Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek shujšati moram v trebuh

shujšati moram v trebuh

Kmalu bom 50 in se moram spraviti v formo. Nabiranje kilogramov je bilo večletno in zdaj imam par let časa, da jih zgubim. Z zdravjem vse v redu, ščitnica tudi. Kilogrami se mi nabirajo pa v trebuh. Kruha ne jem, mlečnih izdelkov tudi ne, sladoled kdaj pa kdaj, alkohola ne pijem in ne kadim. Službo imam sedečo in ves čas za pisalno mizo.

Kako naj shujšam v trebuh?

Zlato pravilo: črni čaj ( cca 1liter na dan-topi maščobo okoli trebuha preverjeno) – lahko i še najbolje hladno namakanje preko noči v hladilniku ali na pultu, ke se ne izločajo tanini preveč in plank vaja.

Po 18. uri nobene kuhane hrane ) ala večerja v stilu meso/riba prikuha solata -nkaj lahkega, če že.  Tudi žitarice, kosmiči, ipd. Omejit. Pa čimamnj dodajanja cukra in soli.

Za črni čaj prvič slišim. Zvečer ga skuhaš ali daš vrečko v mrzlo vodo?

Odgovor na objavo uporabnika
se vse da, 05.08.2021 ob 22:21

Zlato pravilo: črni čaj ( cca 1liter na dan-topi maščobo okoli trebuha preverjeno) – lahko i še najbolje hladno namakanje preko noči v hladilniku ali na pultu, ke se ne izločajo tanini preveč in plank vaja.

Po 18. uri nobene kuhane hrane ) ala večerja v stilu meso/riba prikuha solata -nkaj lahkega, če že.  Tudi žitarice, kosmiči, ipd. Omejit. Pa čimamnj dodajanja cukra in soli.

Lahko napišeš kaj več glede črnega čaja? Jaz sem suha, ampak takoj, ko pridobim kg, gre najprej v trebuh. Tako da bi se rada znebila trebuha, ne bi pa shujšala. Si po črnem čaju shujšala na splošno?

Drugače pa sem na internetu prebrala marsikaj. Potrebna je vadba (YT, Cloe Ting ima zelo dobre rezultate glede), prehrana brez belih živil, čim manj stresa (kortizol) …

Tudi meni bo vsak nasvet dobrodošel. Veliko sem že pregledala kako odstraniti samo trebuh, pa neke posebne rešitve nisem našla.

Meni je pomagala ayurveda. Ampak zelo strog režim.

Črni čaj, 07.08.2021 ob 08:24

Za črni čaj prvič slišim. Zvečer ga skuhaš ali daš vrečko v mrzlo vodo?

Ne -črni čaj ( vrečke ali razsuti čaj v nosilcu) namočiš v posodo/steklen vrč s hladno vodo, preko noči na pultu, ali v hladilku -ta postopek se imenuje hladna maceracija – ker ne izbori ven  določenih taninov,  ki se oborijo pri prelitju z vročo vodo, ni tako grenko, izloči pa se več tistega (npr. antioksidanti, ) kar se pri prelitju z visoko temperaturo večinoma uniči, zmanjša kocentracija vsebnosti ; Izloči se  s hladno maceracijo tudi bistveno manj kofeina in teina, zato ga lahko piješ pred spanjem.  Najbolj meni tekne za žejo, tudi z ledenimi kockami sedaj poleti, pa kakšna vecija mete ali melise.

https://www.livestrong.com/article/542447-does-green-tea-lose-antioxidants-when-cold/

Po pitju črnega čaja cca 3 mesece sem izgubila največ in večinoma kar v obsegu okoli trebuha  9 cm in na nadlahteh ( cca 3 cm)-ker drugje niti nisem imela nabrane maščobe.

Srekreacija:  plank vaje dodatno, rekreativnim kolesarjenjem. CIljana vadba nekje 5-6x tedensko po uro in pol, da.

Črni čaj deluje na visceralno maščobo – torej ravno to nabrano okoli organov trebušne votline in na trebuhu.

