Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek sindrom nemirnih nog

sindrom nemirnih nog

Pozdravljeni,
stara sem malo čez petdeset let in se že dalj časa borim z nemirnimi nogami. Tisti, ki se s tem problemom srečujete, gotovo veste, kako mučno je to, ko človek zvečer ne more zaspati. Pet let sem jemala Mirapexin, ki pa mi je vedno manj pomagal. Sedaj jemljem Akinetol, pa tudi ni pravega učinka. Nemir v nogah si skušam omiliti še z drugimi načini: vsakodnevno uživanje magnezija, izmenično prhanje nog s toplo in hladno vodo, masiranje z raznimi kremami, pa nič ne pomaga.
Ali se kdo izmed vas spopada s podobnimi težavami in kako si pomagate? Vesela bom vsakega vašega nasveta, izkušnje.
Hvala.

Janja

Jaz imam tudi te težave. Sicer 40 let in to opažam nekje 10 let. Sicer sem najprej mislila, da gre za utrujenost, ker sem rodila in sem bila precej več na nogah, kot prej, ko otrok ni bilo. Sčasoma je začelo motiti moža, ker sem se v postelji prekladala brez prestanka. Nimam rešitve, ker me zravniki ne jemljejo zares, oz. so mi predlagali naj pijem magnezij in to je to. A meni se zvečer meša. Kako rada bi kdaj v miru posedela ali poležala pred TV ali s knjigo v roki, tako se pa počutim kot da mi je kdo vsipal poživila v pijačo, ki so udarila samo v noge. Grozno je! Tudi jaz se pridružujem vprašanju in mi je žal, da ti ne morem pomagati, avtorica, sočustvujem pa s teboj.

Gre za presežek seksualne energije. Pa ne zajeb …, mislim resno. Seksat in orgazmirat in nemirne noge bodo samo še zgodovina. In še enkrat, mislim resno in v dobro. In tudi iz prve roke.

Jst sem stara 29 in me ze kako leto mucijo nemirne noge. Vcasih je pomagal tek, vecinoma pa masaza… Zdaj ze dva tedna jem Detralex in je super! Nic vec nemirnih nog! Okrepi venske zile in ni skodljiv. Priporocam 🙂

http://www.geneplanet.si/genetska-analiza/seznam-analiz/sindrom-nemirnih-nog.html/

Meni so se vsi smejali, ko sem omenila, da se spopadam s tem problemom. Potem sem poguglala in pokazala, da to v resnici obstaja. Sama sicer nimam tako hudih težav, da ne bi zdržala, mi gre pa dostikrat zvečer na kavču pred TV zadeva tako na živce, da bi si kar noge stran dala.

Mene ne boli in ne trga, nimam mravljincev, mene samo noge neznasko nervirajo. Dejansko lahko rečem, da so nemirne; stalno jih premikam, noben položaj ni ok, zoprn občutek je, bolj je občutek ščemenja kot mravljincev.

K sreči me to napada samo občasno, ni vsak dan. Ne vem kaj reči, ker zaenkrat to prenašam. Nisem še govorila s strokovnjaki na to temo.

Partnerju pa sem dokazala, da ne gre za mojo živčnost ampak dejasnko za neko zdravstveno stanje. Ker je šlo tudi njemu to na živce, ko sem se stalno obračala na kavču, v postelji…potem k sreči mine in zaspim.

Pri meni so tezeve minile, ko sem zacela telovaditi vsakodnevno. Sedaj sem na idealni tezi in se vedno redno telovadim, nobenih tezav z nemirnimi nogami. Ce smem ponuditi nasvet, bi vsekakor raje poskusila z gibanjem kot s kemijo…

Meni pomaga masaza niveinim mlekom (nobena druga krema mi ne pomaga tako dobro). Masiram si predvsem prste, najbolj pa drugi prst. Edino to mi pomaga, no vcasih se vseeno zbudim in moram vajo ponoviti. Sigurno pa pomaga tudi to, kar je napisal Presezekk.

Kolega se je s tem problemom ubadal od kar ga poznam (20 let). Vse je že poskusil, naročal si je raznorazne zvarke iz vsega sveta – nič ni pomagalo. Potem je iz hrane izločil gluten. Od takrat ima mir. Poskusite.

Meni pomagata dve stvari. Ena je ta, da si zvecer nige strusiram do kolen z ledeno mrzlo vodo,da se noge cisto ohladijo. Obrisem, obujem krokse (copati iz blaga prevec grejejo), sibam v posteljo in si v postelji namazem stopala zls hladilnim mazilom (za dojencke) ali belobazo z olivnim oljem. Kovter si vrzem cez stranico postelje, tako da dobim sotor, da se noge ne dotikajo kovtra.
Druga varjanta je, da na vlazne noge obujem stumfe.
Obcutek imam, da mi vlazna mrzla koza pomaga pri tem. Ne vem kako in zakaj. Nikoli pa nisem.kedla nobenih tablet ali magnezija.

Oh, glej ga zlomka. Tudi sama sem izločila gluten in šele sedaj sem se spomnila, da tega zoprnega ščemenja v nogah ni več. Tudi ni več aritmij, zmanjšala se je teža, nisem zadihana, dosegam boljše rezultate pri športu, sedaj samo še čakam, da potestiram ščitnico, koliko tistega japonca še je v meni…kak je že..aha, Hašimoto:-)

Pozdravljeni,
sama se s sindromom nemirnih nog srecujem 5 let. Nevrolog mi je predpisal Mirapexsin.
Kadar želim počivat mi počitek prekine neprijten občutek v nogah,kateri se stopnjuje do te mere,da mi noga nekonrolirano skače.
Tablete mi nekoliko pomagajo ne pa 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
Stanje je nikoliko znosno,če pazim čez dan na vnos sladkorja in OH.
Me pa zanima,če se tudi pri vas pojavlja trzanje ramen in prstov?

Sama sem na LCHF prehrani in moram reči, da vsaj od takrat dalje nimam več težav z nemirnimi nogami.

Ne vem pa če je sprememba prehrane res pravi razlog…


Si pa zihr bolj starikava al? Ker proteini/beljakovine nardijo obraze zariple-rdeckaste, tak mrtev mat ten koze itd. Pac oksidativni stres. Ti sebe drugace vidis?

Sej ne morem verjet…ok tema
Koristna tema do leta 2018…
No tam, pa se zacne jeb…v glavo. Dej razloz, zakaj je bilo tega treba. Res me zanima! tazadnja avtorica.
Pa , ce je to res, kar si napisala in ce bi podala nasvet na lepsi nacin, bi bilo vse ok.
Tko pa 😒

New Report

Close