Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sharm el sheikh – ŠE NEKAJ – nujno !!!!

Sharm el sheikh – ŠE NEKAJ – nujno !!!!

Joj, še nekaj sem pozabila vprašati – KDAJ ste šli tja – oz. kateri mesec… Na agenciji so me prepričevali , da je zdaj fino, ko pa sem pogledala temperature, me nekako ni prepričalo: voda 19, zjutraj 12, popoldne 18 stopinj. Tole pa ni ravno za kopanje in sončenje – bolj kot zgodnji prvi maj na Hrvaški obali. Najboljši termin je po moje konec nivembra, začetek decembra. In tendenca, je še padec temperature.

Še nekaj: gledali smo “koče”, seveda ***** ( Laguna Vista, ki je baje najbolj primerna za otroke). Je bil že kdo tam ???

Stokrat hvala za odgovore!!!!

Pika

Jaz sem šla 13. decembra, z malce sneženega Brnika v toplo poletje. Morje je bilo prijetno, vendar ne toplo, plavati se je dalo brez problema, tudi meni, ko se težko spravim v nevročo vodo. Res je, da je pihal veter, ampak smo se znašli in si naredili bunkerje na plaži iz ležalnikov. Se je dalo cmariti na soncu. Edino zvečer je sprememba: dolge hlače, dolgi rokavi, jopica, jeans jakn, štumfi. Zvečer je bilo premraz za kake poletne cotice. Čeprav odvisno od tega, koliko si navajen: rusinje so isto hodile napol nage ;-))

Pika, sicer za Egipt ne vem natančno, ampak živimo na Bližnjem Vzhodu in je tudi pri nas zdaj “zima”.
Res je 20°C, ampak danes piha, da je groza in tu je klima drugačna… še zdaleč ni tako toplo kot v Slo. pri 20-ih stopinjah. Mene ne bi noben prepričal, da bi zdaj šla na morje… no ja, saj sem ob morju, ampak na počitnice se kopat 🙂
http://www.wunderground.com/global/stations/62460.html
Ne vem, a si gledala tole, ampak kaže, da je pri nas še topleje…
Recimo, da bi ti priporočala oktober ali marec…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Čeprav je prrejšnji teden v Maroku ali Tuniziji snežilo, so ljudje, ki so se vrnili iz Sharma zatrdili, da tam je vroče. Tudi na netu piše, da ima Sharm 27 stopinj. Mogoče ti lahko odpravim strah s tem, da pokliči na Globtour, pa ti bodo tam povedali podatke iz prve roke.

Na Globturju ji bodo rekli, da je super vreme, da naj gre kar takoj! Saj niso neumni, da ji bodo odsvetovali!

Mi hodimo vsako leto za novembrske počitnice, torej konec oktobra, začetek novembra pa je, za moje pojme, morje še komaj komaj primerno za kopanje. Včasih gremo tudi za prvomajske, takrat je malo boljše.
Je pa tako, da se v Sharmu morje počasneje ohlaja in segreva, tako da je bolj primeren za jesenske mesece, v Hurghadi pa je ravno obratno, zato je bolj primerna za pomlad.

Mi smo bli vHurgadi za novo leto:
smo se kopali, voda v morju 22, zun temp. čez dan okrog 25. Bilo je super, je pa res, da je pihalo samo en dan, takrta je blo pa mrzlo, da tudi prsta nisem pomolila v vodo.

Lani smo bli februarja. Je blo čist fajn za kopat. Piha pa tam skoz mal in v Hurgadi tud, sam men je Sharm bolj všeč. Meni je tja najbolje it od novembra do marca-ni pa to Jadran, to je drugačen dopust, sam je fajn. Pojdi, pa boš videla. Aja, še to, jaz prisegam na tuje hotele(se pravi ne egipčanke) s *****. Uživaj.

New Report

Close