Sinovi brez očetov
Mojega sina vzgajam sama. Oče ga je vzel samo na nogomet in pa ribolov, pri vzgoji kot da ga ni. Če sem karkoli hotela mi je vedno kontriral, se drl na mene in me dajal v nič. Otrok ni rabil delati popolnoma nič in tudi noče delati nič, za vse sem sama. Je pa čas za nogomet, drugače bi oče popizdil. Daje me na center za socialno delo, mi nenehno grozi. Da bi si še kdaj nakopala kakšnega moškega ne želim niti pomisliti.
Nekako čutim, da je čas, da se to neha. Vsak dan bolj razmišljam, da grem še sama na center in ga dam očetu . Mogoče bo potem kaj drugače, ko bo oče videl, da je treba vsaki dan prati, obešati perilo, likati dnevno uniformo za šolo, kuhati in igrati sobarico in čistilko vsaki dan. Vmes ga bom še pa poklicala in mu povedala, da bo preživnina malo zamudila, ampak bo… Zdaj bo sin star 18 let in bo odrasel in naj kar leži do 13. ure, oče pa naj dela kot robot. Mogoče me bodo bolj cenili. Pa ne mi reči, da sem kriva sama. v šoli je sin briljanten, na športu tudi, le doma ne naredi nič, jezik pa predolg. Zdaj sem živela samo zanj, in da sem imela mir pred očetom, zdaj pa je čas, da zasveti tudi moja zvezda.
Dovolj je bilo.
Gimson, 03.05.2025 ob 10:33
Gredo še komu na živce sinovi, ki odraščajo brez očetov? Znano je, da so taki otroci problematični od malih nog in z leti je samo slabše.
Kdo si je tole spet izmislil? NE DRŽI
Isto kot ne drži, da so edinčki vse najslabše. NE DRŽI
Za edinčka imaš časa na pretek za vzgojo, zato odraste v normalnega v glavi spucanega otroka, sploh če ga ne filaš z denarjem. In niso papki, loleki itn.
Moj sin odrašča brez očeta.Kaj naj naredim,če nima zanimanja za svojega otroka?Prisilit ga ne morem.
Se pač sama trudim po najboljših močeh.Sina ne morem naučiti moških opravil,sem mu pa lahko privzgojila skrb za dom.In na živce mi gre,ko kdo reče,da je mamin sinek,ker zna kuhat,pospravljat,dat perilo prat.Kako naj ga drugače vzgajam pametnjakoviči?Naj poleg službe,brez centa očetovega denarja,se učim še kako pošraufat avto,da lahko to prenesem na sina?Bivši pa pameten,kako je mamin sinek in nič drugega ne zna.Zraven pa sam živi pri mamici,brez službe in brez skrbi.Drugega dedca si pa tudi nisem navlekla,da bi ga lahko kaj naučil.A kriva pa jaz????Kriva sem edino to,da sem takega očeta izbrala in zdaj hendlam,kot najbolje znam
Torej očitno je ena načevljala zapitega slovenceljna, ki mu je glavni hobi pivo po službi in med vikendi. In zdaj ta slovenčič s svojimi šank sotrpini razglablja, kako bo ženska uničila otroke, ker si ne more priznat, da so bolje brez njega in kot z njim. Boli ga k…. za otroke, ampak te ločene šank majstre boli, da morajo dat preživnino, ker za drugo niso dobri.
Oče ni nujno vse, 03.05.2025 ob 13:16
Moj sin je odraščal brez očeta, na srečo. Ker je ta oče že začel kazati znamenja, da se bo zapil kot vsi moški v njegovi rodbini. Alkohol ga je tudi pokopal in še dva je vzel s seboj. Njegova idealizirana podoba je otroka spremljala vse njegovo otroštvo s stene nad posteljo. Ker pa fant ni bil neumen je kmalu spoznal zakaj je šlo in ga ni ravno pogrešal, saj je na lastne oči videl pri žlahti po njegovi strani kako izgledajo očetje. Ni peder, ni luzar, nasprotno, ima družino, zaenkrat se dobro razumejo, res da nima rokodelskih spretnosti, ima pa tisto spretnost, ki največ šteje. Je visoko izobražen in še več bo dosegel na svojem področju in predvsem zna zaslužiti denar s katerim plača rokodelce. Ne, ne nategujejo ga, zna prekleto dobro presoditi koliko kaj stane in koliko največ za kaj lahko plača. Se ga ti gospodki, ki mu pridejo delat oreng bojijo in posledično se obnašajo tako kot se morajo. Tako vidite ni vse slabo, če otrok nima očeta. Velikokrat je celo bolje da ga ni. Pomislite na klavca Drevenška, kuharja, ki je svojim otrokom zaklal mater in jo zakopal v gnoj, pa kaj bi naštevala. Saj je vsak teden kakšen tak ljubeč in pobožen “oče” v cajtngih.
Še to povej, da si dedca v pijačo poslala ti.