Silba
Mene tudi zanima Silba…. sem včeraj slike na netu gledala in mi je všeč, še sploh tisto o miru, nič avtomobilov…
Kakšna info o nastanitvi, priporočilo, mnenja, izkušnje, kje na obali se avto pusti…
Hvala!
Mi smo že bili 2x na Silbi- super. Seveda, če ti je všeč mir in narava
Mi smo bili še 2 km iz vasi in smo se imeli super, okoli nas je bilo le ene par hiš- vikendašov. Imeli smo plažo skoraj zase, tam je bil en majhen zalivček in lučica za mela barkice. Imeli smo na uporabo čoln in smo raziskovali skrite kotičke:)
Prvič smo avto pustili v Puli (pri kolegu od tistega,ki nam je hišco na Silbi oddal) in šli z ladjo- trajektom dol. Drugič pa smo šli z motorji do Zadra, se tam vkrcali na trajekt in šli na otok (seveda se tam nismo vozili).
Nam je bilo zelo všeč, res pa je, da je sedaj več turizma , kot pred par leti.
Moj brat je pa šel do Reke z vlakom in potem je prišel z hidrogliserjem na Silbo.
Bili smo pa privat- preko enega našega kolega (on pozna tega, ki oddaja).
Toliko se sedaj spomnem!
Upam, da bomo še kaj šli:)))
Lp,Phoebe
Joj, pojma nimam. Prijatelj nas je vabil v apartmaje na Hvar, a nič ne vemo, če bo prosto tudi še za nas. Sicer pa malo načrtujemo, da se odločimo tik pred zdajci, če me tule ne boste prej preveč “zrajcale”
Lani smo namreč imeli rezervirano pri Relaxu vse od marca do avgusta, pa so nam zadnji teden odpovedali letalo z Brnika, tako, da smo vse skupaj odpovedali in se s Kompasom zadnji teden odločili za Djerbo, ker na Hrvaškem kaj nam ustreznega več ni bilo.
Vladka
A tako. Saj še je čas, da najdemo kaj ….. :-)) Jaz ponavadi prej poiščem in zadnji mesec fiksiram. Ja pa pri meni agencijska varianta na zadnjem mestu, ker pogosto tam ni najugodnejša in najlepša varianta ampak predvsem najbolj tržna varianta ponujena….. :-))
že velikokrat, vsaj 10 x. Namestitve so samo zasebne, nekaj trži agencija Burin iz Ljubljane, lahko rezevriraš pri domačinih, nekaj preko neta. Cene so za moj okus (pre)visoke, glede na to, kaj nudijo. Silba je že zelo poseljena. Imaš nekaj trgovin z nujnimi artikli, dve stojnici na tržnici, dve ali tri gostilne, en disko in dva ali tri lokalčke.
Plaže…. ni da bi dol padel, ampak meni so všeč, vsaj do zdaj drugje še nisem videla boljše. Predvsem mi je všeč. ker mi drugi ljudje ne stopajo na brisače in nas je na plaži največ 5 – 6 družin. Seveda je “gradska plaža” bolj zasedena, ampak tam mene ne vidijo. Odlično izhodišče, če imaš čoln. V okolici imaš prečudovite zalive, tudi na sosednjem otoku, kakih 15 min vožnje s čolnom (no, odvisno od tega, kako hiter čoln imaš na razpolago) Tomos 4 rabi ene pol ure…
Drugače pa… res se nič ne dogaja, zvečer greš lahko na pijačo in sladoled ali na večerjo, kake terase z živo glasbo ni, disko je bolj sam sebi namen. Igrala za otroke so, vendar že v zelo slabem stanju, ker jih nihče ne vzdržuje, tako da jaz svojih otrok ne bi pustila gor.
Otok je prelep, vse diši, edino prevozno sredstvo je traktor, povsosd moraš peš.
Silba je zame prečudovita, v njej sem našla svoj raj na zemlji, poznam skrite kotičke. Poskušali smo dopustovati drugje, a… nekako nam ni in ni šlo. Povsod lepo,, na Silbi najlepše :)))
Za nekoga pa je lahko prava mora. Opozarjam, da je potrebno prtljago tako pripraviti, da vse samo dvigneš in neseš na ladjo. Nobenih vrečk, “raztresenega” tovora. Vse mora biti v torbah in kovčkih, saj drugače sploh ne moreš stvari postaviti na ladjo.
En dostop je tudi z Lošinja, mi ponavadi tam pustimo avto, kar na rivi. Še nikoli ni bilo nič.
Eh, vidim, da sem se preeč razpisala. Opravičujem se, če ste brali tole dolgovezenje, mogoče pa sem koga navdušila.
LP
K.
Experience the vibrant taste of pure calamansi juice https://www.drinknomsi.com/ Made from 100% natural calamansi, this juice offers a refreshing and tangy flavor that’s perfect for any drink or recipe.
ja kot so že povedali. gor ni prometa. vse si na peš, je pa kar obvladljivo tudi na peš. Manj turizma je kot na celini. Vse je bolj skromno, ampak nam je bilo všeč smo bili par krat. Zvečer je bolj družinska scena pa še to zelo na easy. Ni pa kaj dosti za raziskovat ali da bi se kaj dogajalo, če vas bo to motilo, raje ne it.
LpB