Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sin in stric!

Sin in stric!

Res ne vem, zakaj imata z možem otroka, če se vama ne ljubi ukvarjat z njim.

Vse je fajn, dokler ni več fajn. Pol pa jokamo.

Odgovor na objavo uporabnika
Sportnica23, 12.05.2025 ob 13:43

A ni vstop v savno v wellness centrih dovoljen starejsim od 14 let? Meni je ta vas primer skrajno neprimeren. Ocitno pa niti ti niti tvoj moz ne znata narediti reda. No, mozu tako celo ustreza, kot pravis. Ne razumem, zakaj imajo ljudje otroke, ce niso sposobni skrbeti zanje oz. jim je neka normalna vzgoja tuja?! Morda pa je ta stric celo gej. V tej vasi hisi je stric sef ocitno, otrok pa navdusen nad vsemi benefiti in materialnimi stvarmi. Zelo slabo, zelo slabo.

Kaj ima veze wellness, če ima stric savno doma?

sinko ma zihr že ful raztegnjeno rito

Meni osebno zadeva deluje nekoliko čudno. Del te familije si pa ti, zato se le potrudi in malo bolj pozorno opazuj zadevo. Lepo je imeti dobre vezi, a včasih pride do skrajnosti. Pri meni je pa tako, da imata otroka samo enega strica in še tistega nista videla veliko let, ne vošči jima niti za rojstni dan, nič od niča. Razštelana familija do kraja, ko sem jih poznala pa oneee biiiig haapy family.

Če prav razumem, te skrbi, če ta stric ni pedofil?

h4rh4, 13.05.2025 ob 10:20

Če prav razumem, te skrbi, če ta stric ni pedofil?

Ne skrbi je, da je primerna družina zaradi takšnih ali drugačnih razmer disfunkcionalna. Ne, to ni pomembno. Pomemben je črv v glavi, kaj pa če je res.

Mati. Otroku je ta stric svetinja. Ni stravmatiziran. Ni preplašen. Kaj pa lahko narediš? Boš dala odpoved, da boš urejala zamujeno? In tudi če se je kaj zgodilo ali se dogaja…sin bi verjetno vedel in razumel, če ni umsko zaostal, da lih prav ni in da boljše, da je o svojih morebitnih užitkih tiho, če hoče, da še traja. Pa ne govorim o tem, da se sploh karkoli dogaja, temveč o skrajnem primeru, da pa bi se. Saj sem jaz tudi seksala mnogo prej kot bi mama “dovolila”. Tudi sošolko smo prvo imeli, da je rodila že pri trinajstih, pa ni iz neba padlo, je bil oče srednješolec v četrtem letniku. Bi ji mama dovolila seks? Verjetno ne. Ali je stric zlorabil vašo družino? Verjetno, vsaj na nek način je izkoristil vašo disfunkcionalnost, ampak misliti, da bi se lahko sedaj kaj zgodilo za nazaj, je, no, nerealno. Če pa se je že karkoli konkretno zgodilo, je stricu lahko krepko žal, ker z odraščanjem bo verjetno prej kot slej sin vendarle zgodbo doživljal drugače kot jo zdaj, ko je videti, da kakorkoli se dogaja, se v tej zgodbi najde. Ti boš morala pot do odtujenega sina iskati drugače kot s tem, da nasilno vstopiš med njega in strica, ki ga sine očitno obožuje. Razen, če boš imela in doživela nedvoumno potrditev svojih strahov. Takrat moraš in moraš odreagirati na strani prav.

Nope, tu nekaj zelo ni v redu.

Zaupaj instinktu, obrni se na Združenje za moč po nasvet.

Da odrasel moški kaže tako intenziven interes do mladoletnika, pa vsa ta darila, pa masiranje nog … nekaj ne štima. Pika.

mama430, 13.05.2025 ob 10:52

Nope, tu nekaj zelo ni v redu.

Zaupaj instinktu, obrni se na Združenje za moč po nasvet.

Da odrasel moški kaže tako intenziven interes do mladoletnika, pa vsa ta darila, pa masiranje nog … nekaj ne štima. Pika.

Aha… ker moški ne smemo imeti radi svojih otrok ali nečakov. Bog ne daj!

Če je kdo v dvomih – ja, ironija.

