sicilija
Ej, sploh ni nevarno, ker še ni sezone bo tudi zelo ugodno, pa še ogromno zanimivih stvari je za videt in doživet.
dobro je znat malo italijansko, ker pojma nimajo o angleščini, ampak se tudi brez italijanščine preživi
Najcenejša varianta je po mojem euro-domino karta
Aja, pa še veliko free literature dobiš po turist officih
LP
Sicilija je ful lepa. Sem bil prejšnjo pomlad. Priporočam ti železnico, povratna karta stane pribl. 26000.
Obvezno si poglej Palermo in njegovo okolici, Agrigento in dolino templjev(ponoči so prlepi, ker so obsijani z lučmi)
Sam sem potem nadaljeval pot v SYracuse. Tukaj se moraš ustavit obvezno za dva dni( katakombe), kasneje pa sem bil še 4 dni na Liparskih otokih, kopanje v blatnih kopelih, ogled nočnega izbruha vulakana Srtomboli(divota)!
Takole na hitro, če te še kaj več zanima sem na voljo na gornjem naslovu
Seveda je nevarno! Vsa ta mafija pa to. Turisti iz Slo so se posebaj na listi. Samo 10% se jih zivih vrne nazaj. Zenske pa skupinsko posiljujejo in jih zrtvujejo satanu. Najbolj varno je ce gres na Bled na kremsnite! Pa pazi, da ne stopas, ker ti darovnje organov ne uide.
Pazi se sveta, ker nevarnost! prezi nate za vsakim vogalom.
V bunker, pa 10m pod zemljo tu se ti ne more nic zgodit.
LP
Nekateri pravijo, da je Sicilija eden izmed bolj varnih krajev. Vcasih so turiste okradli in podobno, zdaj pa tega vec ne delajo, ker ima mafija preko vse hotele in druge stvari in so turisti glavni vir njihovega dohodka. Zato so do tujcev zelo prijazni in pazijo da bi si pridobili cim boljsi vtis. V nasprotnem primeru bi se zelo zmanjsalo stevilo turistov na otoku. Za tujce je zelo varno, pac pa ne tako za domacine.
Sicilija…ce si prebrala spodnje komentarje, si lahko ugotovila, da vsi ki so slišali za mafijo, mislijo da je Sicilija nevarna. OK, mesta so nevarna, ampak nič bolj, kot pa npr. Ljubljana ponoči, isto je pa z podeželjem.
Doli smo bili pred dvema letoma, s kolesi, in ti povem da je bilo to eno izmed mojih lepših potovanj. Ljudje so zelo prijazni, ustrežljivi, pa čeprav noben nima pojma o angleščini (razen tiste ene, ki je študirala angleščino, pa še o njej bi lahko diskutirali). Ampka jezik nam nikoli ni predstavljal težav, malo italijansko, malo jugoslovansko, malo na roke, ipd… saj veš – če imaš interes, potem se vse da.
Cene so ugodne, pokrajina pa ful lepa. Polno je nekih znamenitosti (saj veš, kamenje, templji, katakombe, …katerih ne smeš zamudit), ampka meni se je najbolj vtisnila v spomin narava in hribi.
Bili smo tudi na Etni, kar se mi zdi, da vje zdaj malo oteženo.
OK, dovolj za tokrat.
LP, Matjaz
Ps. Če te kaj zanima, pa mi napiši e-mail, in ti povem še kaj več.
Jaz se tudi odpravljam na Sicilijo, maja in me zanima vse. Cene, prenocisca, tereni za kolesarjenje (sem bolj rekreativka, tako, da se zanimam za kaksne lazje ture). Kje ste bili, koliko casa..Matjazek napiše:
>
> Sicilija…ce si prebrala spodnje komentarje, si lahko
> ugotovila, da vsi ki so slišali za mafijo, mislijo da je
> Sicilija nevarna. OK, mesta so nevarna, ampak nič bolj, kot
> pa npr. Ljubljana ponoči, isto je pa z podeželjem.
>
> Doli smo bili pred dvema letoma, s kolesi, in ti povem da je
> bilo to eno izmed mojih lepših potovanj. Ljudje so zelo
> prijazni, ustrežljivi, pa čeprav noben nima pojma o
> angleščini (razen tiste ene, ki je študirala angleščino, pa
> še o njej bi lahko diskutirali). Ampka jezik nam nikoli ni
> predstavljal težav, malo italijansko, malo jugoslovansko,
> malo na roke, ipd… saj veš – če imaš interes, potem se vse
> da.
>
> Cene so ugodne, pokrajina pa ful lepa. Polno je nekih
> znamenitosti (saj veš, kamenje, templji, katakombe,
> …katerih ne smeš zamudit), ampka meni se je najbolj
> vtisnila v spomin narava in hribi.
>
> Bili smo tudi na Etni, kar se mi zdi, da vje zdaj malo oteženo.
>
> OK, dovolj za tokrat.
>
> LP, Matjaz
>
> Ps. Če te kaj zanima, pa mi napiši e-mail, in ti povem še kaj
> več.