shranjevanje dokumentov

Pozdravljeni!
POtrebujem vašo pomoč. Namreč ko shranjujem dokumente, ki sem jih dobila po e-pošti, mi jih avtomatsko shrani v mapo Document and Settings/prenosi, niti ne vpraša me kam želim shraniti. Zanima me kako uredim, da me bo vprašal kam shraniti in mu določim pot recimo: D/Mapa/mapa
Hvala že vnaprej
zvezdica zaspanka
Se vidi da si zaspanka – zaspana.
In mi smo čarodeji in vidimo v zvezdah kateri odjemalec za elektronsko
pošto ti uporabljaš.
Če pa ne vidimo v zvedzicah, pa vidimo v čarobni krogli
kateri operacijski sistem imaš (najbrž cloud computing
še to domačo nalogo napišeš, pa bo.
sicer pa pod Shrani kot – se ti pa prikaže kaj ??
hehe lp

Se opravičujem za nepopolne podatke
Operacijski sistem: Windows XP (licenčni)
za pošto Uporabljam: Gmail, hotmail in volja (pri vseh je enako)
Dobim priponko pošte in kliknem da naj prenese. Odpre se pogovorno okno kjer lahko izbiram med možnostjo:odpri s programom, shrani kot, od zdaj naprej naredi to samodejno za tovorsto datoteke. Ko kliknem na shrani kot, mi jo shrani v zgoraj omenjeno mapo: Settings and documents/prenosi. kot mi je znano moralo bi vprašati me za pot, in jez bi morala izbrati oziroma mu povedati kam naj shrani- npr. D/hiša/izolacija. Žal za pot me ne vpraša.
Mogoče malo težje to razložim, a vem, da se v nastavitvah lahko poštima, samo ne vem kje.
lp
Domača naloga še ni opravljena. Manjka podatek, s katerim brsklalnikom dostopaš do svojih poštnih predalov. Explorer? Firefox?

ma sej je v bistvu vseeno..
treba je ljudi naučit ribe lovit ne pa jim ribe dajat…
zato nas ne zanima kaj imaš..
vsak SW (word, BSplayer, acad, …ktmv..) ima meni OPTIONS/SETTINGS/TOOLS..
in tam se najde, seveda je pa treba malo se pomujat, kot npr stavim da imaš GSM v malem prstu, in najt opcijo kje se nastavi kam downloadaš/shranjuješ podatke oz. priponke..čeprav mene tako Outlook kot Thunderbird vprašata kam naj dam…
ekola..

Spoštovani simpl in En pameten!
Uporabljam Firefox – sem malo starejša generacija, ki se je obvladovanja računalnika naučila že pri kasnejših letih. je pa res, da ne eksperimentiram na njem ne vem kaj vse, prenose podatkov, ker bi potem lahko kar naprej delal formatiranja, pa tudi uporabljam ga zgolj za svoje delo in ne igram na njem igric, ne gledam filmov etc…
žal ne znam angleško, kar me tukaj tepa (ja bo treba v tečaj), pa tudi GSM nnimam v malem prstu. Za GSM mi zadošča, da lahko pokličem in pošljem kakšen SMS, kaj več ga pa ne potrebujem.
Vseeno hvala za nasvet.

Ja fantje hvala za namig (sicer v angleščini), a še včasih ko ni bilo slo Windowsov oz worda sem morala se mučiti z njo in vem, da je tools orodja -končno sem znala to urediti.
hvala, seveda brez namiga nebi blo.
Forum je zaprt za komentiranje.