Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sir za žar

sir za žar

prvič bom pripravljala sir za žar…..pa me zanima…koliko časa ga je treba “peči”…in ali je nujna teflonka oziroma žar….ali bi bilo narobe, če bi ga spekla kar v navadni ponvi, ki jo uporabljamo za peko jajc.

hvala

Spečeš ga lahko kjerkoli, toliko da lepo zarumeni (seveda na malo olja). Če imaš tistega v debelejših kosih, ga prereži, jaz prerežem na pol tudi tega od MU, ki je v tanjših rezinah.
Pa zelo nasiten je, zato ne pretiravaj s količino.

jaz ga vedno pečem v teflonu, tako ne potrebujem olja, pečem do minutke na vsaki strani in je super

Peče se ga brez olja…od MU je najboljši… olimski je kr neki…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Jao, DRRR, pa kdaj boš dojel, da je vsakomur nekaj drugega všeč. Naši družini je recimo Mu čisto brezvezen in če bi ga pekli brez olja, bi bil tudi olimski brezvezen.

Za avtorico, pečeš ga kot jajce, ne kompliciraj. Zna bit edino presuh, če boš rezala pretanke rezine (je takoj pečen ali presušen).

Jao, DRRR, pa kdaj boš dojel, da je vsakomur nekaj drugega všeč. Naši družini je recimo Mu čisto brezvezen in če bi ga pekli brez olja, bi bil tudi olimski brezvezen.

Za avtorico, pečeš ga kot jajce, ne kompliciraj. Zna bit edino presuh, če boš rezala pretanke rezine (je takoj pečen ali presušen).[/quote]

Glede na to da govoriš o rezanju in suhobi, ga ti ješ kot zrezek al kva?? Ja ful maš sofisticiran okus, ni kej….

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Lahko spečeš tudi v pečici na peki papirju, funkcija grill. Tako ne rabiš dodajat maščobe. Kot so rekle predhodnice – popečeš, da malo zarumeni, nekaj minutk.
Pri nas imamo pa olimskega dosti rajši od MU. Čist brezveze je tle vsiljevat svoje mnenje kot edino pravilno. 😉

Še boljša finta so pa sirova nabodalca: narežeš na kockice in natikaš na palčke za ražnjiče izmenično koščke sira in različno zelenjavo (npr. bučke, češnjev paradišnik, papriko) ali gobice. Pečeš enako.

New Report

Close