SILVESTRSKI MENU
aJDI ženske in moški,zaupajte kaj boste jedli na silvestra-večerja.Resno mislim,mogoče si pomagamo z idejami.Men bi kaka ideja prišla zelo prav! Klikam kulinarično slovenijo,nič pametnega,klikam prehrano na med.overju pa spet nič takega…..zato resno Kaj boste kuhali pišite,pišite…..mogoče pomagmo drug drugemu.
Ki ste se odzvali moji prošnji in povabilu,kaj kuhati?
Hvala Marički,ki me je zasula z vsemi dobrimi receptki….enga velika lupčeka mmmmcmok..in ko se vidimo bo še huje..hehehe
No takole sem zgruntala in je mojmu možeku kar všeč…jedilnik namreč
Po prebiranju postov na to temo,sem odkrila da aviacije nikakor ne sodijo v ta večer,tak da sem črtala vse kar je pernatega-baje da to prinaša nesrečo.
In zbrala pujseka heheeh seveda…
svinjske zrezke-naredila bom take ruladice iz njih in jih nadevala s pršutkom in sirčkom,da bo mal frišno,mogoče dam še kako kumarco vmes….No vse to bom zapekla prav dobro….natur seveda…
Naredila bom zraven še njoke-domače seve….in k mesku pripravila eno tako omakco s česnom,čebulico,malo smetance in seveda ostalih začimbic….
Na njokce bom pa priprala eno tako simple polivko iz gorgonzolce….ekola…..
Solatka bo zelena…juho bom preskočili…
Za sladico pa bom nardila pohorsko omleto….notri dala ala sveže sadje,breskve,ananas,grozdje in jagode….zraven pa kepco sladoleda…
Hmm za pijačko pa bom pripravila sorbet iz šampanjca fejst ohlajen..njam….in to bo to..
Hvala vsem za idejce,ki ste jih nalimali sem gor……Vsem želim,dobro večerjico in vse kar paše zraven….