sharm el sheikh

hm, odvisno, kakšne so vaše finance, kak hotel bi bil za vas. sicer pa imajo hoteli svoje bazene in tudi svoje plaže, na katere vas vozi hotelski minibus (kombi). malokateri hotel je tik ob plaži.
drugače pa vam želim veliko užitkov in privoščite si ogled kaira, njigovega muzeja, vožnjo po nilu in ogled piramid. ne bo vam žal.
lp!
aja, mogoče bi bilo boljše, če bi dala to vprašanje na http://www.travel.over.net ?
jaz sem tam dobila veliko informacij o egiptu in sharmu.

S 4letnico raje kar uživavajte v Sharm el Sheikhu, in počivajte in uživajte ob plaži, ne lutajte okoli! No, vsaj jaz ne bi. Piramide so daleč od Sharma el Sheikha. Sharm ima veliko hotelov. Priporočam sicer katerega od tistih tik ob morju -saj imate potem do plaže le par korakov. Še bolje če ste ob plaži in poleg centra, ampak tisti hoteli so precej dragi. Pa itak so organizirani hotelski mini busi in pa veliko poceni taxijev. Hoteli, ki so dlje od plaže (npr. 15-20 min peš) imajo organizirane do plaže tudi mini buse. Vsak hotel ima na plaži svoje ležalnike in marele (tudi tisti oddaljeni).
Mi bili tam 2 leti nazaj v enem hotelu, ki ni bil od plaži (imena se ne spomnim, ker smo tam spali le 1 noč) – tik po novem letu in ti povem, zunanji bazeni polni vode, ampak v našem hotelu so bili hladni-ne ogrevani-
če smo imeli tudi notranjega nisem preverjala. Naš hotel ni bil nek znan hotel, ampak je bil zelo lep in zelo ok (bolj v stilu apartmajev – vsaka soba pogled na res krasen bazen, terasa). Celo mislim, da tako kot v Tuniziji, za tuje turiste niti ni slabih hotelov. Hrvaška se itak lahko skrije.
Ponoči je bilo kar za kakšno tanko jakno, no Rusinje napol gole….
Meni je bil Sharm ful super destinacija za zimske počitnice in samo čakam, da mala malo zraste in pičimo tudi mi. Priporočam, da kar s sabo vzamete masko, snorkel in plavutke. Tropske ribice tik ob oblali (kjer so korale) so ful mega. Na plaži mivka.
Kaj naj napišem-uživajte!

Bodi pazljiva pri izbiri hotela, ker je za Sharm el Sheikh značilno, da se začnejo korale že tik pri obali in je zato za otroke skrajno neprimerno, ker potrebuješ za vodo čeveljčke…
V vseh katalogih je običajno napisano, kakšen je dostop do vode – vsaj v tujih katalogih: Gulet, Tui, Neckermann…
Meni osebno se je pa zdelo, da je Hurghada bolj primerna za otroke, ker ima peščene plaže, boljše izhodišče za izlete… Pa sem videla oboje Sharm in Hurghado.
No, stvar presoje.

Meni je Hurgada grda (no, hoteli so že urejeni-to je res) in tja ne grem nikoli več. Voda ni tako topla kot v Sharmu, pa ribic je zelo malo, rado piha… “center” mi tudi ni bil všeč. Ima pa en plus-blizu do Luxorja in drugih zgodovinskih zadev.
Sharm je meni za dopust res zakon – beri za mirne počitnice, saj ni nekega rompompoma, blizu, toplo za sončit in kopat, vse je na easy (razen letališča-ki je malo, na njem pa ful gneča-vsaj bila!)…. Mene so presenetili kafiči, ki imajo na sredi pomenade kavče, fotelje, celo nočne svetilke na omaricah…. dež najbrž tam zelo redko pade. Zelo živahno je do ca. polnoči, nato pa se zadeva umiri in počasi se gre spat. Prenesečena sem bila nad številnimi turisti-arabci, tam so imeli celo dojenčke in male otroke…
Glede koral – korale so res ob obali, vendar tam kjer smo bili mi si šel 20 metrov stran in je bil super dostop po mivki v morje, na plaži pesek (recimo dolga ene 100 m). Za plavalce pa imajo vzdolž cele obale narejene te “plavajoče” pomole in greš v vodo tam, kjer je koral že konec.