Je pa res striktno treba prenehati pit alkohol in omejit vnos prostega sladkorja/soli.

se vse da, 07.08.2021 ob 16:35

Ne -črni čaj ( vrečke ali razsuti čaj v nosilcu) namočiš v posodo/steklen vrč s hladno vodo, preko noči na pultu, ali v hladilku -ta postopek se imenuje hladna maceracija – ker ne izbori ven  določenih taninov,  ki se oborijo pri prelitju z vročo vodo, ni tako grenko, izloči pa se več tistega (npr. antioksidanti, ) kar se pri prelitju z visoko temperaturo večinoma uniči, zmanjša kocentracija vsebnosti ; Izloči se  s hladno maceracijo tudi bistveno manj kofeina in teina, zato ga lahko piješ pred spanjem.  Najbolj meni tekne za žejo, tudi z ledenimi kockami sedaj poleti, pa kakšna vecija mete ali melise.

https://www.livestrong.com/article/542447-does-green-tea-lose-antioxidants-when-cold/

Po pitju črnega čaja cca 3 mesece sem izgubila največ in večinoma kar v obsegu okoli trebuha  9 cm in na nadlahteh ( cca 3 cm)-ker drugje niti nisem imela nabrane maščobe.

Srekreacija:  plank vaje dodatno, rekreativnim kolesarjenjem. CIljana vadba nekje 5-6x tedensko po uro in pol, da.

Črni čaj deluje na visceralno maščobo – torej ravno to nabrano okoli organov trebušne votline in na trebuhu.

Je pa res striktno treba prenehati pit alkohol in omejit vnos prostega sladkorja/soli.

268754-what-are-the-benefits-of-drinking-tea-hot-vs-cold

hvala za nasvet!

Trebušnjaki, trebušnjaki…..ne pa črni čaj.

A ti ves, ce bi avtorica kolesarila, ‘plankala’ in 5x na teden izvajala ciljno vadbo, bi izgubila trebuh in kile brez vsakega caja?

Nobenih dodatkov ne potrebuješ, sploh se pa ne igraj s hormoni v tem obdobju. Zdrava, živa hrana in gibanje gibanje gibanje… preveč sedimo. Še tisti, ki se nekako ves čas gibamo, če je naše telo vajeno večjih naporov od prej, je vse to gibanje sedaj “v letih” premalo oz ni primerno, zato se nabira. Poišči nove načine, šokiraj telo in res glej da se spotiš komplet vsaj 1 do 2 uri na dan. Meni trenutno paše 1h zjutraj + 1h zvečer. Ne jem večerje po 18.uri in mi je v 1 tednu splahnel trebuh za več kot pol. Dejansko ne pazim na to kar pojem, le da je med 10,11.uro in 18.pa vsaj 3 ure med obroki, da želodec predela. Sem izgubila tudi prve kilograme in dobila motivacijo za naprej.

Ne mores shujsati samo v enem delu telesa.

Recept: manj in prava hrana in veliko gibanja.

Kaj pa je prava hrana za hujsanje, razen tega, da izlocis bel sladkor, belo moko, mlecne izdelke? Vsi predlagajo pusto belo meso , ribe, v kombimanaciji z veliko zelenjave. Kaj pa ce si vegetarijanec , tudi ribe in morske sadeze ne ješ, kaj je pa v tem primeru splosen prehranski nasvet?

vegisuhka, 07.08.2021 ob 19:30

Kaj pa je prava hrana za hujsanje, razen tega, da izlocis bel sladkor, belo moko, mlecne izdelke? Vsi predlagajo pusto belo meso , ribe, v kombimanaciji z veliko zelenjave. Kaj pa ce si vegetarijanec , tudi ribe in morske sadeze ne ješ, kaj je pa v tem primeru splosen prehranski nasvet?

Izbereš vegi prehrano z veliko beljakovinami. To so leča, tofu, proteinska skuta, oreški…..

Cisto enostavno je, manj jej!

OH jej dopoldan in za kosilo, po kosilu pa ne vec, pojej vec beljakovin in vlaknin ter popij veliko vode.

Nima veze, kaj jes, bistvo je, da pojes manj, kot porabis!

Kaj ni črni čaj tisti, ki zapira?

