Najdi forum

sharm el sheikh

Prosim za čimveč informacij za Šarm el Šejk. z možem greva čez 22.7. tja na poročno potovanje in zbirava čimveč informacij. imava hotel 4*, AI varianto, letiva iz Avstrije. vsaka informacija je dobrodošla. lp!

ups, sory.. tisto “čez 22.7.” – pozabite na besedo čez… lp

Imata AI varianto, se pravi za vse poskrbljeno… Kaj vaju pa še bolj konkretno zanima? A mogoče, kaj početi na poročnem potovanju…?

hahaha…. ne za to sploh ni problema… zanima me recimo kako je z hotelskimi minibusi za prevoze še na druge plaže, če so zastonj, kako je z brisačami ob bazenu in na plaži, če so res, česa naj ne jema, kaj je dobro, kako je z koralami in ribicami v morju itd…. za najino “zaposlitev” pa nč bat, imama klimatizirano sobo in ne bo nič prevroče, haha….

He he tako si opisala, da bi šel kar z vama…

SHS slovi po koralah in podobnem…ne pozabita na podvodni fotoaparat (enkratna uporaba)…naj ima občutljivost vsaj ISO800…tu je sicer malo dražji (5000SIT??), tam pa imajo največjo občutljivost 400…Koral, školjk,…ne jemljita-na letališču vaju lahko čaka neprijetno presenečenje-zato kar vse pustita v morju (školjke in korale mislim, ne kopalke)
Pejta z barko v morski nacionalni park, z motorjem na 4 kolesa v puščavo (vzemita kakšen staro vetrovko da ne bosta mela peska vsepovsod-tut tm spodi lahko pride-preverjeno), v Dahab (mesto 100 km stran od SHS). Vse to ne jit prek naše agencije, pejta v mesto SHS tam bosta dobila ceneje…za Dahab se pa zmenta s kakšnim taksistom.
Jaz sem mel hotel čist ob plaži, tako da za prevoz do plaže nimam dost pojma…kolkr sem slišal so zastonj…
Brisače za na bazen in na plažo mejta svoje.
Bil sem v hotelu s 5*, zato glede hrane nisem kaj dosti premišljeval-zunaj hotel ne pijta nič, kar ni pred vama odprtega, ne jejta njihove salate (umita z bogve katero vodo)
Na tržnici cenkajta kolikor se da…
Glede klime-v SHS je julija zelo, zeeeeeeeeeelooooooooooo vroče in to resno mislm…npr jutri bo 37 °C…konec julija pa …domačini so mi rekli, da jih gre večina junija do septembra v Kairo, kjer je bolj hladno (za njih). Gresta direkt v SHS? Al gresta najprej v Kairo? Če gresta najprej v Kairo se pripravita na 8 urno mučno vožnjo z avtobusom, ki je lahko na prvi pogled tudi nevarna-ponoči ne prižgejo luči-gorijo le pozicijske. Ko pride avto nasproti, jih pa prižgejo. Ko gredo v ovinek pa prižgejo ‘žmigovc’…V mestu pa samo trobijo…Ampak brez skrbi…mi smo živi….

Če še česa ne vesta, samo vprašajta….

ajej… sem se prav nasmejala… bova pogledala za fotoaparat za 1x uporabo..nisem vedela da podvodni tudi obstajajo.thx za to info. koliko pa stanejo ti izleti – z barko, taxi in te zadeve? za školjke nama bo kar malo žal, ker imava doma akvarij in bi bile tudi ribice vesele, če bi kaj za njih prinesla… ampak baje res glede tega komplicirajo… saj poleg najinega hotela je tud plaža, ampak do tiste “taglavne” pa je par km in vozi tud hotelski bus.

če grema prej še v kairo, ne vem, to še nama niso rekli, letiva pa iz salzburga, avstrijske agencije, tako da ne vem, mogoče je celo direkten let… letimo 4 ure.

hehe,,, samo pozicijske luči? ajej, prav smešno je bilo tole brat, verjamem pa, da je moralo v živo izgledat kar grozljivo.

ja zanima me še, kakšne so cene spominkov, izletov, pa kak dnar poleg nesti EUR ali kaj drugega, uporabljati eurocard?…

ja pa še to: hehe mislim da bova kar velika porabnika hotelskih storitev-vsaj kar se hrane in pijače tiče…. so kakšni limiti v AI? ker štajerca spustit nekam, kjer je pijača zastonj – se mi zdi precej tvegano!!!!! haha… thx za odgovore…

Midva z mojim greva tudi letos konec avgusta v Egipt, greva sicer na normalne počitnice, ne na poročno potovanje :)) Midva greva v hotel s 5* in tudi all inclusive. Greva pa tudi v Šarm El Šejk in tudi iz Avstrije (Dunaj) in kakor jaz vem, je do Šarm El Šejka direkten polet, tako da Kaira sigurno ne bosta videla.