Zelo čudaško, 15.04.2025 ob 16:16

Enamama704, 15.04.2025 ob 14:58

Zdravo, smo 3 članska družina. Sin je star 11 let. V časi Corone smo se preselili starsem od mojega može, na podeželje, po letih najemnine v LJ. Razlog je bil, da bi sin imel vrt, kolo, trampolin itd. Seveda smo ostali. Uredili novo mansardo pa je bilo to to. Eno nadstropje pod nami živita starša od moža. V polklet pa se je 2023 preselil iz tujine še njegov mlajši brat. Star je 32 let. Je ITjevec, drugače prijazen, skuliran, tak za oženit. Kot vem pa je imel.zadnjo punco v srednji šoli. Kaj je bilo v tujini ne vem točno, ampak recimo, da je že dolgo samski. Dela online od doma, zato ima spodaj pravo fantovsko IT kraljestvo. Pa tudi veliko denarja zasluži, saj dela samo za tuja podjetja. Občasno kam odleti z letalom, druzbe neke nima, ker je bil dolgo v tujini. Moram takoj reči, da zelo pomaga pri sinu. Zjutraj ga skoraj vsako jutro pelje v šolo, da ne rabi iti na avtobus. Vsaj pozimi in v dežju. Tudi iskati ga gre. Pelje ga tudi po 3x na teden na trening košarke. Jaz delam v LJ od 8.00 do 16.00. Startam od doma 6.30. Pridem 17.30. Mož pa dela vsaj cca. 3 tedne v tujini. Doma je samo bolj kot ne za vikende. Veliko sta skupaj. Ali telovadita v fitnesu, ki si ga je uredil v eni stari sobi v kleti. Ali sta na kolesih. Igrata PS5, gledata filme na kavču. Tudi za vikend gre stric po vecini z nami na tekme, ce sin igra košarko. Uci ga zdaj programiranja igric, ostalo se pa ne spoznam. Za sina je stric bog, ker ima dober avto, dober MTB kolo, vso tehniko, ker je kul, kot pravi, ker ima mišice, ker ga vozi okoli. Ok. Pa naj bo. Potem za Woop ali LJ ali bazen, pride me vedno vprašati, ce ga lahko vzame seboj. Vedno me vprasa pred njim, potem me oba gledata in seveda recem vedno ja. Pa gresta, se drzita ure, ampak sin skoraj nikoli nic ne pove kje vse sta bila. Možu je to še všeč, ker brat vse plača, sin se ima fajn, pa njemu ga ni treba animirat. No sej z očetom počneta pa bolj delovne zadeve, orodje, stroji, ko sta le skupaj. Reče mi, da naj pustim, saj je brat vedno bil bolj za otroke kot on, ker je bil.tudi animator na kolonijah leta nazaj. Naprimer za bozic smo se dogovorili, da vsi zberemo denar in mu kupimo kolo. Cela hiša. Max 1000 eur. Pa potem tebi nič, meni nič, pride stric z kolesom za 2500 eur, ker njegov necak ne bo imel krumpa za kolo, pa da si je dal tudi prikolo za dva na avto, da bosta lahko kolesarila MTB skupaj. Mož je bil srecen, da je dal denar v druge zadeve, sin je skakal v nebo. Meni pa tako veliko darilo ni bilo jasno. Zakaj, zakaj 2500 eur za nečaka, poleg tega smo se drugace dogovorili. Stric trdi, da svojih otrok ne bo imel, zato bo dal vse nečaku, ker ga ima rad, se je navezal in se njegova kri je. Postala sem malo sumničava, zadnje mesece. Naprimer, pridem v fitnes pa notri brez majic telovadita. Potem si je umislil pred 2 meseci, poleg fitnesa v stari garaži še malo savno, kamor zdaj lahko hodimo vsi. Onadva gresta tja po fitnesu, samo v brisacah. Vceraj pa pridem domov in oba lezita na nasem kavču, gledata tv. Sin mu je dal stopala na trebuh in on mu jih je skoz nekaj masiral, bozal. Pac opazim vse. Ne vem ali sem.paranoicna, ali sem ljubosumna, ker se tako dobro razumeta. Ali pa? Vsem je to normalno v hiši. Nočem direktno nič vprasati sina, ker se ni spremenil, je tak kot vedno, ni nekih znakov. Rad je s stricem. Nočem vnasati kaosa v druzinsko dinamiko hiše, ce tukaj nič ni. Naj se razumeta, samo rada bi, da je vse nedolzno. Se vam to vse zdi v redu, da se 32 letni stric, tako angažira. Hvala. Lp

Meni je zgodba čudaška, vsaj to, če ne še kaj več.

Jaz ne bi svojega otroka pustila toliko biti z drugim človekom. Pa tudi če je stric. Otrok ima dom, ima starša (ki se resda bolj malo angažirata in ukvarjata z njim), naj bi imel tudi svoja najstniška veselja izven odraslih ljudi. Ta tvoj sin pa je dom, starša in hobije zamenjal za strica. In to, oprosti, ni normalno v nobenem oziru.