Ki ga priporočajo piti pri “prehitri prebavi”?

a ti ves, 07.08.2021 ob 18:43

A ti ves, ce bi avtorica kolesarila, ‘plankala’ in 5x na teden izvajala ciljno vadbo, bi izgubila trebuh in kile brez vsakega caja?

V teh letih in še s klimakterijem po možnosti, ti gibanje ne sklati kilogramov. To smo se že naučili.

Moraš najti pravi način prehranjevanja, da ne moti dodatno hormonov. Samo z gibanjem ne narediš ničesar, samo obremeniš in izčrpaš telo.

NI tako preprosto, 07.08.2021 ob 21:32

V teh letih in še s klimakterijem po možnosti, ti gibanje ne sklati kilogramov. To smo se že naučili.

Moraš najti pravi način prehranjevanja, da ne moti dodatno hormonov. Samo z gibanjem ne narediš ničesar, samo obremeniš in izčrpaš telo.

Kakšna bedarija.

Najprej napišeš, da z gibanjem ne narediš ničesar, potem pa omeniš, da samo obremeniš in izčrpaš telo.

Če telo obremeniš, potem to ni ničesar. Očitno tebi ni do ničesar in iščeš bedne izgovore.

Z delom krepiš telo in ustvarjaš mišično maso. Mišice potem porabljajo energijo.

Z nekimi čaji in čudežnimi tabletkami pa postajaš le bolj leno in mlahavo brez energije

Nisem še videl debelega maratonca ali triatlonca.

Kolk ste mlade tiste, ki v tednu, mesecu zgubite maščobo, sploh okrog trebuha?

Je kakšna uspešna izkušnja za tiste po menopavzi?

Takole bos najprej izgubila vamp.

.https://youtu.be/XeKof6SkI7k

Hormoni naredijo svoje

najprej hrana zraven pa rekreacija za vzdrževanje mišič in elastičnosti telesa. Joga in pilates

Robi567, 07.08.2021 ob 21:40

Kakšna bedarija.

Najprej napišeš, da z gibanjem ne narediš ničesar, potem pa omeniš, da samo obremeniš in izčrpaš telo.

Če telo obremeniš, potem to ni ničesar. Očitno tebi ni do ničesar in iščeš bedne izgovore.

Z delom krepiš telo in ustvarjaš mišično maso. Mišice potem porabljajo energijo.

Z nekimi čaji in čudežnimi tabletkami pa postajaš le bolj leno in mlahavo brez energije

A ne vidiš da se skoraj strinjata? 😀

Nič ni bedarija kar je bilo napisano. Hormoni naredijo še malo večjo štalo in če ne rešiš prehrane, je samo še slabše.

Se pa strinjam da je gibanje in pridobivanje mišične mase nujno potrebno ter da čajčki in tabletke za hujšanje ne delujejo.

Avtorica predlagam ti več manjših obrokov s pretežno živili z nizkim glikemičnim indeksom. Fino bi bilo da dodaš kaj živil od soje ( zaradi mene) . Če se ne gibaš kaj dosti, je zdaj čas, da začneš.

trebuh, 05.08.2021 ob 20:56

Kmalu bom 50 in se moram spraviti v formo. Nabiranje kilogramov je bilo večletno in zdaj imam par let časa, da jih zgubim. Z zdravjem vse v redu, ščitnica tudi. Kilogrami se mi nabirajo pa v trebuh. Kruha ne jem, mlečnih izdelkov tudi ne, sladoled kdaj pa kdaj, alkohola ne pijem in ne kadim. Službo imam sedečo in ves čas za pisalno mizo.

Kako naj shujšam v trebuh?

Im Sorry 🤣😂😂😂😂😂😂😂😂Malo se posekiraj pa bo 🤣😅😅😅😅😅😅

Ker sem ravno odgovorila. Manj jej. Saj kile ne pridejo kar tako or?

Move with nogam. Pa tudi bo  po cunja se vidi, razen če si debela, vaga.

Sprobanno oboje; pa je letelo dol  okoli trebuha ob dodatno še pitju črnega čaja,  ob samo kolesarjenju in plankanju pa ne.

New Report

Close