Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek SHIH-TZU

SHIH-TZU

Odločamo se za nakup psa te pasme, zato prosim tiste, ki ga imate, da mi malo opišete značaj in vse ostalo. Sem prebrala v knjigah njegove lastnosti in vse ostalo, vendar me malo zanima, tudi kakšne imate svoje izkušnje s to pasmo.

Lepo vas pozdravljam in hvala za pomoč!

Mi ga imamo, sedaj bo minilo eno leto. Enkratna pasma in ne bi nikoli menjali za kaj drugega. Napol maček napol pes, ne laja in kar naprej bi se čohljal in stiskal. Ni tečen, je potrpežljiv in neskončno igriv.
Kar je napisano o tej pasmi večinoma vse drži. Priporočam.
Aja, mi imamo rodovniškega, jih je pa bolj malo v SLO, zato je potrebno na mladičke počakati ali pa jih že kar precej vnaprej rezervirati.

Kje ste ga pa kupili, če ni skrivnost?

V mojem sosedstvu so trije takšni cukrčki, so si pa karakterno med seboj povsem različni. Vsak kuža ima namreč svoj karakter, pa čeprav je iste pasme. Lajajo pa vsi kužki, nekateri bolj, nekateri manj 🙂
Če boš kužka kupila, naj bo rodovniški (iz nerodovniških ponavadi zraste čisto nekaj drugega), poleg tega je večina takšnih kužkov bolnih (ker parijo bolne pse) in živijo v zelo slabih razmerah. Torej stran od takšnih.
Ali pa poglej kužke v zavetišču, tudi tam je veliko malih cukrčkov (tudi kakšen rodovniški se najde). Ne izbirat kužka po videzu, ampak po karakterju. Tudi jaz ti svetujem, da počakaš na rodovniško leglo mladičkov, si kužke ogledaš in si izbereš tistega, ki te bo najbolj očaral :-))

Moja sestra ima 2 že cca 5 let, so lušni moti me le to , da imajo malo ampak res malo vonja!

Seveda drugi psi ga imajo veliko več ampak jaz jih nebi imela .

Noben negovan pes nima vonja. No, razen, če se zunaj povalja v dreku ali kadar je moker od dežja :))

Čudovit družinski kužek, prilagodljiv, potrpežljiv, učljiv in čudovit z otroci. Rad se sprehaja, a ne preveč, zelo rad je z ljudmi in vsako pozornost ti povrne.

To pa ne drži. Mogoče noben pes ne smrdi (čeprav tudi to je zelo relativno). Ampak nekatere pasme imajo vonj in to zelo močen vonj.

Mi ga tudi imamo. Sedaj je star 14 let. Zelo družinski pes. Glede na to, da ima dolgo dlako je precej dela z vzdrževanjem, saj ga je treba dnevno česati. Je pa precej zamudno in pri nas to ni ravno funkcioniralo, ker smo z njim bili veliko na sprehodih in je potem bilo res ogromno dela z dlako. Zato smo ga začeli stričt in sedaj je to super, pa še on je bolj zadovoljen, saj je dosti bolj gibljiv, predvsem zdaj ko je đe star. Naš je imel velikokrat vnete oči, zdaj pa ga dajejo starostne težave. Slabo vidi, slabo sliši, drugače pa ok.

Otroke ima zelo rad.

To pa ne drži. Mogoče noben pes ne smrdi (čeprav tudi to je zelo relativno). Ampak nekatere pasme imajo vonj in to zelo močen vonj.[/quote]

Seveda drži. Tudi jaz ne poznam psa (pa jih poznam ogromno), ki bi smrdel oz. imel močan vonj, pa imam zelo dober nos. Katera je torej ta pasma, ki naj bi imela tako močan vonj?

New Report

Close