Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Simona na Tedniku

Simona na Tedniku

Simono poznam do vrtca dalje. Bila je, je in bo borka. Res je kronični bolnik, a o tem že dolgo ne razmišlja. Dokler ni imela družine, smo redki vedeli, da gre včasih pred službo na urgenco, da zdrži dan. O tem ni govorila, kar jo poznam, se redko spomnim, da ni bila dobre volje. Imela je veliko razlogov zato da ne bi bila. Iz nič si je ustvarila lepo življenje, del kariere, ki jo je že vnaprej podredila družini. Otroci so ji bili vedno prvi že tuji kaj šele njeni. Ko smo drugi že imeli otroke in bi šli kdaj na žur, jih je vedno z veseljem pazila. Otroc so jo oboževali ona pa njih. Ko sem se sama znašla v stiski, mi je več let nesebično pomagala na vse načine, finančno, z varstvom, z nasveti, s tolažbo. Tega ji ne bom nikoli pozabila, vrniti ji ne bom mogla. Vem, da tega ne pričakuje in tudi hotela ne bi, ker taka je. Eden mojih je imel eno leto težave z laringitisam in se je meni mešalo. Njen večji ima dihalni stisk več kot let, ta mali je svet zase. Kdor ne ve, nima pravice soditi. Rekreacija se krasno sliši, če imaš čas. Ona ga nima. Če najde en večer na mesec je zanjo praznik. Sicer je v službi otrok, v skrbi za to, da bi oba kljub omejitvam in težavam živela kot normalna otroka. Samo kuha za takega otroka je cela znanost isto skrb za stanovanje. Dobit živila ki jih sploh lahko je, jaz še izgovort ne znam tistih zrnc, ki jih ubogi otrok gloda dan na dan. Debela je od skoz kar pomnim verjetno je v življenu dala dol enih 200 kil in jih vsakič spet dobila nazaj. Ko sem jaz dojila zdravega otroka, se je na koncu videlo skozi mene. Ona je 6 mes jedla polento, riž, zajca, bučke in marelce, ves čas dojenja, 2 meeca mnj kot dve let, je imela strogo dieto pa je ni pobralo. Vsaj ne po kilah. Jo je pa drugače, ampak o tem spet ne govori. Ima krasnega moža, s katerim sta dala skozi veliko in kljub vsemu, kar so že prestali in prestajajo, je k njim lepo prit na obisk – oni k nam ne morejo odkar imajo malega. Skupaj sta močen team, ki ga fanta rabita in tisti ki ju poznamo ne dvomimo da bodo zmagali. Še zmerom premorejo več optimizma, smeha in zadovoljstva kot mnoge zdrave in čisto normalne družine ki nimajo nobenih omejitev in še zmorem lahko računaš na to da ti bojo pomagali, če boš karkoli rabil. Simona, jaz sem vesela in ponosna da te poznam!

Jaz imam tudi enih 50 ali celo 60 kg preveč. Pa sem daaaaaleč od tega, da bi komaj racala. Verjetno na vrh Pohorja ali kakšnega drugega 1000 – 1500 m visokega hriba pridem prej kot ti. Celo prej kot večina suhcev, kar jih poznam.
Pa mož me ima tudi rad. Me je imel, ko sem imela pol manjšo kilažo in me ima zdaj.

Te zanima še, kako sem pridelala to kilažo? Par stvari je k temu pripomoglo. Nekaj genetika (VSE ženske po eni strani družine so debele), nekaj nezdrave prehranjevalne navade, med vsako nosečnostjo sem bila skoraj nepokretna, zaradi zdravstvenih težav, apetit pa nor, največ kg pa je prinesla poporodna depresija (tudi genetsko pogojena) iz katere se nisem izkopala več let in med njo pridelala eno konkretno hudo odvisnost od hrane. Da kaj takšnega obstaja je itak izven tvojega dosega razumevanja.

Ja, tudi jaz bi imela spet tistih nekdanjih 60 kg in mogoče jih nekega dne tudi bom imela, ker sem šla skozi resno terapijo in zdravljenje psihe. Ti pa boš verjetno vedno kretenski osebek, ki je obseden s tem, kako ljudje izgledajo in ne vidiš dalj od svojega nosu.

Nisem gledala Tednika, ampak se mi tale Simona zdi že samo po teh pisanjih tukaj super ženska. Kapo dol!

Gospa Alergija pa po njenih nekaj pisanjih tukaj eno ubogo, manipulativno in plitko revše. Saj takšne tudi najbolj zmoti moč, ki jo tako pogrešajo pri sebi in nekako slutijo v drugih.

