš, se prepogibaš ter vsakemu noge ovohavaš, da veš točno identificirati od katerega prihaja smrad…

Si kdaj pomislila, da ljudje smrdijo tud kje drugje in ne samo, ko si sezujejo čevlje? Jst sm pozimi enkrat skor morala imet gas masko na eni troli, ker je nekdo tko ful smrdel, pa dvomim, da je bil sezut… Vohat pa tud nism šla kdo je bil in kje točno je smrdel…

******************* flo ********************* [img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]

če ti začne puhtet zaradi smrdljivega pojcanja v najlonkah, ja me moti -sploh če si jih sezuješ v gostilni.

Začni si čevlje preobuvat za na delovno mesto, pa ti ne bo treba sezuvat šuhov na javnih mestih. V službo prideš v enih, se probuješ ( seveda imaš eno omarico, kamor lahko spraviš noter), oddelaš, nato spet preobuješ in noge ne bodo ne bolele, ne smrdele.

Ah, problemi, problemi Me zanima, kaj bi si mislila o meni, ko celo poletje bosa hodim, kjer je le vsaj za silo sprejemljivo. Pri cemer se zavedam, da so moji standardi sprejemljivisti precej nizji od ostalih. 🙂 Na koncu poletja so moji podplati hobitski, resnicno. 🙂 Po pravici povedano bi raje imela urejene nozice, samo eno z drugim ne gre in sem se odlocila za bosopetnistvo. 🙂 Ne vem pa, ce mi noge smrdijo… Domisljam si, da ne… Glede na toda jij ne voham, to ocitno ni moj problem. 🙂 Me pa zanima, kako gledate recimo na bosega cloveka sredi mesta npr. ali pa na kakem drugem javnem kraju.

Mene zunaj, v parku ali kje drugje to ne moti.

Me pa moti recimo na letalu ( dostikrat sem na njih). Ko si kak brezbrižnež sezuje čevlje, v katerih se paca že precej časa. Daj naredi toprej v letališki stavbi, kjer je prezračevano s klimami, ne pa na avjonu, kjer je že tako slab zrak od tistega futra, prdcev, ko ti napenja črevesje in jasno da folk ne mora “goltat” prdcev, da gre ven, pol pa še smrdljive prepojclane tace nekoga, no 🙂

Jaz si vedno vzmamem s seboj par nogavic, pa s na wcju noge osvežim ( mokri robčki, ali pa se grem stuširat v loungeu in letim business, če gre za medcelinske lete) in si jih preobujem – ko potujem napirmer več kot 6 ur .

V business classu dobiš tudi toaletno torbico s potrebščinami ( mini krema za obraz, stik za ustnice, pa zobna ščetka in krema, pa tudi taki štumfi za enkratno uporabo so vedno pri skoraj vseh prevoznikih noter -ravno z namenom, da ljudje ne luftajo svojih bosih nog na letalu, drugim pod nos…

https://www.youtube.com/watch?v=LRLpIh5_GEk
https://www.youtube.com/watch?v=zHGs7Ql945s
https://www.youtube.com/watch?v=c602JaTsQxo
https://www.youtube.com/watch?v=cIHN98ySckM

New Report

Close