Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek SIN SPET RAZBIJA

SIN SPET RAZBIJA

http://www.youtube.com/watch?v=VqTtz0plRhw

Take duševne in socialne kriplje ste ženske običajno kar same vzgojile.

Gospa je samo svojo žalost ven dala. Po moje išče tolažbo za svoje neprijetno stanje. Dvomim, da ima sploh željo, da kaj spremeni. Razmišlja,da bi šla po škatle v Lidla in mu še zložila v njih. Draga gospa, še kosilo mu daj zraven, da se revček ne bo matral.

Ko otroci zaključijo šolanje morajo prispevati za gospodinjstvo. Dolžnost starša je, da jim ne dovoli ležati doma. Delat, pa četudi na študentsko napotnico, četudi na pol zastonj, samo da ne ležijo doma. Eni otroci samoinciativno stremijo k napredku v svojem življenju, ene pa moraš malo brcniti v rit in pri tem ne popuščat. Stane te veliko časa in truda ampak je vredno. In potem ti ne ležijo pri 30ih na kavču.

Prelagaš odgovornost na druge(naj ti psiholog svetuje???, pa mi ???). Ne znam ti svetovati, ne bom prevzela odgovornosti za tvoja dejanja, prevzeti jih boš morala sama. Dobro je, da si sploh začela razmišljeti, da je nekaj narobe. Odločitev bo tvoja pa kakršnakoli že.

naj še povem svojo izkušnjo

meni so moje hčerke najbolj hvaležene, da sem vstrajala pri novih nalogah, ko so odraščale, npr: pranje in likanje, samostojno po srednji šoli…..čeprav je bilo ogromno prepira in so bili vsi proti meni …
sedaj prav s veseljem povedo: to me ja pa mami naučila
vedno sem zagovarjala, meni se lahko kaj zgodi, zato morate biti samostojne ob nekem normalnem času

zamujaš 10 let – ko dobi službom, mu zrihtaj sama podnejmniško sobo naj gre – ključ od tvojega stanovanja naj dobi šele čez kakšno leto. čez vikend naj pride k tebi na koslio, potem pojdita v kino ….
delaj ODLOČNO, vendar naj čuti da delaš stvari z ljubeznijo in po korakih ….

Začne se od malega, z eno čez rit, ne pa, da nekatere mame ujčkate svoje sončke, da je pri 20-30 še vedno mamin revček, brez vsega, pa sam si ne zna skuhat, cot oprat, kaj šele cekret spucat…….
Kar naj vam razbijajo po bajtah, same ste naredile pezdetke, nesposobne kretene…..

Avtorica, kot sem zgoraj napisala…..pospravljanje, kuhanje, pranje, cekret……vse pedenaj za njim in zanj, samo da ne bo preklemanski sonček, zdaj dec spet živčn. Bohve kolikokrat te je kam poslal, ti pa nesrečna…..joj, joj, kaj mi je sine rekel…..

U rt ga sun, pa naj se znajde!!!

p.s.brklc – maš prav. 😉

ne morem verjet stilu pisanja,žalostno,vse to se da lepše povedati,ja brklec…

Četudi je mati kriva, v tem primeru morda je, morda ni, ne more nihče od nas trditi, da je bilo tako, kot nekateri obtožujete. In, če predpostavljam, da je bilo, sin je odrasel človek, če bi imel v sebi vsaj malo zdravega karakterja in vsaj minimalno odgovornosti do sočloveka, v tem primeru do lastne matere, bi se že zdavnaj odlepil od nje in se postavil na lastne noge.
Ampak seveda, najbolj komot je živet pod okriljem matere ter na njene stroške.In ne glede na vse, ona je njegova mati, od kje mu pravica razbijati inventar v materinem stanovanju, ki mu je vse doslej dajalo udobje in varen dom?
Ne glede na napačno vzgojo staršev, otroci, ki nimajo izmaličenega značaja in krutosti v sebi, se osamosvojijo, če pa že toliko volje nimajo ali je ovira, da nikakor ne dobijo redne službe , da bi se lahko preživljali sami , pa se do staršev obnašajo spoštljivo. Tale sin je grobijan, katerega bi morala mati postaviti na cesto. Ko razbija naj pokliče policijo in zahteva preko sodišča in socialne prepoved približevanja . Druge rešitve enostavno ni.

…že zdavnaj bi mu morala pokazati,da si glavna TI in ne on.

Če do zdaj nisi zbrala moči,jo boš morala zdaj 100krat več.

Da si dovoli razbijati,to absolutno ni normalno.Moj sin je star 28 let,pa mu na misel ne pride,da ne bi delal ,
ali da bi povzročal škodo.Mislim,da je tvoj sin že dolgo problematičen.Že prej bi morala poiskati nasvete

in pomoč.

New Report

Close