Sin noče na operacijo
Sin bi moral v ponedeljek na operacijo , odstranili bi mu mandlje non stop ga boli grlo , smo zavlačevali že 3 leta vse skupaj , pa očitno več ne gre , ima pogoste angine ko spije kaj gaziranega in mrzlega je takoj bolan , več dni se že z mano prepira da ne gre , da ga ne morem prisiliti kako ste vi to uredili, star pa bo 13 let , tako so nam pred 3 tedni že prestavili ker je bil spet bolan.
Če enostavno ne gremo kaj se zgodi ? Verjetno nič samo iz čakalne vrste nas bodo zbrisali verjetno.
Pri meni je bilo enako. Non stop angine ena za drugo. Imela že takšne mandlje da so mi oteževali dihanje. Pa še žarišče streptokokov je bilo v njih, tako da je bila operacija definitivno nujna, ker so rekli da se lahko okužba razširi na srce, lahko pa pusti posledice tudi na kosteh. Ni se za hecati s temi stvarmi.
Kako misliš, noče?
Preprosto, popokajta ga v avto in gremo v bolnišnico.
Ali pa si priznaj, da je nevzgojen, nikakav smrkovec. Zakaj ga sploh voziš k zdravnikom in kradeš prostor in termine tistim, ki bolezen res želijo ozdravit?
Odpovej raje vse termine , ampak pravočasno, da pri tej slovenski zdravstveni svinjariji mogoče nekdo ,ki res potrebuje pomoč pride na vrsto.
Gazirana pijaca predvsem mrzla nikoli nebo prinerna pijaca zanj!
Kot oteok sem imela angine 2x na mesec, res zelooo pogoste…. Kot se spomnim skoz doma, skoz antibiotiki.
Ne spomnim se da bile kaksne posebne bolecine, res pa da ne jes kaj dosti teden dni, razen sladoled ki pa ti sploh ne pase.
Stanje po operaciji je neprimerjljivo, mislim da nisem zbolela nikoli vec v 20 letih
Res je da grlo vecx boli pozimi, predvsem da ni zasciteno s salom, najbrz bi nekoc iz tega se razvila angina, zdaj enostvno vzames lekadol cajek in to je to, vsaka angina pusti na srcu in pljucih posledice, tako da malo bolece grlo je nic
In se enx gazirana pijaca NIKOLI NE BO primerna pijaca zanj!!!!
Si odločna in rečeš, da ti nimaš pojma o tem, ampak, da bo zdravnik v ponedeljek odločil in da ne more kar manjkati tam. Konec debate.
V ponedeljek mu poveš, da ne bodo nič naredili proti njegovi volji, da pa pametni ljudje take stvari skomunicirajo na licu mesta, ne da jih kar ni in da mu boš ti pomagala. Ko sta tam, ti je jasno zakaj sta, vendar, ko pride zdravnik poveš, da bi sin rad nekaj vprašal in naj se zmeni. Naloga zdravnika pa je, da se zna s pacienti pogovarjati. Sploh, če so otroci, Ga bo že prepričal.
Ti stoj zraven sina, dokler se ne sprosti. Nikakor naj ne pride do scene, ko bi ga kdo vlekel, ali karkoli nasilno obravnaval. To ti bo zameril.
Odstraniti nek vitalen notranji organ v telesu, ki ima svoje obrambne in ostale funkcije, je za moje pojme kriminal brez primere.
Poleg tega ima ogromno ljudi, ki so jim v mladosti odstranili mandlje, raka. Mislim da sem nekje bral, da celo vec kot 90%. Da o ostalih boleznih ne govorim.
Spostovanje tvojemu sinu. Globoko v sebi ve, da rezanje mandljev, sigurno ni resitev.
Vzrok za angine se sigurno skriva drugje. Ampak z ‘angeli v belih haljah’, si zal ne mores pomagat.
Jon194, 01.06.2025 ob 08:52
Odstraniti nek vitalen notranji organ v telesu, ki ima svoje obrambne in ostale funkcije, je za moje pojme kriminal brez primere.
Poleg tega ima ogromno ljudi, ki so jim v mladosti odstranili mandlje, raka. Mislim da sem nekje bral, da celo vec kot 90%. Da o ostalih boleznih ne govorim.
Spostovanje tvojemu sinu. Globoko v sebi ve, da rezanje mandljev, sigurno ni resitev.
Vzrok za angine se sigurno skriva drugje. Ampak z ‘angeli v belih haljah’, si zal ne mores pomagat.
Pa kaj ti nepismeno širiš tuki neke “mislim da sem 1x nekje bral” teorije zarote. SI dohtar? NISI! Pol bodi tiho al pa nalimaj študijo, ki si jo kao nekje enkrat bral OK??
Pa resno ste eni že totalno bebavi od preveč infoemacij, ki jih dobite kdo bi vedel kje in pol tuki neodločno mamo z manipulatorskim mulcem strašiš o nečem, česar niti pod razno ne razumeš. Kdo ti daje pravico da to na netu počneš?
Key Points
Questions Are there long-term health risks after having adenoids or tonsils removed in childhood?
Findings In this population-based cohort study of almost 1.2 million children, removal of adenoids or tonsils in childhood was associated with significantly increased relative risk of later respiratory, allergic, and infectious diseases. Increases in long-term absolute disease risks were considerably larger than changes in risk for the disorders these surgeries aim to treat.
Odločno, 01.06.2025 ob 08:45
Si odločna in rečeš, da ti nimaš pojma o tem, ampak, da bo zdravnik v ponedeljek odločil in da ne more kar manjkati tam. Konec debate.
V ponedeljek mu poveš, da ne bodo nič naredili proti njegovi volji, da pa pametni ljudje take stvari skomunicirajo na licu mesta, ne da jih kar ni in da mu boš ti pomagala. Ko sta tam, ti je jasno zakaj sta, vendar, ko pride zdravnik poveš, da bi sin rad nekaj vprašal in naj se zmeni. Naloga zdravnika pa je, da se zna s pacienti pogovarjati. Sploh, če so otroci, Ga bo že prepričal.
Ti stoj zraven sina, dokler se ne sprosti. Nikakor naj ne pride do scene, ko bi ga kdo vlekel, ali karkoli nasilno obravnaval. To ti bo zameril.
Končno pameten odgovor in točno tako naredi. Povej zdravniku, da ga je strah in naj se zdravnik z njim pogovori.
res tonše obstaja, 02.06.2025 ob 05:49
Čakite mal, ali ni operacija odstranitve mandljev preteklost? Kot vem so jo označili za napako, ker naj bi mandlji bili potrebna obramba, ali nekaj takega.
Včasih so mandlje odstranili veliko prej, že skoraj kot preventivo, ko je imel otrok nekajkrat angino, so že svetovali odstranitev. Danes to svetujejo, ko so za to jasne indikacije – zelo pogoste angine, povečani, vneti mandlji in podobno.
Vsak organ v telesu je potreben, dokler opravlja svojo funkcijo. Ko postane vir težav in namesto, da bi opravljal svojo funkcijo, zaradi njega zbolevamo, je pač boljša možnost odstranitev. Na srečo lahko živimo brez nekaterih organov.