Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek si kdo doma meri holesterol

si kdo doma meri holesterol

Imam aparat za merjenje holesterola. Zanima me, če kdo meri doma holesterol, in če so te vrednosti realne? Kupila sem ga pred kratkim, pa mi je “nameril” zelo visok holesterol.

Aparat imaš za merjenje holesterola?

Koliko si pa dala za njega? In kako izgleda ta AnaLiza?

Okoli sosedov pojdi in jim zmeri holesterol………. za ene 50 centov/osebo. Pa boš vidla, če kaže pravilno :-).

Holesterol si moraš meriti, ko si dvanajst ur popolnoma tešča (ne smeš ne jesti, ne piti, edino vodo lahko piješ), ker drugače meritev ni točna. Nisem pa še nikoli slišala, da se da tudi doma meriti holesterol.

Zanj sem dala nekaj čez 30 evrov – 10 lističev. Nisem ga kupila za druge, ampak samo zame. Meritve sem opravila na tešče in po pravilih.

Holesterol se ne meri vsak dan, ne vsak teden, ne vsak mesec, ampak največ 1 x na leto, zato je brez veze komplicirat z njim. Večina holesterola na hrano ni občutljiva, tako da je brez veze, ker je odvisno od mnogih reči, na katere ne moreš vplivati (hormoni, jemanje zdravil, kronične bolezni, itd).

Če nekaj meriš, moraš vedeti, kaj boš s podatkom. Sicer si po nepotrebnem zakompliciraš življenje.

Pojdi na preiskavo v laboratorij, če bo rezultat podoben začni ukrepati za zniževanje. Redno GIBANJE, ustrezna PREHRANA.

Aparat je že poceni, ko boš naslednjič kupila merilne listke, boš pa presenečena. Stali te bodo okrog 50 evrov za 25 listkov. Ker se vrednosti holesterola ne spreminjajo tako hitro kot npr. glukoza, ki jo lahko meriš vsak dan (holesterol nima smisla, da se meri na manj kot 6 tednov, ker se ne more spremeniti tako na hitro), pomisli, kdaj boš porabila listke, njihov rok trajanja je pa omejen. Razen, če boš merila holeterol tudi sosedom…..

New Report

Close