Silikonske prsi
Že nekaj časa razmišljam, da bi začela šparat za prsne vsadke…vem popljuvali me boste, ampak sem res nesrečna,…po dveh otrocih, oba polno dojena, so moje prsi grozne, majhne, kot dve povešeni vrečki….rada bi bila bolj samozavestna, tudi v kopalkah….pri nedrčkih imam vedno težave…res sem nesrečna. prosila pa bi kakšno, ki je bila v podbni situaciji , pa si je to naredila, da mi pove njeno izkušnjo? Kako je zadovoljna, koliko stane oz je plačala tako operacijo? je potrebno po tem še na kake preglede, menjavo vsadkov?…in kako je počutjr, največ psihično potem?
hvala za iskrene odgovore…
Obupanka
Naroči se pri Dr. Planinšku, v Kirurškem sanatoriju v Rožni dolini. Ne boš razočarana.
http://www.kirurski-sanatorij.si/sl/predstavitev_sanatorija/
Pred 10 leti sem si dala povečat prsi pri dr.Čoklovi in moram priznati, da je bila to ena pametnejših odločitev v mojem življenju. Tudi jaz sem po dveh otrocih dobila viseči vrečki in bila zelo nesrečna. Našparala sem denar, okoli 2.500eur bi blo preračunano. Po operaciji sem hodila še 7 dni na neke vrste masažo z infra lučko, da se stvar ne bi preveč strdila, se držala tudi drugih navodil in vse je bilo ok. Psihično sem se odlično počutila, nikomur povedala, razen možu. Še danes po 10 letih so lepe, malo so se povesile, ampak so lepe. Zelo zadovoljna, zelo mi je dvignilo tudi samozavest. Priporočam. Sam ne pretiravat z velikostjo. Če imaš košarico A, vzemi C. Sicer ti bo pa tudi dr.svetoval pravilno. Naj povem, da niti moj ginekolog ni pogruntal, dokler mu nisem sama povedala.
Dr.Barbara Čokl, pogooglaj, boš dobila vse podatke. Ne bi vedla koliko so danes cene, sam poseg je bil takrat toliko, mislim pa, da sem plačala tudi oskrbo čez noč, pa mogoče še kaj, pa je bilo skoraj 3000. So pa bili takrat še tolarji in kakor se je s prihodom evra vse podražalo, se je najbrž tudi to.. Meni je opravila dvig in povečanje prsi. Takrat mi je bilo rečeno, da je “rok trajanja” nekje 10 let in se po potrebi vsadke zamenja. Zaenkrat je vse ok, tako da nimam namena hodit k njej dokler bo tako. Še posebno, ker zdaj res nimam denarja za še en poseg. Sem pa pred kratkim dr.Čoklovo zasledila na tv in sem bila prav razočarana, v obraz je skoraj neprepoznavna-povečane ustnice, botoks…pred 10 leti je bila še zelo naravna, prava lepotica.
moja zgodba je enaka tvoji, po obeh porodih in hujšanju ni od lepih prsi ostalo nič.
Pa sem našparala in se takrat odločila za Fabjana (danes bi se mogoče drugače), plačala sem slabih 3000€, sem šla pa še isti dan domov. Prvi teden sem hodila na limfno drenažo, da ne zastaja voda iin nimam nobenih težav (3 leta). Sem športno zelo aktivna (tek, plavanje, odbojka) in ni bilo problemov. Meni se zdi da se vidi da so povečane, čeprav ni še nihče ugotovil – razen tisti ki sem jim povedala, je pa tudi res, da se ne razkazujem – možu in meni so všeč, ostalih pa ne sprašujem. Če si nesrečna, si našparaj in se naroči
Meni so jih dvignili in dali vsadke v januarju. Sem zelo zadovoljna. Po posegu je svinjsko bolelo, kot da bi imela slona na prsih, kakšne tri tedne, sicer pa dobiš kup protibolečinskih tablet. Jaz imam kapljičaste vsadke, priporočil mi jih je dr. Imam Natrelle Allergan vsadke, pravzaprav pojma nimam med firmami, naj bi bili ok. Po operaciji sem še šla dvakrat na pregled, sedaj pa naj bi bilo ok. Morem pa priznati, da me še zdaj včasih ščipa v kakšni prsni mišici, sploh če kaj športam in težko dvigujem. Naj bi se izogibali vajam za prsi, jaz se jim, ker imam čuden občutek. Aja, vsadke imam pod mišico, tako da se kao ne povesijo sčasoma. Takoj po posegu moraš 6 tednov nositi športni modrček. Meni se še precej poznajo brazgotine, res pa je, da vse počasi bledi. Sama sem imela kar poseg, ker res nisem imela nič od prsi. Meni so rezali in prestavljali kolobar, ter po dolgem in spodaj počez, zato tudi verjetno malo daljše okrevanje in bolečine. Menjava vsadkov naj bi bila čez 10 let.
