Simbolika: Titova cesta vodi na Žale
Med in po vojni je bilo pobitih 100.000 Slovencev pod titovo taktirko brez kakršnekoli obsodbe ali krivde.
V Ajdovščini so hoteli postaviti spomenik narodnemu buditelju, pesniku in pisatelju Filipu Trčelju, vendar so blokirali postavitev. Filipa Terčelja so preganjali fašisti, leta 1946 pa so ubili naši “osvoboditelji”, seveda brez sodbe ali kakršnekoli krivde.
Od kod ti številka mrtvih, ki so umrli pod titovo taktirko brez obsodbe ali krivde?
Slovenci smo svoje žrtve menda dodobra prešteli. Imajo na inštitutu za novejšo zgodovino podatke (poimenske) o žrtvah vojne in tudi povojnih pobojev. Okoli 35.ooo je bilo med vojno civilnih žrtev (te gotovo niso umrle pod njegovo taktirko), potem je bilo 27.000 padlih v partizanskih vrstah. Ali so tudi ti umrli brez kakršnekoli obsodbe ali krivde glede na tvojo interpretacijo ? In obstoja seznam 13.898 žrtev povojnega nasilja.
Potebno je žalovati za vsakim od teh,ne samo za nekaterimi.
Na srečo je eden od mojih bližnjih preživel taborišče, kamor so ga poslali kot 17 letnega fanta domači izdajalci. Tudi on bi umrl brez obsodbe ali krivde, ampak so prej prišli zavezniki rešit taborišče. Kam pa on spada ?
BENAFLEX, kot si verjetno uspel videti, je ta foruma pod nadzorom. Upam, da si se vprašal zakaj! Če že navajaš neke podatke, jih navedi POŠTENO!!!
Če si že navedel koliko je mrtvih povej koliko je mrtvih zaradi številnih zločinov kolaborantov in sodelavcev okupatorja!!! Ja, najlaže je skomigniti z rameni in “to se mene ne tiče” Ti bom pa jaz povedal:
veliko jih je zelo veliko tudi v rovu Huda jama so.
Veliko Slovencev je padlo tudi v zavezniških enotah, to pa nisi nikdar omenil. Skrajno neobjektiven si…………..!!!
!
Tako kot je zanikanje holokavsta brezpredmetno je brezpredmetno zanikanje tudi slovenskega holokavsta – izvensodnih pobojev. Točnega števila pobitih, ki so ga zagrešili titovci ni in ne bo nikoli znano, prepričan sem, pa da več kot 50.000 in to večinoma moških. Če rečeš, da jih je bilo nasilno pobitih namesto 100.000 50.000 ali 20.000 je to slaba tolažba. Mednje lahko šteješ še vsaj 4016 ubitih partizanov s strani partijskih enot v partizanskih vrstah. To je ogromno, skoraj kot Kočevskih Rog! Vendar ima vodja tega ulico v glavnem mestu, veliki Slovenec Filip Terčelj pa niti zasluženega spomenika. Quo vadis, Slovenija.
In še o cenzuri foruma. Smešna in bolana je.
Re: Simbolika: Titova cesta vodi na Žale
Napisal: benaflek
Datum: 28.05.2009 09:26
Tako kot je zanikanje holokavsta brezpredmetno je brezpredmetno zanikanje tudi slovenskega holokavsta
Če ti ne bo uspelo povej, ti bomo povedali. V razmislek samo to, da je imel prepoved dela na področju zgodovinskih raziskav za vedno.
Pa srčno upam, da glede na to da je Anglež ne bo spet opljuvan s komunistom in svinjo kot se to večkrat zgodi!!!
Ja vsekakor na postrezi s podatki ali vsaj linki, kjer to piše. To s prepovedjo mi ne pomeni nič, saj je važno ali je razkrival zamolčana dejstva. Štel si bom v čast, če bom jaz ne smel nikjer več delati zaradi opozarjanja na zamolčana dejstva. Čast, ki si jo ne zaslužim glede na veličino vseh nedolžno pobitih.
Vsekakor te pri nas nagradijo, ko zanikaš slovenski holokavst, ki procentualno ni bil manjši od judovskega, če ne celo večji. Če ne drugače te naš vrli moderator ne filtrira.
