Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sir za žar

sir za žar

dober dan

nikoli še nisem pripravila sira na žaru(mislim prav tistega ki je za žar od “mu” )

zanima me kaj ponudite zraven kot prilogo?

hvala

zelenjavo?
solato?
kruh?

Điiizus kaka vprašanja.

Španske kumare.

A kupujete še kakšen drug sir za žar ali samo od LM?
A to se samo popeče na žaru in je to to ali imate na voljo kakšne slastne recepte?
Hvala. 🙂

če ti je blo tako težko napisat,pa nebi napisala,saj verjetn še kdo drug ve.

se ti pa vseeno zahvaljujem in ti želim lep in čim manj stresen dan.

pozdravček

Jaz kupujem sir za žar na LJ tržnici (Pustotnik). Ni primerjave z MU ali katerim drugim iz štacune. Pečenega dam na rukolo, prelijem z olivnim oljem in dodam nekaj orehov za dekoracijo. Zraven ajdov ali ržen kruh.

rukola in/ali motovilec + češnjev paradižnik

Jaz kupim tudi olimski beli sir za žar (odvisno kateri je cenejši), zraven pa na žar vržem še šampinjone, bučke,… odvisno ali želiš zelenjavni krožnik, sicer lahko zraven ješ samo kruh in kakšno poletno solato (paradižnik, kumare, paprika,…). Zraven tega sira paše tržaška omaka (česen, olivno olje, petršilj) – če imate radi česen seveda.

PS: hvala za idejo za današnje kosilo

http://vancka.moj-album.com/

Popecena polenta, rukula in cesnjev paradiznik, balzamicni kis in pinjole. Njami

Jaz zraven dam kakšno na žaru pečeno zelenjavo, lahko tudi kakšen čevapčič ali ražnič ali pa samo pomfri in solato.

Kakšnih posebnih receptov žal nimam.

https://www.facebook.com/actio.si

mi smo imeli včeraj gobovo juho in sir za žar kar v taflonki popečen

Zelo dober je tudi z malo bučnega olja….

popekla v teflonski ponvi – jaz sem si ga potresla s česnom, baziliko in olivnim oljem, moj ga ma rad čist natur – zraven pečen krompir v pečici in veliiika skleda domače solatke z redkvicami in bučnim oljem

Pri nas največkrat jemo sir in solato, včasih še bučke zraven popečem. Je pa mu za moj okus (in tudi ostale družinske člane) veliko, veliko slabši tako od Olimskega, kot od Hofejrevega (če ni ta celo od istega kot Olimski)

v telonki popečeš sir, gor pokneš dve jajci in imaš malico, zajtrk, kosilo….

In to v slabih 5. minutah;-))))))))

Pri nas največkrat jemo sir in solato, včasih še bučke zraven popečem. Je pa mu za moj okus (in tudi ostale družinske člane) veliko, veliko slabši tako od Olimskega, kot od Hofejrevega (če ni ta celo od istega kot Olimski)[/quote]

v hoferju imajo Olimskega, je malo cenejši in odličen

Za moj okus je Olimski boljši od Mu. Radi ga imamo popečenega za predjed, ko čakamo, da bodo čevapčiči itd. pečeni. Zraven jemo češnjev paradižnik, redkvice,male kruhke iz francoske štruce, pokapljane z bučnim oljem.

Tudi mi imamo raje olimskega kot od LJM mu, ta je bolj “suh”.
Poseben recept? Vcasih cca pol cm široke rezine sira zavijem v rezine slanine (enojna plast) in sir tako popečemo na žaru. Nam je njami.

Sem ga prejšnji vikend prvič in zadnjič pekla…pa to je živa plastika, žvečilni, totalno brez okusa…če ne bi sama pekla ne bi verjela, da jem sir:)))))))

Se pravi da ga ne znaš spečt, če je bil tak!
Meni je iz Hoferja bolj dober kot mu!

Se pravi da ga ne znaš spečt, če je bil tak!
Meni je iz Hoferja bolj dober kot mu![/quote]

Kaj pa naj naredim poleg tega, da ga vržem na žar? Mislim,pustiva omake,priloge.itd…govorim o okusu samega sira.

Hej. Meni je trgovka v trgovini rekla da se tale da tud pohat. Kaj pravite nato 2x panirat kot ostale ali samo 1x?

New Report

Close