Najdi forum

Sicilija

Oktobra grem za en teden na Sicilijo. Letim v Palermo. Zanima me kateri kampi so v redu in kje so lepe plaze?

Ojla!
Na Siciliji sem bila konce junija, tudi za en dober teden. Kaj naj rečem? Čudovito!!!!
Bogata in zelo raznovrstna dežela, polna kulinaričnih dobrot. Z možem sva letela Benetke-Catania, na letališču vzela rent-a-car (to je bila edina stvar, ki sva jo imela rezervirano). Potem pa sva prevozila Sicilijo po dolgem in počez. Spala sva v B&B rooms, ki jih je povsod polno (razen v Palermu) in tudi niso tako drage, cca. 30e na osebo.
Najbolj nepozabne stvari: celodnevni izlet na Etno (agencija, ki vodi trek je pod gondolo)
najdražje pivo v Taormini (lepo a zelo turistično mestece) – spodaj čudovita plaža
najboljši sladoled v Cefaluju (na vogalu Piazze del Duomo)
najboljša granita v Catanii (kaj pa vem na katerei piazzi že)
Dolina templjev – pogled, ki ti jemlje dih. Popoldan kopanje v bližnjem San Leonu.
Sicer pa so vse plaže, predvsem na jugu zelo lepe. Voda je bila čista in topla.
Notranjost Sicilije (relacija Cefalu-Catania) je eno samo žitno polje. Noro! Obišči Palazzo Armerino in si oglej krasne mozaike.
Pa cel kup barnočnih mest: Noto, Modica, Ragusa.

Hrana je poglavje zase. Lahka in odlično pripravljena. In ni prav poceni. Pizze, testenine, kaneloni, lasagne. Se mi že sline cedijo. Pa še nekaj, če boš lačen pozno popoldan boš moral počakati do večera, saj je večina gostilnic in restavracij na popoldanskem počitku do cca. 19. ure.

Lepo se imej! Nuška

S katero letalsko družbo sta pa letela, kje sta kupila karte in dobila informacije – hvala za odgovor in lep pozdrav

Mi smo šli s svojim avtom za dobrih 15 dni (sličice od včeraj v albumu).

Kar se tiče plaž – nekje so lepe prodnate, v 90% je pa mivka, sicer izgleda lepo, ampak meni osebno gre malo na živce.

Prvi kamp je bil v Fiumefredo di Sicilia (Zaragora) – J od Taormine. Tam smo bili 3 dni. Kamp luštkan, majhen, družinski, plaža sicer čez cesto, ampak lepa, prodnata. Fino.

Pot smo nato nadaljevali proti Siracusi – kamp Sabiodoro. Kamp zelo lepo urejen, s svojo mivkasto plažo.

Naslednji kamp je bil Eraclea Minoa (Agrigento) – zelo zelo zelo lep kamp, v gozdu evkaliptusovih dreves. Tudi tu je bila na plaži mivka.

Naslednji postanek je bil nato v Palermu (tja smo šli preko Corleoneja – notranjost je krasna) – kamp Isola delle Femmine. Nič posebnega, ampak od tam vozi bus v mest in gospod na recepciji ti prijazno razloži vse kako in kaj po mestu.

Potem smo šli v Cefalu – Camping Rais Gerbi (Pollina) – luštkan kamp, velik, ogromno enega dogajanja, super je bilo to, da so imeli tudi bazen.

Iz Cefaluja smo sli v Milazzo (spali v sobi) in naprej na Eolske otoke – Lippari. Na Lippariju je samo en kamp, plaža pa spet lepa, prodnata.

Imam ADAC-ov vodič po kampih. Če želiš, mi pošlji naslov, ti bom skopirala del o Siciliji.

LP, viv

Hvala! Dobila vse odgovore!

New Report

Close