V kateri hotel pa gresta – če se spomniš imena (mogoče gremo celo v isti hotel)? Za kako dolgo pa gresta? Upam, da se boš kaj javila, ko se bosta vrnila, da poveš, kako sta se imela. Jaz sem slišala že veliko pohval glede Šarm el Šejka, tudi v agenciji so nama povedali same dobre stvari, baje je morje na tem koncu Egipta kot akvarij :)) Zato obvezno podvodni fotoaparat.

Me pa nekaj zanima: kaj si s tem mislila “do taglavne plaže”? Ali vajin hotel nima zasebne plaže? Ponavadi imajo hoteli zasebne plaže, ki so super čiste in lepo urejene, kar je izven hotela, je baje ful umazano in ni primerno za kopanje (tako so nama rekli v agenciji).

Sem se zmotila: hotel ima 4* (tok jim je dal Neckermann).

grema v Falcon hills hotel, 4 * preko Gulet agencije.tisto glede plaže pa je tako, hotel ima svojo plažo, cca. 3 min. do nje (po informaciji atlas airtoursa), ležalnike in senčnike na plaži in ob bazenu free, edino če bi hotel it do Naama zaliva (mogoče je tam kaj posebnega??!!) pelje hotelski minibus.greva za teden dni. ja saj na agenciji je nama tud ful priporočala ssh za hanimun…. slike na netu že izgledajo svetovno!!!!

moj dragi je že čisto out od tega, da bo gledal podvodni svet…(hehe, upam da bo od vsega tega navdušenja opazil še mene, hehe….) saj si lahko predstavljaš najino navdušenje, glede na to, da imava doma akvarij in ribice… pa baje so korale čist do obale…

poročam obvezno…. je pa fajn, da če izveva čimveč podrobnosti…

to o podvodnem fotoaparatu za 1x uporabo že nisem vedela:)

se priporočam še za kaj novega… lp vsem

Kakšne pa so cene teh aranžmajev?
Pa lep dopust!
lp,
simona

midva sva dobila last minute varianto – 131.000 na enega – tu je všteto vse – turistična taksa za letališče, brezplačni parkplac na letališču in tudi viza. drugih stroškov dejansko več nimava. sem pa gledala še drugje cene – so nekje okoli 139 jurčkov ali pa še več… če bi letela iz lj – bi dala 139 jurjev, + let. taksa + viza + parkirišče….
ne vem za kakšno ceno gredo drugi… lp

To pa ni drago. jaz bi šla nekje po 2.8.04 – morda veš, če je takrat tudi enaka cena?
Preko katere agencije?
Te vročina ne moti?

Mogoče mi bo pa uspelo iti, jupi…………………..

saj pravim da je to last minute ponudba… moraš it zadnjih 14 dni pred odhodom. sva pa dobila zadnja 2 sedeža na letalu iz salzburga za to destinacijo. vedno se kaj najde. preko Ilirike – last minute centra. poglej na http://www.lastminutecenter.si – je pa res, da se moraš kar hitro odločit, ker je lahko že naslednjo minuto tvoja varianta oddana. za to agencijo sva dobila tudi darilni bon od moje priče. no ja- ni za celotno potovanje, je pa kar nekaj… (no za info – last minute cene – lani je moj brat šel v tunizijo za 14 dni za 105.00 jurčkov AI vrianto – skoraj ne moreš verjeti, da je imel tako srečo!!!).

k.1…..cene spominkov niso pretirane….sm jih za pol zmanjšajta…cene izletov….do narodnega parka je kot se spomnm 40$ prek agencije…če si pa sama zrihtata v mestu je sigurno pol ceneje…sm pejta bolj na koncu vajinih dni v SHS….bosta bila bolj vajena cenkanja….podvodni fotoapara pa le vzemita…ta za 1x uporabo majo tudi v SHS na pretek-res mora met ISO 800 notr film…pa ne dotikajta se rib pod vodo-lahko je kakšna strupena. sam sem naletel na eno ribo, ki se ni nič odmikala…zadnji trenutek sem se prepričl da se je nisem dotaknil…sem jo pa slikal….doma so mi pa rekl da je zeloooo strupena…Pa nič panike…..Glede vremena…tu imata naslov strani za tedensko napoved… http://www.sharmelsheikh.intercontinental.com/shaint01/location_weather.shtml