Za poseg mi niti malo ni žal, čeprav vsak trenutek vem, da imam nekaj noter kar ni moje :). se pa počutim tisočkrat boljše in zdaj vem kaj gledati, da bom pri drugih videla ali so prave ali fake. Se vidijo malce robi silikonov, ampak ni panike. Lej, če nisi zadovoljna, ti kar pojdi, zakaj si ne bi pomagali, če le lahko za kvalitetnejše življenje. Ne bo ti žal.
joškica, tukaj ti odgovarjajo ženske, ki so si šele pred kratkim povečale prsi -npr., pred tremi leti in so se jim šele dododbra uležale.
Poznam prijateljico, ki si jih je dala povečati pred 10-imi leti, doživljenska garancija, slovenski kirurg, vse potekalo načeloma OK, ima silikonske anatomski vsadke s kompaktnim silikonskim gelom ( če prerežeš izgleda tako, kot gumijast žele bombon, torej ne izteka nič).
Od približno 7 let po povečanju ima hude težave z imunskim sistemom, neprestano grozno utrujena, brez volje, velikokrat prehlajena, z gnojnimi vnetji ušes – tega ni imela nikoli prej pred povečanjem prsi, občasno ji zateče ena ali druga dojka, je vroča na dotik in nabrekla – mora vzet antibiotik, da se stanje normalizira potem pogosta glivična vnetja nožnice ( ker pač tako pogosto jemlje antibiotik) – je že bila pri kirugu, ki jo je operiral, mu je vse predstavila, pa niti ni zanikaj, da je to po tolikih letih možno in da ni prva (!) s tako težavo – ker si je povečevala prvi bolj med prvimi v Slo, povečevanje dojk med Slovenkami je v porastu v zadnjim 5-ih letih, te pa še nimajo toliko težav. Šla je tudi na slikanje dojk in ni bilo nikjer videti, da bi se ji naredila npr. kakšna mielinska ovojnica, ki bi stiskala vsadek ali ga kakkorkoli poškodovala. Očitno je njeno telo po tolikih letih začelo silikone smatrati kot tujke in organizem se je začel po toliko letih boriti proti njemu. Na to pogosto pozabijo opozoriti kirurgi, ker verjetno še nimajo toliko izkušenj s tem – največ izkušenj imajo z stiskanjem z mielinskimi ovojnicami in uvihavanjem vsadka, pa obračanjem vsadkov – ampak to je bolj pogosto pri tistih vsadkih, ki imajo gladko povrhnjico, ne hrapavo, kot jo imajo ponavadi anatomski. Pridobila je kar nekaj alergij, ki jih prej ni imela nikoli v življenju ( tudi na določeno hrano) je pa tudi nekadilka, ne je kotracepcije, nobenih drugih zdravil zaradi kakšnih dednih bolezni ali nasplošno, zdravo športno živi in se zdravo prehranjuje.
Zaradi vseh teh težav resno razmišlja, da bo vsadke odstranila iz telesa
Tako da tiste ki si boste povečevale, računajte na to, da se znate po cca 5-ih do 10-ih letih srečevat s podobnimi težavami.