Šilo, Baška – otok Krk
Šilo,
oh joj, tam sem bila pred 5 leti, zato lahko opišem kraj v tistih časih.
Šilo je majhno ribiško mestece, ki ima dve plaži zelo slabo urejeni. V morju in na obali je veliko trave. En del plaže je mivka, ki pa je takrat zgledala zelo zanemarjena. Samo mesto Šilo je bilo kar OK, le plaža tudi za nas odrasle ni bila primerna. Mislim, da se da najti za 1,5 l starega malčka res kaj bolj primernega, pa tudi odrasli si lahko privoščimo kaj lepšega.
To so moji vtisi izpred 5 let. Kako je danes ne vem.
Lp Mojca
Zdravo!
V Šilu smo bili poleti1999, pa smo bili kar zadovoljni. Vasica je prijetna, umirjena, plaža tudi solidno urejena, betonirana in mivka. Zaliv kjer je mivka ima čudovito senco, na enem delu je bilo v dopoldanskem času kar precej sveže saj ga sonce obsije šele proti poldnevu. Na tem delu pa je na žalost precej gneče, si pa zato male zverinice kar hitro najdejo družbe, pa smo tudi starši manj okupirani. Nekaj pripomb smo imeli na plažo na drugi strani rta kjer je kamp, ki pa je bila bolj prazna – precej je bilo umazanije, odpadkov.
LP Tisa
Baška je krasna kar se tiče plaže za otroke: položna, v glavnem pesek in brez skal. Ima pa zame velik minus – če zjutraj nisi rezerviral prostora ga od 10 ure praktično nisi več mogel dobiti. V vsakem primeru pa je pot do morja vodila preko brisač – noro. Mi smo bili juliija , kašno je šele avgusta!?
Mi smo bili v Šilu lani od 18-28.8. Bilo je krasno! Takoj pod apartmaji je bila plaža iz kamenčkov kjer je naš takrat 11 mesečni junak zbiral kamenčke. Večinoma pa smo hodili na mivko kjer je bilo ogromno enakih otrok in je bilo prav zanimivo. Res, da je bila gužva a na mivki z malim otrokom druga ne moreš pričakovat. Imeli smo krasen apartma agencije Estee familije Matejčič 50 m (lako pogledaš na http://www.estee.hr) od morja z krasno velikansko teraso kjer sva uživala zvečer ko je malček zaspal! Moji vtisi so čudoviti. En dan smo se kopali v Baški kjer je zelo pihalo pa še sence ni nobene! So samo kamenčki, ki pa za otroka niso preveč prijetni za hojo. Je pa bolj turistično razvita in zvečer se kar nekaj dogaja.
Jaz bi izbrala Šilo.
Miša