SiMobil-ob polnoči prenos podatkov?? Visok račun!
Je že kdo imel primer, da mu vsak dan točno ob polnoči samodejno prenaša na mobilnem telefonu (Android), internetne podatke?
Meni se to dogaja skoraj vsak dan, in nimam naložene nobene aplikacije, niti vklopljenih podatkov, da bi lahko karkoli posodabljalo. Prav tako sem tudi že ponastavil na tovarniške nastavitve. Ponudnik je SiMobil in so mi rekli, da je kriva aplikacija..ampak jaz nimam nobene!
Svoj limit porabe sem zato prekoračil in dobil zelo visok račun!
hvala, lp
Vsak Android je sestavljen iz operacijskega sistema (OS) ter množice aplikacij tako prednameščenih kot tiste, ki si jih lahko sam naložiš iz brezplačne googlove trgovine (google play). Sigurno je ena ali več od teh, predvidevam, prednameščenih vklopljena za posodobitev oz za povratno pošiljanje podatkov o delu sistema. Najbolje bo, če se ga da nekomu, ki se malo bolje spozna na android, ter ga prosi, da se pogleda katera aplikacija deluje v ozadju ter se jo onemogoči. Četudi ti misliš, da ni nobene aplikacije gor, se “skrivajo” v ozadju.
Uporabno pa pride, če zakupiš določen paket za prenos podatkov, recimo 1GB je dovolj (če si nezahteven/a) za brskanje po netu in prebiranje mailov, ter redno posodabljanje podatkov – o vremenu recimo …
Forum je zaprt za komentiranje.