Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sir v slanici – kaj z njim?

Sir v slanici – kaj z njim?

Imam 1 kg sira v slanici, še zaprtega, pa ne vem, kaj vse lahko skuham oz. kako in kej je uporaben.

Prosim za vaše ideje. Ga je potrebno porabiti takoj ali zdrži v hladilniku dalj časa?

Lahko ga tudi udomačiš in voziš na sprehode, omenjeni sir gre zelo rad z gondolo na Veliko planino…

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Nekaj časa ga lahko hraniš, a mora biti vedno prekrit z originalno slanico. Jaz ga ponudim ob narezkih in v različnih solatah – najraje v grški ali paradižnikovi. Sir se dobro ujame z olivnim oljem, olivami ipd.

Za kuhanje ga nisem nikoli uporabila in ne vem, kako se obnese. Je pa 1 kila res kar velika količina. Hm. Skratka, ne zavreči vode, sicer bo preostanek sira v dveh dneh zanič.

to ni res. najbolje je v vedno sveži slanici, ki jo narediš sama.

Pa s tem je več dela kot z možem…..

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Lahko mu dodaš malo skute in narediš burek. Ali pa zraven še špinačo, por, po želji pač, pa narediš slan zavitek, ali pa pitulice. Meni osebno so taki zavitki veliko boljši s tem sirom (dodatkom), kot samo s skuto.

Na netu verjetno najdeš tudi kakšen recept za slano pito (bom poskusila poiskat, če bom imela čas) s sirom…

evo jih nekaj, upam, da razumeš hrvaško: http://www.coolinarika.com/tag/slani-sir/korisnik/SlavnaRus/sadrzaj/recept

Narežeš na kockice na krožnik, sesekljan česen zmešaš z olivnim oljem in preliješ sir, čez potreseš sesekljan petršilj. Malo kruha. Njami.
Drugače ga lahko nadrobiš ali naribaš na vsako solato.

samo za solate- tam mi je dober, čeprav 1 kg je pa velik?

originalno…ha,ha,ha

Narežeš paradižnik. Sesekljaš eno miniaturno čebulo. Nadrobiš sir. Popraš. Solit ni treba, ker je sir dovolj slan. Preliješ z BUČNIM oljem – poskusi za spremembo od olivnega. Ješ z belim kruhom.

New Report

Close