Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sin se tepe po glavi

Sin se tepe po glavi

Že kar nekaj mesecev se 2 letni sin tepe po glavi. Na začetku sem sumila, da je to zgolj navada, zdaj pa me že pošteno skrbi. Tepe se pred spanjem in tudi kar tako čez dan. Zadnji teden je postal tudi bolj jokav in sumim, da se tepe najbrž zato, ker ga boli glava. In tudi udarci so postali precej močni. Danes ga nameravam peljat k zdravniku in prosit za slikanje glave.

Zanima me kako zgleda CTG glave – ali tako male uspavajo, da so pri miru? CTG opravijo v Pediatrični ali v Kliničnem?

Svetujete?

Hvala za pomoč.

Preden greš k zdravniku… mi imamo isti problem, prav tako kar nekaj mojih prijateljic. Moj sinček se po glavici tepe ponavadi, ko je zaspan ali utrujen oz. ko hoče kaj doseči. Mislim, da včasih tudi zaradi bolečin, ki se pojavljajo ob izraščanju zobkov. Jaz ga v takšnem primeru pocrkljam, ga potolažim in seveda zaščitim, da se ne bi poškodoval. Po mojem so tvoje skrbi odveč, upam pa, da ti bo svetovala še kakšna forumovka in se boš lažje odločila. Verjemi, tvoj sinko ni edini… je pa težko… jaz sem bila od začetka čisto “paf”, zdaj pa se to tudi bolj redko dogaja…
Ne skrbi preveč.

Tudi naša se je v obdobju med 1,2 in 2.5 leti kar pogosto z rokico naklofala po glavi. Ker je to delala vedno, kadar ji kaj ni bilo všeč…, na zdravnike in CTG niti pomislila nisem. Seveda je bila tudi cmerava, saj jo je pošteno dajala trma. Minilo je, kot je prišlo, samo od sebe.
No, zdaj je ta mali star dobri dve leti in se občasno tudi “nabunka”, le malo bolj nežno. Kadar je pa ornk jezen, sam sebe ugrizne v rokico!

Mislim, da so tvoje skrbi odveč in da bo, tako kot pri nas, minilo samo od sebe…

pa lp, tanja

Moj se tudi pri 22 mesecih malo naklofa po glavici, še raje pa malo pobuta z glavico ob tla kadar je jezen, poizkušam mu dopovedati, da če je jezen naj npr. udarja po povštru z rokicami, mu pokažem, pa pride še on in se takoj začne smejat, pa hitro pozabi zakaj je bil jezen…

Hvala vsem za tolažbo. Sama sem edinka in to je moj prvi otrok. In se še lovimo…

New Report

Close