Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Siol Trio

Siol Trio

Dobro jutro! 😉

Tisti, ki imate Siol Trio, prosim, povejte – ste zadovoljni z njim?

Internet, telefon – dela vse OK?
Znanec, ki ima ta paket, pravi, da večkrat “štrajka” internet in/ali tel.

Kolikor razumem njihovo ponudbo – če vzameš Siol Trio:
– ne rabiš več plačevati naročnine za stacionarni telefon,
– pri trenutni akcijski ponudbi imaš brezplačne klice v omrežju Telekoma,
– zraven sodi seveda internet in SiOl TV

Ja, vem, lahko bi poklicala na njihovo tel. št. in vprašala, ampak tam mi zagotovo noben ne bo povedal, da internet / tel. občasno ne dela. 😉

Prijeten dan – kljub dežju!
🙂

🙂 Informacija iz prve roke: tudi mi smo imeli informacije, da sosedu enkrat eno šteka, drugič drugo. Smo rekli, da bomo reskirali. Naredili smo prenos telefonske številke iz telekoma (ker imamo tel. št. že 20 let), naročili paket, čakali 20 dni, da se zadostijo pogoji za prenos številke in potem smo dobili vse potrebno. Ker smo hoteli prihraniti 70 eurov, smo se odločili tudi za samomontažo in samoinštalacijo. Preden smo vse skupaj spreminjali, sem jih gušila v mobitelovih centrih, in priznam, bili so vsi ful prijazni, sem imela občutek, da me zavijajo v vato in še čakala sem samo na to, da mi postrezejo s tortico in kavo ;D

No, da ne bom dolgovezila. Dobili smo pakete, mož je inštaliral “tehnični” del (potegnil kable, vklopil kable, preklinjal kable – v paket dajo kabel od modema do komunikatorja za tv 1 m !!!!! dolg kabel, šel kupit drugi kabel – saj ne vem, zakaj ga spoloh dajajo poleg, ampak ja dobro…), jaz se, bila zadolžena za “finomontažo” – nalaganje programa, aktivacija kod itd. NO, na srečo je bilo tako, da ko sem zaštartala program je šlo vse narobe, sem klicala klicni center, smo s fanti in dekleti naredili reserte računalnika, modema pa računalnika in modema, nakar so bili obupani in so me dali kvazi njihovemu vodji – in on je naredil ročno tam vse. Je rekel, da glede na to, da smo naredili prenos številke in vse istočasno inštalirali je problem, da narediš inštalacijo od doma – take so bile njegove besede. In potem je vse funkcioniralo: televizija – ki še jo imamo vedno v testnem obdobju, telefon – bp, internet – mega. Nakar smo se odločili, da aktiviramo še dodatno telefonsko številko; takrat se pa je šmorn začel: televizija je vedno delala!!!! ampak telefon in internet: ali je delal internet in en telefon, ali internet in drugi telefon, ali pa sta delala samo telefonska priključka. Sem jih na tehnični podpori gušila do nezavesti. To je sicer trajalo kak teden in pol ampak definitivno sem se skoraj vsak dan pogovarjala z njimi. Ampak jim je uspelo. So vse porihtali. Zdaj nam že skoraj 2 meseca dela vse: od televizije, interneta, telefonije.

Jaz sem zadovoljna. Če pa karkoli zašteka, pa kar pokličem tehnično podporo, če v prvo ali v drugo ne gre kaka nastavitev ki jo opravijo referenti, pa zahtevam enega od “višjih” tehnikov, ki stvari res dobro poznajo (sem si napisala enih par imen, tako da je ziher :D)

Pričakuj začetne probleme, ampak ko se ulaufa, pa deluje tok, tok, tok.

hmmm…*, HVALA!!

Še eno vprašanje:
– plačuješ torej Siol Trio (cca 30 eur na mesec), naročnine za telefon pa več ne? In imaš zastonj klice v Telekomova omrežja?
Ker če je temu tako, se zadeva kar precej splača.

