simbolni požig DZ
V četrtek se je po Golobičevem mnenju v parlamentu zgodilo nekaj, kar se v katerem koli evropskem parlamentu zelo redko zgodi. Politična stranka oziroma poslanska skupina je namreč pred parlament postavila zahtevo, ki je ni mogoče kvalificirati drugače kot skrajno izsiljevanje. Za svoje nadaljnje sodelovanje pri pomembnih odločitvah pa je zahtevala, da se vsi drugi poslanci odpovejo ustavni pravici do glasovanja po svoji vesti. Po Golobičevem mnenju je še posebej zaskrbljujoče, da za takšnim stališčem stoji človek, ki je vodil Svet EU, predsednik SDS Janez Janša. “Sprejemanje takšne logike pomeni konec parlamentarizma in simbolni požig državnega zbora in izkazuje protidemokratično naravo tistega, ki to izreka,” meni Golobič. Po njegovih besedah pomeni tudi, da kratica SDS pomeni “samovoljno oziroma selektivno demokratsko stranko”. Predsedniku Zaresa se zdi nezaslišano, da neka politična stranka, ki se sicer razglaša za državotvorno, “vzame za talca lastno državo, njen mednarodni ugled in dolgoročni strateški interes”.
————————————————————————-
jaz se popolnoma strinjam z Golobičem, kako pa vi ocenjujete potezo JJ-še in njegove SDS?
http://www.mladina.si/dnevnik/30-01-2009-sds_pomeni_samovoljno_oz__selektivno_demokratsko_stranko/
to bi se moral spomniti pred kakšnimi tremi leti, ko je bila na oblasti, se ti zdi v redu izsiljevanje JJ-e, al ne???:)
če ne bo tako, potem pa ne bom zarto in pika in ker jaz nisem zato, ne bodo zato tudi vsi moji poslanci, hahaha to ti je parlamentarna demokracija in na kar smo že v mandatu JJ-e opozarjali, samo takrat ni bilo tako opaženo, ker je imel večino!:)))pogojevati z obveznim sprejetjem nečesa, da dobite moj glas, je skrajno smešno in nesramno do vseh nas!!!! Madonca pa kdaj boste spregledali????
Pa kaj se greste za ene svetnike. Licemerstvo prve vrste. Kameleoni. Koliko je bilo nasprotovanja proti vstopu v Nato, ko je vstopala Slovenija.
A takrat pa ni šlo za dolgoročne strateške interese Slovenije, mednarodni ugled Slovenije. Takratna vlada je uporabila Slovenijo za talca z nasprotovanjem vstopa v Nato in to zaradi ideoloških pogledov?
Lastno državo bi takrat “namočili”, sedaj pa se borite za hrvaški vstop v Nato. Poanta je čisto drugje. Oblatiti Janšo. Ne priznate pa tega, če ob slovenskem vstopu ne bi SDS oz. Janša takrat napel vse sile, bi se lahko zgodil scenarij in Slovenija ne bi vstopila v Nato. In naenkrat je glavna skrb Golobiča ugled Slovenije. Lažnivec. In on in njemu podobni bodo očitali, da Janša jemlje Slovenijo za talca. Pofarban blondinec, ki zna vladati samo s spletkami.
Požig parlamenta, pa naj neha potencirat. Tudi streljali in pretepali so se že po parlamentih.
hehehe, žalostno je da vi ne vidite dlje od prsta pred nosom, zavarovanost pa taka, ni kaj vam je lepše živet!:)
če ga ni, ga pač ni in to je ugotovilo računsko sodišče, pa ne samo da ni presežka, je celo primankljaj in to 9 miljonov, tako trdi računsko sodišče in kle koalicija nima nič!:)
en mal mem, ja kdo se je streljal????:))))
kakšne sile pa je napel JJ-a;a???
Če je ta dogodek najhuje, kar se nam bo zgodilo letos, potem si želim še več takih dogodkov… Naj se TA vlada že enkrat začne ukvarjati z resničnimi PROBLEMI! Na veliki zvon obešati koliko drobiža je en prišparal oz. preveč porabil predlani je brezveze. In kako Pahor sedaj kofe iz svojega žepa kupuje je tudi žaljivo za delavce, ki živijo v negotovosti, kaj bo sploh jutri.
Se kar strinjam. In kdo je zakuhal vso zadevo? Pozicija. Vsi zaključni računi do sedaj so bili sprejeti, pa so vedno kazali samo minus. Tu je pa enkrat trditev plus in enkrat trditev minus. Se pravi, vsekakor do sedaj najbolji zaključni račun, če pogledamo na tak način in se ne gremo kaj je res in kaj ni res.
Pozicija je sama kriva za posledice, ki so sledile.
Po “glavi srati”, ne, kar je preveč je preveč.
Hja, to “izsiljevanje” ni nič novega. V ZDA manjšina v senatu vseskozi počne podobne zadeve. Nazadnje so republikanci sprejetje zakona o milijardah dolarjev pomoči pogojevali s sprejetjem nečesa drugega. To v bistvu ni izsiljevanje, temveč orodje manjšine v parlamentu. Politika je nenhno pogajanje, iskanje kompromisov … jebat ga, če Golobič tega ne ve oz. ne razume, naj se ne gre politike.
eno so kompromisi in pogajanje, drugo pa ultimat!
da ne pozabimo zakj je šlo!
—————————————————————————
Računsko sodišče je oktobra lani predlogu izvršitve proračuna države za leto 2007 izreklo mnenje s pridržkom. Zaradi nepravilnega evidentiranja prenosa desetih odstotkov delnic Telekoma Slovenije, ki jih je vlada z namenom poplačila upravičencem do vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje prenesla na Sod, po ugotovitvah revizorjev proračun ni izkazal 37 milijonov evrov presežka, ampak devet milijonov evrov primanjkljaja.
Po Šoltesovih besedah je računsko sodišče že v preteklosti pri revidiranju predlogov zaključnega računa proračuna opozarjalo na neustrezno in netransparentno knjigovodenje nekaterih poslovnih dogodkov (prevzemi dolgov Slovenskih železnic, prevzemi dolgov ZZZS in onkološkega inštituta). Ob tem so pričakovali, da bo vlada posredovala in DZ sprejel ustrezno popravljen zaključni račun proračuna.
—————————————————————————
kaj pa je to marsikaj?[/quote]
Let me google that for you : http://tinyurl.com/afwxkn
kaj pa je to marsikaj?[/quote]
Let me google that for you : http://tinyurl.com/afwxkn%5B/quote%5D
…ga stakne nazadnje,
ki bil ji je kos…,
je rekel Prešeren,
…potem pa vse tiho je bilo.,
je dodal še Aškerc.
Ampak pri ninej bi se tudi Aškerc zmotil.:-)))