Šibenik-Solaris (naša izkušnja)

No, mi pa smo bili danes na izletu v Šibeniku v Solarisu, ki je kot naselje čudovito urejen, super plaže.
Sem pa šla pogledat tudi sobe v Ivana, ki bi naj bil najboljši od vseh.
Bila sem že po mnogih hotelih in ta si žal zasluži kakšni 2 zvezdici :(.
Trenutno letujemo v enem res 4 zvezdice hotelu, ki je proti Ivanu, ki bi jih naj bel kao 4 kot Dubajsko jadro.
Katastrofa. Definitivno ne bomo šli v Ivana…sobe mini, postelje kr neki, pa še smrdelo je v sobi, da pošišiziš. Vse je po mojem staro enih 30 let.
Škoda, da vsaj enega ne uredijo res za 4 zvezdice.

Hotel IN, Biograd. Samo priporočam.

Mi smo zaradi prenatrpanosti in over-bookinga Andrije pristali v Ivanu. Za dve družini (ena z otrokom), kljub dejstvu, da smo rezervirali že marca ni bilo prostora. Pa so nam kot alternativo ponujali hotel Niko, ki ga ne priporočam nikomur. Plaža plesniv beton, bager na plaži, sam hotel in bazen sicer lepa, ampak, kdo se hodi na morje kopat na bazen?? Zaradi vztrajnosti smo si izborili hotel Ivan. Dejansko smo bili začetniki ALL-Inclusive-a v Ivanu.
Z hotelom in osebjem smo bili izredno zadovoljni. Prav tako s prehrano in storitvijo. Tisti, ki pa hodite v hotele zato, da bi cele dneve bivali v sobah, pa itak ne vem, kaj počnete na morju….
V glavnem, hotel Andrija, osebje, pristop – ne najdem besed. Balkanska neprofesionalnost in primitivnost na najvišji možni ravni. Nikomur ga ne bi priporočal. Hotel Ivan, pa kot rečeno, čisto druga stvar. Mogoče si po ureditvi sob res ne zasluži 4 *, ampak več kot odtehta osebje, hrana in prijetno vzdušje. Verjetno bomo še prišli.
Res pa je, da pred odhodom nisem pričakoval teh začetnih problemov prvega dne in so bili dejansko prvi problemi na dopustu sploh, ampak je vse ostalo, kar je bilo super, potem zameglilo ta prvi dan in se bomo dopusta spominjali v lepi luči.

@Creativa: Sem tudi še pred rojstvom otroka dosti obiskoval tujino (Grčija, Bolgarija,…) in kar se same ureditve sob, kopalnic, menjave brisač in hotelov nasploh, tudi tam ni bilo ravno ne vem koliko boljše. Res je kritično, da hotelu Ivan daš 2 zvezdice. Torej je to zate skoraj (najslabše je 1 zvezdica) najslabše, kar lahko dobiš od hotelov????
@Viki 22:Mi smo plačali z zavarovanjem 1277 eur za 10 dni. 2 odrasla in otrok star 4 leta. Če delim to samo z 2 (otroka odmislim), dobim 638,5 po osebi za 10 dni. To delim z 10 in pomnožim s 7 in dobim 446,3 € za teden dni all-inclusive, hotel 4 zvezdice, skoraj v vrhuncu sezone. Ti za za 3 leta letovanj plačaš 446,3 € v tujini (torej z letalskimi kartami)? Torej za all inclusive s prevozom 148,98 € na leto? Povej mi kje je takšna ponudba? Plačam takoj, za 10 let vnaprej!
Baro: ja, priznam, sem zelo kritična. In žal je Ivan res za 2-3 zvezdice. Gledano po sobi sodeč. O hrani in pijači ne morem soditi, ker nismo koristili teh uslug.
Grčija je pa podobno, ja…so bile 3 zvezdice za naju sama čisto ok, sicer pa vse zelo, zelo skromno, po drugi strani pa so bile enkrat 4 zvezdice dodeljene povsem neupravičeno, naslednjič pa si je hotel 4 zvezdice res zaslužil. Saj je po moje povsod podobno

