simpl je tanajtabulši
Živjo,
tudi jaz se odločam za ta korak. Zanima me, koliko od vas je imelo preprosto poroko..se pravi, brez stotinj povabljenih, brez neke hude parade z avtomobili, nobene kičaste bele krinoline ipd… Kako ste se vsega skupaj lotile? Mene začne kar glava bolet, ko pomislim na to. Midva bi se enkrat v juliju (datum morava še rezervirat), obred pa bi opravila samo v spremstvu prič in (morda, to še tehtava) staršev. Kaj pa po obredu?? žurke ne misliva delat, morda ena gostija za dejanske spremljevalce (torej, priči in starše?).. potem pa morava rezervirat še eno potovanje…pri tem namreč vztrajam. In to oreng potovanje.
Kako je zgledala vaša simpl poroka?
Nimaš se česa lotit, vse kaj je treba, si naštela.
Edino me moti, ker velikokrat pišete:”ne bom imela krinoline, volančkov, čipk…”, kot da bi to vse neveste imele. Seveda to ni res. To so neveste imele ene 10-15 let nazaj. Danes je 95% nevest blazno preprosto oblečenih, v enostavne obleke, brez naborkov, kiča…ipd., ker to narekuje moda. Zato se je v bistvu brez veze povzdigovat “jaz pa tega ne bom imela”, ker tega tako skoraj nobena nima. Take obleke je težko dobir, razen, če greš v kak salon v Sp. Mezgovčke(izmišljeno). Vsaj jaz še nisem videla neveste s kakršnimkoli volančkom ali čem podobnim.
Poročila se bova brez velike gostije.
Njegovi starši, sestra s fantom, kateri bo priča mojemu dragemu, pridejo k nam (živiva skupaj pri mojih starših). Okoli poldneva bo narezek….kozarček vina… pecivo. Potem pa se skupaj odpravimo na matični urad, ja tukaj bo še moja sestra, ki je hkrati moja priča in njen fant. To je to! Po poroki na matičnem gremo na pozno kosilo oz. večerjo. Po večerji pa še k nam domov, bomo videli kako se bo vse skupaj odvijalo. No to je res simpl! Ali ne? Je pa vse skupaj tako simpl, ker sva se odločila, da se zdaj poročiva, še preden se rodi najin sonček. Drugo leto poleti, verjetno ob prvi obletnici poroke pa bomo imeli krst, poroko v cerkvi in gostijo. Moj bodoči mož ima ogromno sorodnikov, pa bi se radi tudi z njimi malo poveselili, ampak trenutno moja nosečnost ne dopušča večjih naporov oz. plesa skozi noč. Mislim, da bodo vsi razumeli in prišli na gostijo drugo poletje. Saj bo še veselo, pač drugo leto!