Silit posoda
Mi imamo 3 od njih.
Imamo 2 iz nerjavečega jekla s tistim debelim dnom in tudi eno s siligranom.
Jeklene se obnašajo kot vsake kvalitetnejše posode iz jekla, torej vseeno ni nemogoče,da se vam v njih kaj prime, če ne pazite.
Tista z siligranom je pa pri nas bolj redko v uporabi,ker imamo eno zelo veliko. Pomivamo v stroju,za čiščenje kakšnih problematičnejših madežev je dobro uporabiti specialno silit čistilo, prijelo se nam pa v njej ni še nič,mislim. Je pa posoda tudi dokaj težka in je treba bolj previdno delati z njo ravno zaradi te prevleke.
Naša posoda s silarganom je velika,težka in visoka, z 2 ročajema (“kozica”??), uporabljamo jo za golaže ipd.
Ta Silargan prevleka po moje ni najprimernejša za kake palačinke, ampak preizkušali nismo,ker pač,kot rečeno,nimamo ponve. Vseeno nimam najboljšega občutka,da bi tole lahko nadomestilo teflon….
Živjo! Mi smo bili že tik pred nakupom, pa sem se potem premislila in za vsak slučaj kupila samo eno ponev za probat če se obnese. Ne vem mogoče delam kaj narobe ampak pri meni se ne obnese. V njej se vedno vse prime. Sicer so mi priporočili njihovo posebno čistilno sredstvo, ki pa ga jaz po pravici povedano nimam ampak jo perem v pom.stroju. Sem že razmišljala da je mogoče to zaradi tega.
Glede čistilnega sredstva:mi imamo enega,ki je v prahu,prav od firme Silit,namenjen ta silargan. Ampak to uporabimo redko,samo če je kaka bolj problematična umazanost. Običajno pomivalni stroj opere čisto v redu.
Jaz mislim,da ti ponev s to prevleko ne more nadomestiti teflona (če imaš slučajno take želje), za kako običajnejše kuhanje je pa ok(pod pogojem,da ste malce previdnejši s posodo).