Podnebje je zelo suho zato je kar prav, da mata AI…mislm da tu ni omejitve glede hrane in pijače…kriza je lahko le to, da če boš preveč jedla, boš mogla kupt nove večje kopalke (če bi mogla samo zgornji del bi še nekako šlo a ne?) …pa še mož te mogoče pol ne bo maral….seveda če ne bo preveč pil in se sploh ne bo spomnu kakšna si bla prej….he he

Mal heca…

Glede domačinov….ko sem bil dol sem spoznal eno slovenko, ki je vsak dan hodila na masažo k dvema domačinoma….pol mi je pa zaupala, da je bla to posebna ‘masaža’. Čez 14 dni je šla spet dol za 14 dni na odlično ‘masažo’

Pa na plavutke in masko ne pozabit…pa na kopalke, masažno ups…zaščitno kremo tut ne. pa vseen kakšno oglje za prebavne motnje mejta s sabo…da ne bo na stranišču kaj težav…v sobi je le eno, vidva sta pa dva…razen če sta navajena vse delat v dvoje…

hahaha… to pa so komentarji (o hrani) – glede na to da imava hanimuun, haha….

je dost en film za pod vodo ali se slika in slika in slika??? v kakšni globini so te ribice – ker sva se zanimala – eni aparati so za do 4m globine, drugi za več…

thx za stran o vremenu…

to, da bi se z domačini menla o izletih – a je varno??! da naju ne bi kam zapeljali in adijo midva.. haha..

kak zaščitni faktor priporočaš? verjetno onega ful varianto? kako 25? 20 faktor? kake medicinske pripomočke je dobro imeti zraven? za driskalico – to že vem… za opekline?? še kaj??

koliko dnarja se potroši poleg AI? midva bi samo kake spominke, pa mogoče kak izlet.. bogve, mogoče pa pridemo trije nazaj? to pa bi bil spomin za “evik”, hehe .. pa bog ne daj, da bi bilo dete črno, hehe….. šala mala.

thx vsem za pomoč pri odkrivanju SSH!!!!! sva ful vesela vseh komentarjev! lp in se še priporočama za kaj…. by

K.1…kako ime?! K1 je tudi ena organizacija borilnih veščin….upam da nisi nevarna….pol se ti ni treba nič bat zaradi domačinov. Pa tudi drugače se ti ni treba bat…so zelo prijazni, včasih celo preveč, tako da je sigurn varno z njimi na izlet…saj ne bosta edina turista, ne se bat.
Glede faktorja: jaz bi zdaj vzel 30, februarja ko sem bil jaz pa ne rabš ne vem kaj…
Glede denarja: če mata AI rabta denar le za izlete (20-40$ po osebi) in za spominke (up to you)…
Ribice so v globini do 4 m, pa seveda tudi več, vendar tisto ni več snorklanje ampak potaplanje, razen če maš velik prsni koš (ne košarce-te nimajo nič pr tem!).
Upam da boste res trije prišli nazaj in ne bosta zaman delala tiste dolgočasne gibe notr-ven…hehe
Nič sama na masažo, al pa dobra zaščita (pa ne krema-tle tut faktor 50 ne pomaga) pa ne bo črn!!
Glede medicinskih pripomočkov sem bolj švoh-jih ne jemljem (že 14 let nisem bil bolan)…

Zivjo Petra,

preko katere agencije pa gresta, koliko vaju pride.

Lp

sem že nekje vmes napisala – last minute center Ilirika – grema pa preko avstrijske agencije GULET – cena 130.000 no čisto točno 131.000 SIT, AI, vključeno z letališko takso, free parkirišče v Salzburgu, plus že viza vključena.

ekola, saj vem da sem že tečko s prečko, ampak še vedno imam vsaj 2 vprašanji – drži to, da morajo imeti moški ob večerjah dolge hlače? kaj pa ženske? baje gre za spoštovanje do domačinov, če si v dolgih hlačah na večerji… se sploh kdo drži tega?!?

je beach bar na plaži tudi for free? glede na to da je AI???

kakšno je letalo boing 737? koliko sedežev v eni vrsti? upam da sedima pri oknu!!!!

thx za odgovore..

ps: podvodni fotoaparat sva že nabavila, hehe…

aja pa še tole: k.1 sem imela vzdevek že na forumu poroka, ker je ena z mojim imenom že bila registrirana, zato sem ga obdržala še kar tule. nisem pa v nobeni od organizacij borilnih veščin hehe… čeprav bi se po moje kar znašla če bi bila sila, hehe….

