simptomi pljučnice
Virusna plučnica:
nimaš vročine, težko dihaš, boleče kašljaš
Bakterijska plučnica:
visoka vročina, težko dihaš, boleče kašljaš
Če si skeptična, naj ti dajo otroka (predvidevam, da gre zanj) na krvno preiskavo.
MOja hči je imela bakterijsko plučnico, videlo se je na krvi in je bila z mano 4 dni na Infekc. kliniki. 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} potrditev plučnice se vidi le iz rentgenske slike, vse ostalo so predvidevanja.
Bila je stara 1 leto, sedaj 2,5 leti, z njo je vse o.k.
lp
Sem imela atipično pljučnico. Brez vročine, kašljala pa pa vsake 20sekund zelooo boleče in na suho. Če sem se ulegla, ali iz ležečega položaja vstala, sem pa kašljala v eno po par minut.
Bila v postelji en mesec. Kašelj umiril šele po dveh ednih.
Pa še vedno imam posledice, da po vsakem še tako nedolžnem prehladku začnem kašljat in prehlad odpravim samo s pravočasnim počitkom (v bolniško) ali pa kasneje na antibiotik (fromilid, amoksiklav, …) in v posteljo za dva dni. In ko kašljam čutim podobno kot takrat po pljučnici, samo ni tako močno in hudo.
S pljučnico se ni za hecat.
Zelo močno sem kašljala, kašelj se je pogosto pojavil kot nek napad, da sploh ni bilo moč nehati. Bolelo me je med lopaticama, bolj v stilu, kot da sem se zaležala. Brez povišane temperature. Če sem poskusila čim dlje izdihovati, se je slišalo kot brbotanje in tak je bil tudi občutek. Dobila sem antibiotik in kar konkreten odmerek predpisanega počitka.
mami