sin me žali
Je rekel mojemu možu, da je njegova punca boljša kot njegova, se pravi kot jaz. Ne vem kaj naj si mislim, da to reče petnajstletnik? Meni je to pomenilo, kot, da nisem dobra mama. Zame je sin še otrok. Pri tej starosti mora otrok že malo vedeti kaj govori. Zame je bila to žaljivka, ne more primerjati punce s svojo mamo. Kaj bi si ve mislile? Večkrat dobim občutek, da me ne mara, kot da se me sramuje.
razočarana mami, 20.11.2023 ob 23:57
To pa nisem jaz napisala. Nisem debela, ne norčujte se še vi. Sem vedela, da nima smisla karkoli pisat. lepo sem vprašala za nasvet, pa se takoj najde kak poniževalski bedak, ki krade nicke.
JA kaksna pa si s 120 kg? Saj si kot žoga ki se kotali…
…če je to edina žaljivka ki vam jo ˝podaril˝ pubertetnik, ste lahko srečni…imamo 13 letnika…je super dečko…prijazen, dober učenec…ima pa občasno izpade slabo volje in takrat zna biti zelooo žaljiv nesramen…pri nas takrat poseže vmes mož/oče in mu razloži da se tako ne pogovarja z mamo…pa je mir za nekaj časa…lovijo se…in občasno izgubijo kompas…pomembno da oba starša stojita eden ob drugem in otroka usmerjata v pravo smer.
Si se mogoče vprašala, zakaj bi se sploh primerjala s sinovo punco? Bi bilo bolj normalno in sprejemljivo zate, če bi tebe kot žensko koval v zvezde, bil zatrapan vate?
—————-
sonce665
21.11.2023 ob 09:27
Jaz bi se mu nasmejala in rekla da potem najbrž njegova super punca tudi bolje kuha, bolje pere in lika perilo, tako da najbolje da ona tudi za to poskrbi. Aja pa tudi finančno mu lahko kak euro žepnine odstopi. 😉 Se bo mulc hitro naučil
———————–
Česa? Da je mama alfa in omega? Si še ena od tistih, ki vzreja (zanalašč ne bom napisala vzgaja)= mamine sončke, nesposobne normalnega odnosa z ženskami?
Hm, zdaj je zadnji čas, da se otroka, najstnika nauči pravil obnašanja, spoštljivega odnosa.
Sicer bo prepozno. V kolikor ne spoštuje mame, tudi kasneje drugih žensk ne bo spoštoval. Vzgled mu mora bit oče, s tem da njega vidi kakšen odnos ima do nasprotnega spola. Razumljivo, da grejo starši najstnikom na živce, ampak jim je treba postavit mejo, do kam lahko grejo s svojim izrazoslovjem.
Ker najstnikom pogovori ne dišijo, se pa zavijte v molk in bo že sam ugotovil, da nekaj ne štima.
V tem obdobju odraščanja, so otroci zelo kritični do staršev.
Ne bit preveč užaljeni, raje bolj razumevajoči in strpni, seveda se pa ne smete pustit.
Topli odnosi med partnerjema so najboljši vzgled.
In ne kritizirat njegove punce, ker to bo stvari poslabšalo.
Saj veste, vsi otroci so mali egoisti in v teh letih prepotentni, tudi mi smo bili. 🙂
lep pozdrav
Ne vem no. Da meni sin pri 15 letih reče, da zgledam kot odslužena prostitutka z zelo očitnim namenom prizadejanja namernega ponižanja, bi hitro imela dolg pogovor in bi ga postavila na realna tla. Puberteta ni in ne more biti vzrok poniževanja starša in tudi ne izgovor za ravnanje. To je že starost, kjer se zavedajo posledic svojih ravnanj in tudi kaj bodo s takim ravnanjem dosegli… mami, preveč popuščate, in namesto, da bi mu jasno postavili meje do kam lahko gre, mu s pasivnim ravnanjem kažete, da ste šibki in mu dovolite, da se tako znaša nad vami. Prav tako vaš mož, ki ne zmore udarit po mizi in reči, da je to preseglo vse meje dobrega okusa. Očitno je sin edinec, ki mu je bilo dovoljeno vse, zdaj pa, ko “vse dovoljeno” uporablja proti vam, vam pa ni všeč. Najdite sebe, svoj resnični jaz, in ne pustite, da vas take besede prizadanejo, ampak takoj ukrepajte na način, da bo videl, da mislite resno in da takšnega obnašanja/besed ne boste tolerirali. Sicer ste že malo pozni, ampak poskusit ni greh. Predvsem pa, spoštujte se, če sami sebe ne boste spoštovali, vas tudi drugi ne bodo, sin vam le kaže ogledalo. Vse dobro 🙂
ata ni opravil in ne opravlja sovjega dela. ATA JE LUZER. ATA JE SMRDO, SMRDUHAR, POHLEVNI LOLEK BOLEK. TO BI MORAL FOTER UREDIT. in če bi on uredil in bi mali vseeno to izjavil, bi ga ti morala v red spravit. mislim, deluješ totalno nemočno anemično. vaju dva mucl, fura kakor mu paše. hahaha ja če sta luzerja oba skup. nisi dobra mama. skrbna si ja, še preveč. kot vsaka mama. ampak ne ti ne atek nsita dobra starša. čist resno mislim. močno svetujem posvet pri MARKO JUHANU. on je uredu on bo znal. jaz bi to naredil zelo radikalno. sobo pretvoril v zapor. vse vun. samo posla in miza in pribor za učenje in šola. vse drugo ven. računalnik ven, zvočiniki, vse vun. ps5 če ima , stran. internet vgasnit. gsm stran. GOTOVO FATEK ZLATI MALI. ko boš imel črni pas v judu, se pa bova pogovarjala. obleke na A4 format zložene. z laserjem ravno. pa ne gre to tko no. foter je en papak. luleč marulečk. tam bo mamo primejal z neko mlado luliko komi izvaljeno še zeleno za uhami in pizdo. mater mu jebem ko ga prisolnim ej. oooo kako bi to treniral z mano ej. pa če bi jaz bil njegov foters to sploh ne bi zgodilo. nikada. mogoče se je pa tudi samo hecal. zdaj se pa ti pohecaj pa naredi kot sme ti rekel.