Ja, stric, tu in tam. Ja, stric lahko pomaga, če se zaplete pri vožnji, a ne vse dni in ne vsak teden, večkrat na teden, anpak izjemoma. Ja, lahko se podruži z njim, a ne vsak dan. Ja, lahko mu kaj pokaže (programiranje in podobno), ampak ne na tak način kot ga ti opisuješ.

In ne, masiranje in božanje stopal 11-letniku ni normalno. In ne, biti v fitnesu napol nag z najstnikom ni normalno. In ne, redno savnanje z najstnikom, ob tem, ko sta oba napol naga in ki ni tvoj otrok, ni normalno.

Jaz bi tole takoj prekinila. Najdi si službo bližje domu in se posveti otroku. Imaš samo še nekaj let, potem bo odšel, bohvedkak v glavi, ker tole vse skupaj ni normalno.

In ker tole vse skupaj ni nič. Nič od starševstva, nič od nadzora, nič od povezanosti in nič od odnosa.

Odvisno od dinamike. Jaz imam pastorko, ki je ravno tako stara 11, pastorek pa 9, pa greva z dekletom skupaj v spa, tudi tuširava se kdaj skupaj, včasih se tudi vsi štirje, nagi hodimo po stanovanju, zvečer se stiskamo v postelji, ni nekih barier tukaj, ker ne seksualiziramo tega, temveč smo družina, ki se zaveda, da imamo pod oblačili pač telo. Tudi stopala bi jima zmasirala, enako kot ji nalakiram nohte na nogah, včasih jima stopala masira ati, jaz ju bolj božam po hrbtih. Ampak za nas to je to nekaj čisto normalnega, otroci želijo telesne stike, midva tudi – ampak če bi gledal iz tujega zornega kota, bi verjetno tudi kdo rekel, da jaz s temi otroki počnem neprimerne stvari, ker nisem biološka mama, pa je DALEČ, DALEČ od tega.

Ne vem, mogoče je situacija med njima podobna kot pri nas, zagotoviti ti tega sicer ne morem, ampak srčno upam zate, da je tako in ne kakor koli drugače 🙂

V vaši situaciji je kar nekaj stvari narobe.

Po letih najema ste se iz Ljubljane vrnili na podeželje k moževim staršem. Zakaj pa niste najprej rešili stanovanjskega problema? Otrok je star 11 let – takrat so bile cene nepremičnin še normalne. Brez problema bi kupili kakšno stanovanje in ga sedaj drago prodali, z denarjem pa kupili hišo na podeželju.

Brat od moža ni imel rešenega stanovanjskega problema in vi ste to vedeli. Treba se bi bilo lepo usesti za mizo in zadeve razčistiti. OK, praviš, bil je v tujini… na mestu bi bilo nekaj vprašanj: Bo v tujini ostal ali se namerava kdaj vrniti domov? Če se bo vrnil v domovino, se namerava vrniti k staršem ali iti na svoje?

Stric (možev brat) ima očitno težave z matematiko. Doma ima fitnes in celo IT kraljestvo, dela za tuje firme, kupuje kolesa za 2 jurja… po drugi strani pa biva v polkleti staršev? Če je res, kar pišeš, bi brez problema kupil lastno stanovanje in šel na svoje. Cene na nepremičninskem trgu so vedno višje.

Sodnik, 13.05.2025 ob 21:26

V vaši situaciji je kar nekaj stvari narobe.

Po letih najema ste se iz Ljubljane vrnili na podeželje k moževim staršem. Zakaj pa niste najprej rešili stanovanjskega problema? Otrok je star 11 let – takrat so bile cene nepremičnin še normalne. Brez problema bi kupili kakšno stanovanje in ga sedaj drago prodali, z denarjem pa kupili hišo na podeželju.

Brat od moža ni imel rešenega stanovanjskega problema in vi ste to vedeli. Treba se bi bilo lepo usesti za mizo in zadeve razčistiti. OK, praviš, bil je v tujini… na mestu bi bilo nekaj vprašanj: Bo v tujini ostal ali se namerava kdaj vrniti domov? Če se bo vrnil v domovino, se namerava vrniti k staršem ali iti na svoje?

Stric (možev brat) ima očitno težave z matematiko. Doma ima fitnes in celo IT kraljestvo, dela za tuje firme, kupuje kolesa za 2 jurja… po drugi strani pa biva v polkleti staršev? Če je res, kar pišeš, bi brez problema kupil lastno stanovanje in šel na svoje. Cene na nepremičninskem trgu so vedno višje.

Mogoče pa ne želi na svoje, pa ne iz finančnih razlogov, ampak ker mu je všeč, da je tam doma?

New Report

Close