Je treba sploh še kaj reči?

Kdo pa je Simona na Monu oz. pod katerim nikom piše, da jo vsi poznate? Tednika pa nisem gledala.

Kdo pa je Simona na Monu oz. pod katerim nikom piše, da jo vsi poznate? Tednika pa nisem gledala.[/quote]

Eh, firbec 😉 Dajte ji mir. Če bi hotela, bo sama povedala.

Še enkrat se opravičujem Simoni – in seveda tudi vsem vam!

Še enkrat ponavljam – žal mi je, da sem izpostavila njo, sem pa mislila, da bo šel pogovor v smeri
debelosti – kot nespametnega prehranjevanja, skrbi za zdravje …………

Kljub temu, da sem naredila tako štalo, sem pa vesela, da smo spoznali Simono še skozi vaše oči in znanja. Zdaj jo pozna še več ljudi – in prav je tako.
In peticijo sem že podpisala, pa še drugi moji frendi jo bojo.

In za konec – nisem plitko revše. Bila sem popolnoma napačno razumljena. In sama sem si kriva, ker sem napisala kar sem.

Vsem želim miren počitek. LP

Ojoj, ojoj….zdaj pa vem katera je tale Simona…ajoojjj, hudo….si nisem niti slučajno predstavljala da je tako hudo. Lej sama imam manj kot 60 kg, shujšala sem iz 85 kg v dveh letih. In hja….je težko, ampak, če hoče/š dobro svojemu otroku, boš poskrbel/a zato, da boš vsaj zdrava…vsi vemo kam pelje tolikšna prekomerna teža…žal…

Mi ni treba blo gledat tednika, ker zdaj že vem o kom teče beseda. Pa me sploh ne zanima kako zgleda S, vem pa kaj pomeni imeti alergika v družini. sama sem čist fertik že, samo če ima moj otrok drisko cel teden. fertik mislim v smislu, da slabo spim, jem in skrbim sama zase, ker me skrbi za otroka, da ne bi bilo slučajno narobe razumljeno tole.

Ja pa nevem o kom tece debata ,niti ne vem kdo je simona,ne poznam njenih in otrokovih tezav,vem pa eno ce ne mores pomagati ali dati ene spodbudne besede cloveku v stiski-MOLCI-to je zlato pravilo.
Glede debelosti in govorenj glede vseh teh bolezni ,ki jih prinasa prekomerna teza..kaj res mislite ,da suhi ne umirajo,da niso bolni? tudi suhost ima svoje bolezni ,tako kot debelost..
za oboje pa obstaja zdravilo dieta ali pa jescost,vendar po tem ne moremo soditi cloveka po zunanjosti ker le ta velikokrat vara, suh clovek ne pomeni tudi dober in obratno predebel ne pomeni nujno slab.
govoriti o zapuscenosti,lahko si vitek,lepo oblecen,namazan pa se ne umivas vsak dan in smrdis..

Razumljena si bila tako,kot si napisala.Če si sposoben takega žaljenja…citiram:

Debela kot sod. Frizura čist moška. Pa v resnici ni kakšna reva, kar razgledana ženska.
Kaj vse moraš zmetat v sebe, da si tak? Saj imaš želodec ko boben pralnega stroja.

To lahko napiše res samo oseba,ki nosi samo zlo v sebi.

Meni pa ni bilo povsem jasno, kaj točno želi ta Simona. Denar ? Nekaj se je govorilo o dragi pašti za 4€ in podobno. Niso pa objavili računa ali telefonske za pomoč, tako da … res pa je, da sem poslušala bolj na pol, ker sem zraven še kuhala in spravljala otroke v posteljo.

…..ta mama bo morala za svojega otroka skrbet še dosi let in glede na dejstvo, kot smo ga videli,ni veliko možnost, da bo to telesno zmogla………že samo sladkorna, ki pri tej kilaži 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pride, bo terjala dodatno dieto zanjo in čas namenjen skrbi za sinovo prehrano bo bolj omejen zaradi nje same….pa me spljuvajte kot hočete……tudi jaz sem sama v skrbi za svojega otroka in se moram zavestno prisilit, da se marsičemu odpovem-raznim potencialno nevarnim dejavnostim ravno zato, ker enostavno moram zdržat najmanj do otrokove polnoletnosti oz. zrelosti, da po skrbel sam zase.

Preberi si peticijo, pa ti bo jasno kaj bi rada.

Sem prebrala in vidim, da gre za denar. No, če jim peticija ne bo uspela, lahko objavijo tudi kakšen račun ali telefonsko in bom prispevala po svojih močeh.

