Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija siol in njihova elektronska pošta – sramota!!!

siol in njihova elektronska pošta – sramota!!!

Kaj za hudi… se pa gre ta naš preljubi siol s svojo elektronsko pošto od nas navadnih državljanov, nekaj če sploh kaj ti jo dostavijo, kar pa ponavadi nujno rabiš pa ne????

Sem dal moj mail od siola za prevzem referenčne številke NLB Klik-a vendar 4 x zapored vsaki dan poslano ni nikoli bila dostavljena!!!

Ko sem jim dal 5 dan mail od email-a me je zjutraj ob kavici čakal referenčna številka!!!

Sramotno obnašanje monopolista, pri katerem ti obljubljajo med drugim tudi brezpalečen mail, kateri je seveda vedno vračunan v ceno storitve vsakega posameznika.

g. klemenxx kaj je to zaen hud…

lp

Virusi, ki frčijo vsevprek po svetu in ogromne količine spam pošte naredijo svoje. Če pride vmes še kakšen servis, je težav še več. Kot slišim se s podobnimi težavami ubadajo tudi v drugih državah. Žal prave rešitve zaenkrat ni na obzorju. Tako je moje mnenje, lahko da se tudi motim.

ampak če ti od neke verificirane ustanove kot je naprimer NLB pošiljajo referečno številko, pa ja za hudi… bi moglo prit, potem pa naj se sklicujejo, da je itak vse spam in trojanc – virus …

Kaj je to za en hudir, upam, da je med tem časom že kdo kaj napisal, jaz tole pišem bolj počasi in z občutkom.

Kot vemo je v današnjem svetu veliko računalniških virusov, ter še več protivirusne zaščite instalirane na raznih email strežnikih.

Ampak sistemci, kot sistemci namesto da se kaj dogovorimo med sabo, ali se pa držimo raznih rfc standardov – NE – mi smo sami sebi zadostni ljudje.

Kolikor vem imajo na Siol-u bolj ubogo strojno opremo za email strežnik, kot da to ni zadosti so dodatno instalirali tudi še protivirusno zaščito (sicer zelo znanega podjetja), ampak na žalost je tudi malce narobe skonfigurirano, pa nič ne de.

Skratka napako povzročajo računalniški virusi:
– nekdo ima virus
– ta virus pošlje nekam na email strežnik podjetja
– podjetje ima protivirusno zaščito
– protivirusna zaščita spozna virus
– pošlje email:
– pošiljatelju
– prejemniku
– sistemcu

torej na en virusni email, gredo ven vsaj 3 obvestila

torej 1000 virusnih email = 3000 email obvestil
jaz imam npr. v 24 urah dobim cca. 2500 virusnih emailov, sicer imam AV skonfiguriran tako, da ne obvešča nikogar, niti pošiljatelja, niti prejemnika, nit mene ne. Tako ali tako je pošiljateljev email naslov lažen.

Skratka – za take težave jaz osebno krivim:

1. Siol – konfiguracijo email strežnika
2. Siol – neustrezna strojna oprema email strežnika
3. Siol – npravilno instalirana/konfigurirana AV oprema na email sistemu
4. Uporabnike – ker nimajo aktivne in ažurirane AV opreme

5. Natakaric, ker ne kažejo Tatoojev in popka 🙂

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

6.pa šlatat bi se tud mogle pustit!(mislim natakarice!) ..;-))

Resno: Vedno in še bolj vedno bom trdil,da če bi dohtarji tolk napak naredil,kot jih računalničarji v tej kratki zgodovini………bi pač jaz tega ne bi pisal! 🙁
POVRŠNOST!(ne neznanje…..površnost programerjev je tista,ki nam greni PC-jevske užitke!)

ps. danes okrog 16.00 ure mail.siol.net splohni delal – crnu :)))))))))))))

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close