Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev ŠIKANIRANJE IN REDNA ODPOVED IZ KRIVDNIH RAZLOGOV

ŠIKANIRANJE IN REDNA ODPOVED IZ KRIVDNIH RAZLOGOV

V podjetju sem od 1.5.2015. Napredovala sem na boljše in bolj plačano delovno mesto in dobila pogodbo za nedoločen čas. Z nadrejenim sva bila vseskozi v dobrih odnosih in nikoli nisem prejela graje na opravljeno delo ne od vodstva ne od gostov(gostinstvo).
Zaradi problemov,ki so jih imeli z eno od zaposlenih, so si začeli izmišljati nova pravila:
-med sabo se ne smete pogovarjati
-s kuhinjo se ne smete pogovarjati
-telefon,ki je bil prej dovoljen ,mora biti v garderobi
– in še sto drugih za delo nepomembnih pravil
Uvedli so tudi dlančnike za naročila s katerimi smo imeli vsi probleme,saj nas ni nihče podučil o uporabi.
Z novimi pravili se v večini nismo strinjali.Izrazili smo nezadovoljstvo in vodja nas je začel šikanirati.
Začelo se je približno pred štirimi meseci.
Dva sodelavca nista več zmogla in sta prostovoljno odšla. Pomočnik vodje je bil na naši strani in so ga odstavili s položaja.Dva pa sva zmogla in prenesla vse pritiske brez,da bi naredila napako.
Začeli so nama dajati obvestila o napakah…..Pri meni je šlo za -prehranjevanje na nedovoljenem mestu( v kuhinji,ko sem čakala na hrano za goste sem zobala kruh)-uporaba telefona na delovnem mestu( takoj po prepovedi telefona sem ob prihodu na delovno mesto avtomatično odložila telefon v predal kjer sem ga prej lahko imela,vodja je to takoj opazil,me opozoril in telefon sem odnesla v garderobo- neuporaba dlančnika( dlančni sem uporabljala in se ga privajala,a po njegovem mnenju ne dovolj).
Ta opozorila sem brez obrazložitve prejela v podpis. Na njih je pisala le kršitev,brez obrazložitve in časovne opredelitve. Tudi pravice do zagovora nisem imela.
Prej v vsem času nisem prejela nobenega opozorila zadnje tri mesece pa vse te tri.
V petek sva oba z omenjenim sodelavcem v roku deset minut prejela vabilo na zagovor pred redno odpovedjo iz krivdnih razlogov.
Mene je sezulo in sem odšla na bolniško(prej še nikoli nisem bila na bolniški),sodelavec pa se je zagovora udeležil. Zagovor je imel le pred direktorico( ki je v šikaniranju sodelovala), do besede sploh ni prišel, ustno mu je podala odpoved iz krivdnih razlogov,povedala mu je,da mu od sedaj teče 15 dnevni odpovedni rok. Ko je želel pisno odpoved mu je obrazložila,da jo bo tokom tedna pripravila. Do danes je še ni prejel. Zagovor je imel v ponedeljek.
Ali smo res tako brezpravna raja?
Ali so moje kršitve res dovolj tehtne za odpoved iz krivdnih razlogov( brez pravice do odpravnine in zavoda) ?
Kaj naj storim?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close