@Creativa: Sej zvezdice se podeljujejo, kolikor jaz vem, na osnovi več kriterijev. Mogoče so res sobe malo manjše, ampak, kot sem že napisal, imajo veliko drugih stvari na nivoju: – menjava brisač, kdaj hočeš (pustiš umazano na tleh v kopalnici), urejenost skupnih prostorov, ustrežlijvost, izbor hrane pri posameznih obrokih, ipd.) Sobi bi jaz dal 3* (oprema niti slučajno ne zgleda stara), ostalemu pa sigurno 4*
@Lan07: Nismo bili v 1/2 + 2, ampak 1/2 + 1. Kopalnica je majhna s tuš kabino, potem hodnik z precej veliko omaro, pa družinska postelja širine 140 in dvosed, ki se spremeni v dodatno ležišče. V sobi je mala televizija (cca 40 cm), mini bar. Balkoni so različni. Ponekod res zelo majhni, a individualni, ponekod pa precej veliki, a pregrajeni z mat steklom. Hotel je lep, urejen (marmor, rože, usnje), tudi aperitiv bar, jedilnica, wcji v hotelu. Obroki so fantastični, hrana okusna, osebje ustrežljivo. Do plaže je, če greš čez bazen minuta hoje če greš ob bazenu, mogoče 2. Takoj ob bazenu je namreč promenada (sprehajalna), ki jo samo prečkaš in že se začno borovci (senca) in takoj nato droben pesek (fi: max 1 cm) in lep zalivček z res čisto vodo. Zraven je še pomol, s katerega lahko tudi skočiš, če ti je bolj všeč hiter vstop v vodo. Ravno obdelujem fotografije, mogoče objavim kje in prilepim link…

Kot je napisal Baro: okolica je res čudovita :)))) ravno zato sem šla pogledat še notranjost hotela. ampak kot rečeno, drug svet.
A mogoče kdo ve, če je v Šibeniku še kakšen boljši hotel? Ampak res boljši od teh v Solarisu :)
Ker naselje samo, zunanjost, je fenomenalno in nam je bilo zelo všeč. Se prav vidi, da ga še zunaj urejajo in zasajajo in naslednje leto bi moglo biti še lepše.

Ne vem če bo sliko prijelo, ampak 4 zvezdice so zame približno take

@Creativa: Pa res ne razumeš, da lahko imaš hotel 4* za 2000 € za teden in hotel 4* za 450 € na teden???? Če bi hotel v Solarisu imel takšno sobo, sigurno ne bi stal 450 € na teden all inclusive.
Res ne razumem, kako se lahko obremenjuješ s sobami na dopustu? Kaj pa tisti, ki kampirajo, pa lahko imajo ne vem kako luksuzno kamp prikolico, pa bo še vseeno 3x manjša od sob v hotelu Ivan.

Baro, pa ni to tema za razburjat se :))))
Kako se lahko obremenjujem s sobo na dopustu???’ Ja čisto simpl….ker nočem spati na neki skripajoči postelji, v smradu (soba v Solarisu je dejansko zelo smrdela, pa je bila na frišno spucana) ker hočem imeti vsaj podoben komfort, kot ga imam doma.
Čisto simpl. Ampak ljudje smo si različni, tudi naša domovanja in želja po tem, v kakšnem živijo. Enim je dobro polomljeno pohištvo izpred 40 let, enim pa pač ne. In enako je s hoteli.
Poanta vsega je, da si Ivan nikakor ne zasluži 4 zvezdic in posledično cen, kot jih ima.

@Creativa: Sploh se ne razburjam, sam se mi zdi, da se tema o tej sobi vleče že kar nekaj časa. Zato sem dobil občutek, da ti je to edino merilo in edina pomembna stvar pri izbiri dopusta. Meni in tudi vsem ostalim (3 odraslim) se je soba zdela čisto ok in ni bilo niti enega komentarja, da je premajhna. Tudi nikomur izmed nas ni smrdela, pohištvo pa, grem stavit, ni staro več kot 5 let. Pa ne bom več o tem debatiral. Tebi pač ni všeč in ok. Mene pa ne moti in pravim, da je vse skupaj vredno slabih 450 € na teden! Drugače pa so cene čisto ok, že sama pijača v baru ima enake cene, kot vsi ostali gostinski lokali v Solarisu.
@Imemije: Skoraj vsako jutro sem tekal skozi kamp in tudi nekajkrat uporabil WC in se mi je zdel lepo urejen. Kaj več pa ne znam povedat o njem.