No, tudi mi imamo to. Mi plačamo 38, ker imamo tv dodatni, ne osnovni – pač tega si dobil nekaj mesecev nazaj. Sicer vsake kvatre kaj pri tv ne dela, kot je treba. Pa telefon včasih kaj zabava, ampak res mal.

Kar se tiče inštalacije itd. Pri nas so oni sicer potegnil vse, ampak vseeno ni delal. Dokler sem bila prijazna, se ni nič naredil, ko sem začela zelo neprijazno, se je dal.
Smo hotli potem popust, tist, pripelji prijatelja. Pa se ni in ni dalo. Smo klicali mah skor dva meseca pa skor vsak dan (vsaj 3 krat na teden) Pa nič. Potem smo dali naprej na inšpekcijo in potem se je uštimalo.

mi ga imamo samo na optiki. če gre na navaden kabel, pol je odvisno od bližine oddajnika kako deluje, na optiki pa je minimalna možnost motenj, oz. mi do sedaj v pol leta nismo imeli težav. klici v telekom omrežje pa imaš dve možnosti: neomejeni ali pa 120 min brezplačno, odvisno za katero se odločiš. sedaj pa novim naročnikom ponujajo še prenosnik za 1€.

no pri nas tudi zelo pogosto štrajka, največji šit pa je, da si tud po dva tri dni brez tv in računalnika, ker ni povezave. Če nimaš naveze ti ostane vsaj ena alternativa. Ma jaz sem tud penila, sploh nazadnje, ko so rekli da je naša napaka, da pri njih kaže da je vse ok in tako 14!!! dni. No na koncu ko smo meli doma že privat plačane mojstre ki so ugotovili da pri nas vse štima in sem znorela, so prišli zamenjat modem()ta je sedaj baje močnejši) in ne moreš verjet, od takrat dalje še ni štrajkalo, prej pa vsaj 1x na teden.

No mi imamo problem s TV-jem. Imamo dva. Ena mi enega pa starši. In nam non stop šteka. KO smo kupovali nam je rekla da je vse OK in da bo vse brezhibno delalo obe televiziji in vse da bo ok.

NO ene pol leta je blo ok sedaj pa vsak teden kličemo v tehnično službo da nam naštelajo.

Pa so nam rekli naj eno TV skinemo in da bo bolje.

Najbolje je tako reči najprej oblubijo kako bo vse delalo potem pa tako. Smo že pisali pritožbo da nas bi na eno bližjo centralo dali pa nočejo, ne povejo pa zakaj. Pa ne vem več kaj naredit.

nam pa so zagotovili da ni mogoče na en komunikator priklujčit dveh TV-jev, pol rabiš ali dva komunikatorja (od teh dobiš le enega v paktu, drugega moraš kupit) ali pa vzameš en komunikator in enega za kabelsko (taka kombinacija je možna tudi pri siolu).

Iamo dva, vsak svojega. Smo morali enega dokupit. tAko da to je OK.

Glej, mi smo pri Telekomu zaključili, smo se odjavili in prenesli št. na Siol (v osnovi hčerinsko podjetje Telekom – totalni nateg, ampak kaj čmo). Zdaj dobimo račun od Siola, plačujem pa okrog 40 eur na mesec, 30 eur je namreč, kolikor sem jaz zdaj razbrala iz njihovega novega propagandnega materiala, ti za 30 eur pripada osnovna programska shema – kar pomeni 49 programov, kjer vmes ni hbo, hbo comedy, ng, itd. to se še moram pozanimati.

Ker smo še trenutno na testni televiziji – 2 meseca, smo prejšnji mesec dobili račun za internet in telefonijo – ca. 28 eur. Pri telefoniji imaš brezplačne pogovore znotraj siolovih uporabnikov in 120 minut klicov v telekomovo omrežje, lahko pa si tudi nabaviš telefon neomejeno, če res veliko čvekaš po stacionarcu. Internet imaš neomenjen dostop. Ko bomo pa še poleg imeli televizijo bo pa ca. 40 – 42 eur.