Želijo denar od države! KEr so tako neumni zakoni! In res so!

Denar je samo en problem, niti ne največji. Problem je vrtec, šola, problem je izlet, problem je karkoli izven doma. Problem je, da ti ne ostane drugega, kot biti doma s takim otrokom. Mi smo imeli jajca in mleko, pa dokler je bil mali v vrtcu, je bilo noro. Vse smo napisali, narisali, slike sem lepila na plakate kaj sme in kaj ne – otrok je ponoči tulil, driskal, flekast od nog do glave, stalen AD. V vrtcu so zahtevali navodilo alergologa ampak upoštevali ga niso. Vedno je bil kak “joj saj res!” in “pardon!”, meni pa je otrok tulil vse noči. Po 5 mesecih poskusov sem ostala z njim doma, ker druge izbire nisem imela. Isto sem ostala brez vsega, brez prebite pare, še brez dodatka, ker otrok na pšenico ni alergičen, biti pa mora na 3 živila, da sploh kaj dobiš. Dietna prehrana je noro, res noro draga, pa moj dečkosamo melak in jajc ne sme, vse ostalo lahko. Občudujem in podpiram, da se je ena le opogumila in dala vso to ignoranco pristojnih v javnost. Moj fantek je zdaj star 3,5 let, obe alergiji sta še vedno tu. Nikoli ni imel tako hudih reakcij, da bi otekal pa mi je že tako muka, ko moramo kam it. Kako to izgleda s takim otokom si sploh ne predstavljam. Vendar mora tudi tak otrok v šolo in vrtec, pa z vrtcem so izleti, tabori, smučanja – kako naj tak otrok kam gre? Tu je ena ogromna praznina in starši prepuščeni sami sebi in dobri volji kuharc, učiteljic, vzgojiteljic, otroci pa pogosto največje žrtve, ker se enostavno morajo naučit, da ogromno stvari ne smejo. To sem jaz razumela iz prispevka, izhajam pa tudi iz svoje izkušnje. Če bi kdo hotel denar nabirat, bi to verjetno jasno povedal.

Denar je samo en problem, niti ne največji. Problem je vrtec, šola, problem je izlet, problem je karkoli izven doma. Problem je, da ti ne ostane drugega, kot biti doma s takim otrokom. Mi smo imeli jajca in mleko, pa dokler je bil mali v vrtcu, je bilo noro. Vse smo napisali, narisali, slike sem lepila na plakate kaj sme in kaj ne – otrok je ponoči tulil, driskal, flekast od nog do glave, stalen AD. V vrtcu so zahtevali navodilo alergologa ampak upoštevali ga niso. Vedno je bil kak “joj saj res!” in “pardon!”, meni pa je otrok tulil vse noči. Po 5 mesecih poskusov sem ostala z njim doma, ker druge izbire nisem imela. Isto sem ostala brez vsega, brez prebite pare, še brez dodatka, ker otrok na pšenico ni alergičen, biti pa mora na 3 živila, da sploh kaj dobiš. Dietna prehrana je noro, res noro draga, pa moj dečkosamo melak in jajc ne sme, vse ostalo lahko. Občudujem in podpiram, da se je ena le opogumila in dala vso to ignoranco pristojnih v javnost. Moj fantek je zdaj star 3,5 let, obe alergiji sta še vedno tu. Nikoli ni imel tako hudih reakcij, da bi otekal pa mi je že tako muka, ko moramo kam it. Kako to izgleda s takim otokom si sploh ne predstavljam. Vendar mora tudi tak otrok v šolo in vrtec, pa z vrtcem so izleti, tabori, smučanja – kako naj tak otrok kam gre? Tu je ena ogromna praznina in starši prepuščeni sami sebi in dobri volji kuharc, učiteljic, vzgojiteljic, otroci pa pogosto največje žrtve, ker se enostavno morajo naučit, da ogromno stvari ne smejo. To sem jaz razumela iz prispevka, izhajam pa tudi iz svoje izkušnje. Če bi kdo hotel denar nabirat, bi to verjetno jasno povedal.[/quote]

Točno to, podpišem!

