Simonov zaliv-izkušnje
V San Simonu sem bila s tamalim pred dvema tednoma nekje. Tobogani so katastrofa, vsi zarjaveli, okolica toboganov nemarna zapuščena. Sicer so eni delavci gor neki delali, upam da uredijo.
Šla sva v peskovnik, da se bo mal z lopatko igral…pesek katastrofa, trd, umazan, pomešan še z drugimi kamnitimi snovmi, niti lopatke ni mogel not zapičit no…….
V zalivček, ki je od peskovnika oddaljen 10 m, nisem šla niti gledat, ker me je že prej minilo…
Pa lepe počitnice…
Se opravičujem, če zgleda kot da vas podim od tu, ampak je dejansko tako kot sem opisala…:(
Uredit bi blo treba!!!
Je pa tudi res, da tisti ki pridejo k nam na morje dopustovat, so brezobzirni in sam svinjajo, nič ne počistijo za sabo….
Upam, da plaža ni plačljiva, ker si to ne zasluži da bi bla!!!!
sicer sem v hotelu bivala par let nazaj (3-4, ne vem točno), pa je bil ful fancy, lep, čist, meni super. hrana je v cca 100 metrov oddaljeni restavraciji (mi smo imeli samopostrežno), več vrst na izbiro, meni tudi dobra, pa sem načeloma kar izbirčna
smo bili pa 14 dni nazaj tam na dopustu (nismo bivali v hotelu), pa je bila voda kar umazana, ampak fuuuul topla (26 stopinj). mi smo imeli s seboj še manjšega dojenčka, pa smo bili velik v senci, fajn je ker jo je veliko.
mislim da če si gost hotela je plaža zastonj, me je pa zmotilo da so kafič odprl šele ob 9:00, ko nas je že ene 5 sedelo za mizami. tam kjer se da pa jesti so pa zaprl ob 18:00, ko je bilo dejansko največ ljudi na plaži. neki prodajniki očitno glih niso…škoda
ni nek presežek, ampak mi hodimo vsako leto pred sezono, pa bomo še šli
Uf, kakšne spomine imam ta ta slovenski biser. 20 let nazaj sva s prijateljico z ruzaki na rami hoteli dopustovati na slovenski obali. Se odpraviva v Simonov zaliv in naju je dobesedno odneslo s plaže. Toliko, da nisva bruhali. Voda dobesedno svinjak za prašiče!!! In ljudje so se v tej gnojnici kopali.
Nam Simonov zaliv ni všeč. Veliko raje gremo v Strunjan in sicer v hotel Salinera, kjer je hrana super, osebje prijazno, morje pa tudi ok, sploh, če imaš rad mir. Za vse tiste, ki imajo radi zasebnost pa je itak fajn, ker gredo lahko peš iz Salinere proti Fiesi in si kar sami poiščejo miren prostor.
katastrofa kako se to pogovarjate! sama crem de la crem od finosti danes tukaj na monu!
simonov zaliv zna biti tudi krasen in čudovit. sama sem bila tam že neštetokrat in zelo dobro poznam tako simonov zaliv kot tudi izolo.
apartma se da dobiti v izoli tudi zelo ugodno. tako kot povsod! hrana v hotelu je pa tako kot povsod in odvisna tudi od izbirčnosti posameznika. en bo nad hrenovkami/jajci/narezki/kosmiči/sadjem ter razno pijačo za zajtrk vihal nos, spet drugi ga bo smatral kot dober zajtrk…
parking je gotovo plačljiv. sence je kar nekaj na parkingu, sploh, če si zgodenj. na plaži je sence ogromno, tudi če prideš malo kasneje. to je zelo velik plus.
voda? odvisno od cvetenja morja. jaz sem bila v simonovem, ko je bila voda kar se tiče alg kristalno čista, kot tudi ko je je bilo polno. v sezoni so delavci vsako jutro travo, ki jo je morje naneslo odnašali.
voda je najboljša za kopanje zjutraj. takrat se jaz najraje kopam. kristalno čista, sveža. tekom dneva otroci skačejo in mivko dvignejo. logično, da je voda potem kalna. ampak to je itak povsod v zalivčkih z mivko. imajo tudi organizirano vodno aerobiko, ki jo vodi nekdo na plaži – takrat se itak mivka fajn dvigne spet in ni za plavat. jaz grem najraje do tistih boj/lovilcev trave in plavam v tistem predelu. predvsem zato, ker tam ni take gneče.
ne vem kje se fine mone kopajo, ampak jaz sem doživela svinjak tudi na tako opevani hrvaški. povsod imaš lahko svinjak ali pa ne. odvisno od večih dejavnikov.
Res je, zato vsi ostanite doma oz. pojdite na Hrvaško, domačini vam bomo hvaležni :-)[/quote]
A res? A tudi vsi tisti domačini, ki delajo v gostinstvu, turizmu, ki pobirajo vstopnine za plaže in parkirišča? A hvaležni bdo, ker bodo ostali brez zaslužka, nekateri brez službe?
Simonov zaliv je pa ena ogabna mlakuža in ne razumem ljudi, ki se gredo tja kopat, kaj šele, da gredo na počitnice tja. Kot so že zgoraj napisale: plaža pri svetilniku v Izoli je edina užitna plaža na slovenski obali, pa bodite Primorci užaljeni kokr česte.
In ja, dalmatinsko morje je nepremierljivo bolj čisto in plaže božanske.
Tista, ki piše o kristalno čisti vodi v Simonovem zalivu – ha ha ha…
A z avtom se ne da prit do tega svetilnika?Nebi namreč rada 20 mesečnega otroka terala po soncu.
Sicer pa,če bo tako ogabno bomo pač vmes skočili kaj v Opatijo,Moščeničko itd…drugo leto pa nebomo več šli na slo.morje.Hotel je plačan in sedaj si nimam kaj za premislit. Sem pa vesela,da grem na primorsko,ker imam rada te ljudi-pozitivni in veseli to pa največ šteje.
Čist do svetilnika je skoraj nemogoče prit, še parkiranje v mandraču ne vem, če je sploh mogoče. Najbližje parkirišče je na Lonki, ki pa je tudi plačljivo. (kot tudi povsod drugod)
Na poti Iz San Simona do svetilnika je še nekaj plažic, morda najdete tam kaj luštnega za vas, sicer ni da so kdo ve kaj od plaž, pa vseeno morda mal bolje kot san simon. Boš pa presodla s tvojimi očmi, kako se boste meli. Razen kritik o San simonu, za izolo ti lahko sam pozitivno povem.
Pa prosim poročaj mi kako ste se meli
Izola je vseeno zakon, sam ta San simon je šel mal v pozabo na žalost (ne vem ozadja zakaj je tako)
Lepe počitnice vam želim
Kity