Ker imamo na telefoniji 2 številki – starši, ki so prenesli številko in naša družina, doplačamo mesečno 1,50 eur naročnine za dodatno številko + pogovore v druga stacionarna omrežja. V mesecu avgustu smo imeli z naše številke za 2,40 plačljivih pogovorov (večina znancev je v siolu = brezplačni pogovori) in 1,50 eur naročnine.

Prej so imeli starši mesečnega računa pri telekomu ca 40 eur – pa nista ne vem koliko čvekala – naročnina, pa prikaz št. klicočega pa je bilo 20 eur. Da pa si koga poklical pa je letela cena v višine. Zdaj sta bila prijetno presenečana 😀

Kot sem pa že pisala, na začetku smo imeli ful problemov, ampak sem na servisnih straneh kar vsakemu povedala, da kličem npr. danes že sedmič in da bom še klicala če bo potrebno tudi petnajstič, tako da se naj potrudijo, vmes sem se tudi pogovarjala zelo omikano, ker sem bila tik pred živčnim zlomom, ampak kot sem rekla, so mi stvari naštelali. So med drugim tudi govorili, da je kao “presodobna” naprava (predvidevam, da so mislili modem, mogoče celo komunikator) za našo centralo, pa sem rekla, naj pridejo v roku dveh ur in vse skupaj odpeljejo, če ne gre nastaviti, pa se je vse dalo. Ampak bom res rekla, sem bila zelo OMIKANA ;p

Pri televizorju pa je tako, da me vsakokrat vpraša, kateri sistem želem imeti: siol tv ali siol tv plus, hja, to mi se zdi zelo moteče, ker vedno, ampak res vedno čakam vsaj 20 sekund, da se komunikator uskladi.Je pa res, da imamo hišo kaki kilometer do dva od centrale, ne vem pa kako je, če si oddaljen bolj.

Pa še to: modem, ki smo ga mi dobili, je tudi router, tako da le tega še ni bilo potrebno dodatno kupovati.

Zdaj me samo zanima, kako so zorganizirane po novem programske sheme za televizor.

Najlepša hvala vsem za odgovore!

Mislim, da se bomo odločili za Siol Trio.
Malo me sicer skrbi oddaljenost centrale (doma smo precej na samem – daaaaaleč od vsega), ampak bomo videli, kako se bo obneslo.

V novi reklami (zraven Telekomovega računa za tel.) piše, da če naročiš paket do 25.10., imaš klice v vsa telekomova omrežja zastonj. Mislim, da na tak način kaj hitro “not prinesem” račun za tel.

Še enkrat hvala vsem!

Če si od centrale daleč se pozanimaj prej. Nam so obljubili da smo dovolj blizu centrale da nam bo vse delalo tipi topi obe televiziji.

Pa nam lepo štrajka vsak dan skoraj mož pokliče na tehnično pomoč da mu mal našitmajo pa je za dan dva bolje potem pa ista pesem.

Sestrični so odsvetovali ker so preveč stran od centrle. Tako da to se pa le pozanimaj.

Pa si prečekirala konkurenco, če ni kje kaj bolšega. Če si doma na mestni periferiji, ti ve biti kak drug ponudnik bolj ugoden. Mi smo doma tam daleč, bogu za hrbtom, v totalni temi, tako da je nam bil siol edina obcija.

Jezi me, ker pri nas sicer vlečejo optične kable ampak preden bo prišla optika v hišo, bo pa že totalno zastarela ;(

http://www.mojvideo.com/video-siol-pritozba-jeznega-uporabnika-siolovih-storitev/f6b29a381288cc23a822 Nam ga priklopijo v sredo,pa upam da bomo bolj zadovoljni,kakor je pa tale uporabnik.LP

to glede klicev pa le preveri veliko je odvisno kateri paket vzameš. imaš možnost neomejeni, ta je res vsi klici 0€ v telekom omrežje, sicer pa je še možnost 120 min zastonj.

New Report

Close