Sir v slanici – kaj z njim?
Nekaj časa ga lahko hraniš, a mora biti vedno prekrit z originalno slanico. Jaz ga ponudim ob narezkih in v različnih solatah – najraje v grški ali paradižnikovi. Sir se dobro ujame z olivnim oljem, olivami ipd.
Za kuhanje ga nisem nikoli uporabila in ne vem, kako se obnese. Je pa 1 kila res kar velika količina. Hm. Skratka, ne zavreči vode, sicer bo preostanek sira v dveh dneh zanič.
Lahko mu dodaš malo skute in narediš burek. Ali pa zraven še špinačo, por, po želji pač, pa narediš slan zavitek, ali pa pitulice. Meni osebno so taki zavitki veliko boljši s tem sirom (dodatkom), kot samo s skuto.
Na netu verjetno najdeš tudi kakšen recept za slano pito (bom poskusila poiskat, če bom imela čas) s sirom…
evo jih nekaj, upam, da razumeš hrvaško: http://www.coolinarika.com/tag/slani-sir/korisnik/SlavnaRus/sadrzaj/recept