Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Shar pei izkušnje lastnikov

Shar pei izkušnje lastnikov

Pozdravljeni, zanima ne nekaj o tej pasmi. Piše da je dober čuvaj in da je nazuplijv. Je normalno da laja samo na določene ljudi, tudi če mu nikoli niso nič slabega naredilu? Po kolikšnem času se navadi na nove lastnike?
Če bi se otroci psa bali bi ga dali proč oz mu poiskali druge lastnike?

Po kolikem času se navadi na nove lastnike?? Zakaj te pa to zanima?
Otroke je pa treba naučiti, da se psa ne bojijo. In ne, psa ne bi dala stran.

A ti misliš, da je zelo enostavno, sploh pa odgovorno psu, ki je tako nevzgojen, da se ga domači otroci bojijo, poiskat drug dom?

Shar pei-ji so zelo zaščitniški do svojih lastnikov oziroma družine in res so zelo nezaupljivi do tujcev. Zato so tudi zelo dobri čuvaji. In zelo dobro “berejo” tudi energijo ljudi. Prepoznajo ljudi z negativno energijo. To ti govorim iz izkušenj, saj imamo že četrtega shar pei-ja. Sploh si ne predstavljam imeti psa druge pasme. Res so zelo posebni. Pa ne samo zaradi videza.

Šarpeji imajo (za moj okus) čudovit karakter. So dobri čuvaji, ja. Neka silna ljubezen do majhnih otrok jim ni prirojena- imajo pač radi svoj mir. So pa ob ustrezni zgodnji socializaciji (psa IN otroka) lahko tudi zelo dobri otroški ‘pajdaši’. Z vzgojo šarpeja se da po moje fino zavoziti (zgolj mnenje, vsi moji so super haha), ker so kar brihte in precej trmasti. Pozabite na prinašanje žogice in kužkasto metanje na hrbet. So nekaj posebnega. Zelo se prilagodijo življenjskemu slogu skrbnika. Imam prošnjo: za šarpeja se odločite samo, če vam je karakterno in drugače tako ljub, da ste pripravljeni z njim preživeti preostanek njegovega življenja. Pri vzgoji (psa IN otroka) boste morali biti dosledni in ljubeči. Se pa še kako splača. Glede na način, na kakršnega ste postavili vprašanje, morda razmislite o kakšni drugi pasmi. Ali kakšni drugi vrsti ljubljenčka. Pozdrav!

New Report

Close