Si je še kje cerkev tako arogantno privoščila zvočno onesnaževanje?
V mojem kraju (naj imena ne omenim) si je katoliška cerkev privoščila, da na vsako polovično uro začne z zvonika zvončkljat nekakšne pesmice (še celo nekaj od Avsenikov, vrag se usmili)! Zvončkljanje traja kako minuto, je precej glasno in reže v uho, in da je cerkev to očitno arogantno izsilila od lokalnih oblasti, kaže dejstvo, da zvončklja od 7:30 do 21:30! Po teh urah se vidi, da so farji prišli do župana, ga postavili pred dejstvo, da oni bodo zvončkljali, in tako je moralo biti! Prebivalcev, ki moramo to poslušati dan na dan, nihče ni nič vprašal!
Še kdo živi v kakem takem kraju, kjer jim cerkev nabija še dodatno zvonjenje ob že tako nadležnem rednem zvonjenju? Zvon pri nas tako razbija na vsake četrt ure, potem zvončkljanje ob polovični uri, potem udarci ob vsaki uri in še dodatna nabijanja, kadar gre za klicanje k maši!
Zakaj se farjem kar tako brez debate dopušča, da počnejo, kar se jim zmisli??
sosedaLojzka, 12.08.2021 ob 16:32
Zakaj ne omeniš imena kraja, kjer se to dogaja? Te je strah? Česa in koga te je strah?
Nič me ni strah, česa le? A če lociram zadevo, se bo debata takoj prevagala v čisto drugo smer, v to ne dvomim!
Pa tudi cerkev ima lahko po drugih krajih drugačna zvončkljanja ali ob drugih urah. Kdor je to zvončkljanje doživel tu, kjer sem ga jaz, bo že vedel, kje je (Avseniki s cerkvenega zvonika, lepo vas prosim!!).
no-ja109, 12.08.2021 ob 17:44
V Kranju?https://zupnija-kranj.rkc.si/o-zupniji/melodicno-zvonovje
Nekaj najlepšega, kar se nam je lahko zgodilo! NAJ TRAJA!