Silan, Lenor ali Ornel?
Meni vsi tvoji našteti dobesedno smrdijo, se mi zdi da zelo usmrdijo boben stroja.
Imamo ljudje očitno zelo drugače razvite vohalne receptorje. Moj vonj, sluh in okus sta tudi malce bolj intenzivno razvita.
Avtorica, meni diši trenutno najbolj Lenor, beli, z bombaževcem. Ima ga Muller. Noben problem v pralnem stroju, se niti ne paca toliko v posodi in po cevi stroja, kot večina ostalih, sploh takoncentriranih, ki so tako gosti in jih je bolje razredčit v naprimer 3, 5 litrski plastenki, kolikor je pač potrebno, če je koncentrat.
Pa od Ornela nekaj časa nam je dišal tudi sivkin, tak res bolj naraven sivkin vonj, nič preveč umetno parfumiran.
Pri mehčalcih gledam tudi, da so čimbolj naravnih neobarvnih barv, čimblj nevtralne.
Dajte se naučit prat, pa vam bo sak mehčalec v redu. Jaz mehčalce zbiram po vonju, ki je meni všeč, ne po znamki. Res eni naredijo perilo malo mehkejše kot drugi, ampak ni neke hude bistvene razlike. Bistvo je, da ko pereš perilo, ne nabutaš pralnega stroja na polno, da imaš zadostno količino vode, ne preveč in ne premalo ter da pereš na primernih temperaturah. Potem imaš lepo, čisto, mehko in dišeče perilo, pa če uporabljaš katerikoli prašek ali mehčalec. Še to, uporabljam minimalne količine pralnih in mehčalnih sredstev, nekje 1/4 od predpisanih količin, stroj napolnim na 2/3.
Samo še tole za “naučite se prat”. daj ti tvoje oprano perilo poleti za ene 8 ur na sonce močno , pa da vidimo kako lepo mehko dišeče perilo boš imela, hahaahaha. Zjutraj obesi in pusti na poletnem vročem soncu, prav noben prašek in mehčalec ti ne bo delal mehkobe in dišav!. Torej ni umetnost samo prati, ampak tudi obešanje, hahaahha. Zjutraj lepo na stojalo, v poletni vročini, proč od sonca in ko prideš domov, je mehko in dišeče, v obratnem primeru…
Se opravičujem. Mislila sem si pač, da nihče ne suši perila na soncu 8 ur, ker na soncu perilo zbledi.
Ja, tudi sušiti je treba znati in sicer, da se perilo hitro posuši, a da se ne žge je ravnotako pomembno, kot je pomembno, da se pozimi ne suši perila zunaj po 3 dni in recimo v zdajšnjem vremenu, da se perilo pospravi notri takoj, ko ni več sonca, ker drugače se usmrdi.