Glede judovskega holokavsta si oglej dokumentarec Sovjetska zgodba, kjer kaže kako so tvoji rdečkarji vračali žide Hitlerju, da jih je dal tuširat ali pa direktno za kurjavo!! In od koga se je Hitler učil teh metod.
Ne vem kako mi je od Lucija ušel post skozi, ampak bom tudi tvojega odobril, da noben naslednji ne bo šel skozi, če bosta nadaljevala takšnim tonom.
Primož
Re: Simbolika: Titova cesta vodi na Žale
Napisal: Primož
Datum: 01.06.2009 14:11
Ne vem kako mi je od Lucija ušel post skozi, ampak bom tudi tvojega odobril, da noben naslednji ne bo šel skozi, če bosta nadaljevala takšnim tonom.
Primož
Kar pa nekateri blazneži kot Banaflex tu mlatijo je druga stvar. NOB ni revolucija, še manj holokavst. slovenski narod se je le POŠTENO branil izpod okupatorja, kar gre nekaterim, ki v blatenju NOB vidijo le lepe odškodnine in tako le svojo korist pošteno v nos.
Vse te zlobneže ki Slovenijo tako blatijo JAVNO vprašujem, kdo jim daje pravico blatiti in zmerjati z zločinci vse žrtve vojne, ki so DALI SVOJA ŽIVLJENJA, da sedaj nekateri praznoglavci tu nakladajo, kar jim pride na pamet ne glede na dejansko stanje in resnico.
Če pa še vedno kdorkoli misli, da so potrebni kakšni ukrepi je najbolje, da se celoten foruma zapre oz. zbriše!
Lep pozdrav!
Resnica ni problem, dodatni pridevniki in opisana stanja pa so:
Če ti ne bo uspelo povej, ti bomo povedali. da je Anglež ne bo spet opljuvan s komunistom in svinjo kot se to večkrat zgodi!!!
Izpustite pridevnike in opisna namigovanja na udeležence, tako kot pri Benafleku tvoji rdečkarji….
v glavnem ne morete se izogniti, da ne bi drug drugega kazali s prstom in ga tlačili.
Ko bo to letele grdo na uporabnika bom pobrisal. Ker pa mi je tvoj post ušel in nisem uspel povedati mnenja, sem moral spustiti tudi njegovega, ampak sem dodal komentar.
primož
NOB si je izmislil en del politike (partija) in lahko spoštuješ moje mnenje, da ni nikoli obstajal, saj je dejstvo, da je bila Slovenija napadena v času naci-komunističnega pakta. 27.aprila 1941 je bila ustanovljena protiimperialistična fronta in ne OF, ki je imela nalogo boj proti “imperialistom” angležem in američanom, ki so se edini uprli Hitlerju. To so svetovna dejstva in ni je partije ali moderatorja, ki bi me prepričal drugače. So pa dejstvo veliko število pobitih nasprotnikov komunizma. Vsi so bili brez sodbe pobiti z nalepko kolaboracije.
NOB si je izmislil en del politike (partija) in lahko spoštuješ moje mnenje, da ni nikoli obstajal, saj je dejstvo, da je bila Slovenija napadena v času naci-komunističnega pakta. 27.aprila 1941 je bila ustanovljena protiimperialistična fronta in ne OF, ki je imela nalogo boj proti “imperialistom” angležem in američanom, ki so se edini uprli Hitlerju. To so svetovna dejstva in ni je partije ali moderatorja, ki bi me prepričal drugače. So pa dejstvo veliko število pobitih nasprotnikov komunizma. Vsi so bili brez sodbe pobiti z nalepko kolaboracije
Ja ti si EDINI na svetu ki vse veš pa nič ne znaš. Ma kdo ti daje pravico, da zaničuješ in blatiš žrtve osvobodilnega boja??? Druge svetovne vojne po tvoje sploh ni bilo. To se je le izmislil en tepec???
Ma nehaj že enkrat s tem paktom itd. Kako se lahko nekdo ki je z njim v paktu s tem istim bojuje štiri leta in več???
Ob priliki si kupi kakšen dkg soli!!!