Ja, ampak denar od države za VSE alergike oz. vsaj za te ta hude, ki so res za marsikaj prikrajšani in za katere prehrana stane pravo premoženje. Da o ostalih stvareh sploh ne govorim.
Tudi jaz Simono osebno poznam in lahko rečem samo to, da je ženska na mestu.
Simona, srečno pri boju z birokrati. Pa pridi kaj na kofe. :)))

Denar je samo en problem, niti ne največji. Problem je vrtec, šola, problem je izlet, problem je karkoli izven doma. Problem je, da ti ne ostane drugega, kot biti doma s takim otrokom. Mi smo imeli jajca in mleko, pa dokler je bil mali v vrtcu, je bilo noro. Vse smo napisali, narisali, slike sem lepila na plakate kaj sme in kaj ne – otrok je ponoči tulil, driskal, flekast od nog do glave, stalen AD. V vrtcu so zahtevali navodilo alergologa ampak upoštevali ga niso. Vedno je bil kak “joj saj res!” in “pardon!”, meni pa je otrok tulil vse noči. Po 5 mesecih poskusov sem ostala z njim doma, ker druge izbire nisem imela. Isto sem ostala brez vsega, brez prebite pare, še brez dodatka, ker otrok na pšenico ni alergičen, biti pa mora na 3 živila, da sploh kaj dobiš. Dietna prehrana je noro, res noro draga, pa moj dečkosamo melak in jajc ne sme, vse ostalo lahko. Občudujem in podpiram, da se je ena le opogumila in dala vso to ignoranco pristojnih v javnost. Moj fantek je zdaj star 3,5 let, obe alergiji sta še vedno tu. Nikoli ni imel tako hudih reakcij, da bi otekal pa mi je že tako muka, ko moramo kam it. Kako to izgleda s takim otokom si sploh ne predstavljam. Vendar mora tudi tak otrok v šolo in vrtec, pa z vrtcem so izleti, tabori, smučanja – kako naj tak otrok kam gre? Tu je ena ogromna praznina in starši prepuščeni sami sebi in dobri volji kuharc, učiteljic, vzgojiteljic, otroci pa pogosto največje žrtve, ker se enostavno morajo naučit, da ogromno stvari ne smejo. To sem jaz razumela iz prispevka, izhajam pa tudi iz svoje izkušnje. Če bi kdo hotel denar nabirat, bi to verjetno jasno povedal.[/quote]

In kaj od tega, kar si naštela, ne zahteva denarnega vložka ? Saj država smo ljudje, vsaj kar se tiče vplačevanja v zdravstveno in še kakšno blagajno. Tisti “birokrati” na ministrstvu imajo omejeno mnogo denarja na razpolago in ta denar je potrebno deliti … ni vse tako črno-belo, enemu nekaj daš, moraš drugemu vzeti. Nikoli končana zgodba, imam sicer nekaj vpogleda v dogajanje v eni invalidski organizaciji, ki tudi venomer bije boj za sredstva, pravice.

Žal v naši mali državici ni posluha za težave otrok, kot bi moralo dejansko biti. Tudi sama imam doma punčko ki je otrok s PP, pa sploh ni važno kakšnimi, je in že to je dovolj. Kot je ena zgoraj omenila, za je mama otroka na vozičku in upa si vzet čas zase. Foušljiva sem ji, ker ji to uspe. Ker je toliko močna, da to upa. Jaz in še marsikatera druga žal nismo. Hvaležna sem vsakomur, ki mi pomaga. Za vsako dobro besedo… ampak raje sem popolnoma predana otroku, … ker žal nisem psihično drugače sposobna. Posledice nosim sama. Nihče jih ne nosi, ker jih nikomur ne morem in NE SMEM naprtit na ramena. Tudi odvečne kg, odvisnost od hrane in odnosov, pa da ne omenim še kaj…
Tako da, Simona, GOOOOOOOOOOOO!
Država bi morala otrokom, ki imajo kakršno koli težavo z zdravjem nuditi podporo na 100 in en način. Oni so naša prihodnost, na njihovih ramenih bo naša prihodnost! Če imajo denar za neumne nevredne naložbe, ga imajo tudi za otroka, ki potrebuje kar potrebuje.
PODPISALA PETICIJO IN GREMO SKUPAJ NAPREJ!!!!!!!

Kar se pa tiče zgoraj napisanega… citiram:
”Ni mi jasno, kako se lahko mlada ženska tako zapusti?
Debela kot sod. Frizura čist moška. Pa v resnici ni kakšna reva, kar razgledana ženska.

Mislim, kako more biti taka? Kaj si misli njen mož – če ga ima? Ker v prispevku sploh ni omenjen.
Kaj vse moraš zmetat v sebe, da si tak? Saj imaš želodec ko boben pralnega stroja. Ves čas lačen. Koliko zapraviš za hrano?? Kaj pa malo športa? ”

Škoda besed… in opravičevanja, kaj si hotela. Očitno nisi v situaciji in ne veš kaj to prinese… in želim ti, da nikoli ne bi vedela.
Pa lep dan naprej!

New Report

Close