lp by Karmen

ups.. sory, sem spregledala, da sprašuješ petro…. lp

Karmen (lepo ime),

prečko sigurno maš, sm tečka pa nisi…ti le vpraš…Glede dolgih hlač…ko sem bil jaz dol je bilo zvečer le še kakih 14 °C, prej manj, celo v dogih hlačah me je zunaj zeblo (februarja), julija pa je sigurn zelo toplo….tako da zaradi hlač (dolgih) ti ne morem velik pomagat…vzemita ene dolge hlače, pa bo…sej ne zavzamejo tok placa…ampak jst mislm, da v hotelih je itak svet zase, tako da ni noben problem skakat v kratkih hlačah po jedilnici-no v tangicah ti ravno ni potrebno, z njimi skač raje po sobi-svoji seveda…sej mata hanimun, a ne?
Glede beach bara-če je last hotela in mata AI, je pijača zastonj. Če pa ni last hotela….mogoče potem palijo lepe oči….denar pa sigurn….za tangice pa nisem sigurn

Vidš, jst tebi dajem nasvete glede hanimuna (sm glede kraja, drugo pa menda obvladata) -ti bi pa lahko meni dajala nasvete glede poroke-mislm se drugo leto…he he

Kolk posnetkov pa lahko naredita s tem fotoaparatom, kakšna je občutljivost (ISO….), kakšna je zdaj cena?

LP

PS Pa še kaj vpraš…

Kaja, greva preko agencije Neckermann, za 14 dni all inclusive sva dala tam nekje okoli 190.000 sit (točno ne vem). Parkirišče ni vključeno v ceni, vse ostalo pa. Ampak glede na to, da gremo štirje, si bomo stroške parkirišča razdelili. Gremo pa iz Dunaja.

..glede poroke ni blema, drugače pa vse izveš na forumu poroka. tam najdeš VSE!!!!!!!!!!! hehe, če ne bi ta hec prišel tako drag, bi se poročila kar vsak mesec, tako je fajn…. je ful dober občutek ko si poročen 🙂

za fotiča sma dala 2.990,- (v big bangu je tak za 3.500), dela 27 posnetkov, iso pa ne najdema nikjer, sma ga iskala, pa ni info o tem, globina do 10 m, Kodak Ultra sport. upam da je to sploh kakšna informacija, hehe…

sicer pa nesema poleg še digitalca, pa kamero, tako da bo hanimun zabeležen tako kot ma bit:). hehe, sigurno imaš zdaj ob tem stavku kak a-la severina film v mislih, ampak tega pa ne bo, hehe….

kako je pa z letalom? kaj info o Boingu 737? lp

Nekaj o Boeingu 737. Obstaja več tipov tega letala, jaz sem se peljal že z večimi, od manjših s 126 sedeži pa do največjega s 190 sedeži. Glede na to, da je Egipt kar daleč boste najbrž šli s 737-800 s 190 sedeži. Je nekaj podobnega kot Airbus 320 , na vsaki strani ima po 3 sedeže, kaj veliko prostora za noge ni, skratka letalo ni nič posebnega. Mogoče bo imel celo monitor z zemljevidom poti. S katero družbo pa gresta?

Pa lep dopust.

Urban

Boing 737 je letalo s krili in kolesi, ki jih skrije v trup, ko doseže določen višino…joj kolk mam cajta…jst se ne spomnm kater avijon smo mel-al je bil airbus al boing…spomnm se le to, da je bilo 6 sedežev v eni vrsti-3 sedeži, koridor 3 sedeži…glede tega če sediš ob oknu nimaš vpliva-dobiš kar dobiš (razen seveda spet lepe oči)
Tle maš link, če te tako zanima to letalo:

http://www.gecas.com/pdf/B737-700.pdf

al pa

http://www.gecas.com/tour_boeing737.asp

Kolkr se jaz spomnm itak letiš dol bolj proti večeru, tako da vidiš kje letiš le na ekranu, ki ga maš pred sabo-zarisan je zemljevid in točka kje se trenutno nahajaš-neke vrste GPS. nazaj pa res letiš podnevi in pogled na Rdeče morje je res nekaj posebnega.
Glede digitalca-bi mi lahko poslala slikice iz SHS? Ne rabš tistih ala Severina (ti jih le snemaj, sm pazi kje jih hraniš), take čist normalne mi pošlji-jst takrat še nisem mel digitalca, pa nimam nič v elektronski obliki.

Mi pošlješ elektronski naslov tistga foruma Poroka?

Moj naslov za slikice je
sebalion@email.si

Boštjan

New Report

Close