Sine si je za božička zaželel pederuš….
Vprašaj ga.
Dajte se no malo pogovorit z otroci, da so takšni izrazi žaljivi!
Pa kako lahko tolerirate, da otrok govori besede pedrtošl, pederuša?? Ma kot da ni drugih besed…
Pa ne mi zdaj, da otrok te besede prinese od drugod! Tudi, če jih prinese, se otroku pač razloži zakaj določena beseda mogoče ni najbolj primerna. In se otroku pač ponudi druga ustrezna beseda.
Drugič pa otroka kar mirno vprašaj, kaj pomeni kakšna beseda, ki jo uporablja! Ti bo že razložl, kaj si želi…
Pismu, res. A ni lepši kakšen slovenski izraz? Recimo: ‘torbica za malo drugačne moške’, ‘torbica za moške s homoseksualnimi nagnjenji’…
Hm… sam v tem primeru bi me bolj skrbela spolna usmerjenost otroka kot torbica…[/quote]
Pa ne, saj to ni torbica za drugače usmerjene moške, je navadna moška torbica, samo za moške je itak vse, kar je torbica, enostavno pedersko. Veliko lepše je namreč videti že vso speštano, zmaličeno in razpokano debelo denarnico v zadnjem žepu hlač, pa ključe po žepih in po možnosti še kak glavnik v zadnjem žepu. Če njih vprašaš.
Ma res jih ne razumem. Pride na obisk in preden sede, mora strest komplet vsebino iz zadnjih žepov, ker drugače seveda ne more sedet. V čem je fora?
Pismu, res. A ni lepši kakšen slovenski izraz? Recimo: ‘torbica za malo drugačne moške’, ‘torbica za moške s homoseksualnimi nagnjenji’…
Hm… sam v tem primeru bi me bolj skrbela spolna usmerjenost otroka kot torbica…[/quote]
Pa ne, saj to ni torbica za drugače usmerjene moške, je navadna moška torbica, samo za moške je itak vse, kar je torbica, enostavno pedersko. Veliko lepše je namreč videti že vso speštano, zmaličeno in razpokano debelo denarnico v zadnjem žepu hlač, pa ključe po žepih in po možnosti še kak glavnik v zadnjem žepu. Če njih vprašaš.
Ma res jih ne razumem. Pride na obisk in preden sede, mora strest komplet vsebino iz zadnjih žepov, ker drugače seveda ne more sedet. V čem je fora?[/quote]
Tukaj se gre za to, da si fantek očitno želi torbico za fante. Naj jo ima, saj je praktična. Samo zakaj se mora temu reči pederuša, pedertošl,… ne pa torba pa res ne vem… A potem naj ga mama predno gre od doma vpraša: “A pedrtošla pa danes ne boš vzel s seboj?” Ma ne vem… jaz takih besed ne uporabljam, moj otrok pa tudi ne.
Ma res jih ne razumem. Pride na obisk in preden sede, mora strest komplet vsebino iz zadnjih žepov, ker drugače seveda ne more sedet. V čem je fora?[/quote]
Tukaj se gre za to, da si fantek očitno želi torbico za fante. Naj jo ima, saj je praktična. Samo zakaj se mora temu reči pederuša, pedertošl,… ne pa torba pa res ne vem… A potem naj ga mama predno gre od doma vpraša: “A pedrtošla pa danes ne boš vzel s seboj?” Ma ne vem… jaz takih besed ne uporabljam, moj otrok pa tudi ne.[/quote]
Ne bi rekla, da je glih fantek.
pač izraz se je tak uveljavu, kr so te torbice večinoma nosli ‘ušmekani’ (preveč urejeni) tipi, ki so po obnašanju pa tem spominjal na pedre…
men recimo čefurji (pardon izrazu – balkanci pa tej) tu v okolici, z biserčki v ušesu, pouno lanacou (verižic), belimi Lacoste čevlji, oprijete majčke itd. zgledajo ko pedri… pa majo pač tak stil in tega ne bom nikol mogu spremenit, sam sprejmem lahko…
sam zakaj bi biu pederuša/pedertošl grd izraz? peder ni grd ali slabšalni izraz, čeprav se večinoma tako uporablja, za kar so krivi starejši ki otrokom tega ne preprečijo in jih ne podučijo… poleg tega usi ki jih poznam in nosijo to torbi pravijo pederuša… izraz se je uveljavu pri najstnikih in vedno več jih ima te torbice, kar pa nihče več, kljub njenemu poimenovanju, ne obraunava kot znamenje isto-spolne usmerjenosti…
tko js mislim, ne mi zamert