Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Shining – film S. Kubricka

Shining – film S. Kubricka

Zdravo,

je kdo slučajno gledal ta film (včeraj je bil na TV3, pa v Lj. Kinoteki je te dni)? Zanima me, kaj si mislite glede vsebine, zakaj se je glavnemu junaku tako obrnilo in kako to, da so vsi halucinirali ter kaj naj bi pomenilo na koncu dejstvo, da je bil glavni junak na fotografiji iz 1921. leta, film pa se dogaja v sedemdesetih letih 20. st.?

LP
zamišljena

Gledala 3x – ni mi jasno nič 🙂

********************************************* We all know that cats rule the world!

Če pa ne razmeš S. Kinga.

Ma ne ni to – sem prebrala vse njegove knjige, pa gledala vse filme. On mi je fantastičen.

Ja jasno mi je zakaj se mu obrne, vse mi je jasno.

NI mi jasno zakaj je na fotografiji na koncu.

No potem pa ti razloži zakaj, ker me res zanima – sem že iskala povsot po netu.

********************************************* We all know that cats rule the world!

Sem ravno mislila odpret to temo :))

In sicer, a je ful grozen film? Sem si ga posnela, zdaj pa ne upam gledat, ker nimam ravno živcev za grozljivke, a ta film se mi po režiserju, igralcih in ocenah zdi zelo dober… torej? A lahko gledam? :))
Saj ni kak tak bolno psihopatski kot npr. Hanibal ipd.?

Hojla,

meni se zdi, da se glavnemu junaku zmeša zaradi samote, kjer so zaprti toliko mesecev in zato imata tudi žena in sin privide. Dobro, sine je še malo poseben (telepatija, očitno občutljivost na vibracije ali občutke v stavbi…).

Ampak res nimam nekega logičnega zaključka, kaj je s tisto fotografijo na koncu. Moja verzija zaenkrat: leta 1921 je bila tam zabava, kjer je bil gostitelj/oskrbnik/gost/pač nekdo, ki je bil slikan na fotki. Ta nekdo oz. njegov duh živi v hotelu in občasno koga obsede, prej je oskrbnika Gradyja, sedaj glavnega junaka, sedaj pa tam v hotelu lepo čaka, da pride nov oskrbnik ali drug potencialen morilec, da se naseli noter in naredi spet kakšno zlobno. Lahko da je po Kingovsko v bistvu ta tip obraz zla, ki živi v hotelu kot tako.

Nekaj takega. A knjigo Shining ste brali? Je tam kaj bolj jasno?

LP

Ne, film ni bolno psihopatski, saj je krvavih prizorov malo, pa še ti so precej abstraktni za moj okus. Vzdušje je pa od prve scene dalje težko, strašljivo, temačno, tako da te z vzdušjem držijo, ne z dogajanjem, ki ga v bistvu ni niti za tri stavke.

SEm šla pa včeraj kar s težkim srcem spat.

Ja, pa še to: baje se je King odpovedal filmu, češ da je premalo pokazanih pasti alkohola, pa da se mu Nicholson zdi napačna izbira za igralca. Mogoče pa gre za halucinacije zaradi alkohola.

Ja zelo dobra zadeva je ja. Bom še 1x knjigo brala saj se je ne spomnim več, sem jo brala v menda osmem tazredu pa je nisem ravno štekala.

Po moje gre za skupek vsega, alkohola, samote, nagnjenosti k šizofreniji….

Res zelo poseben film res. Mi je žal, da ga včeri nisem gledala.

********************************************* We all know that cats rule the world!

New Report

Close