sir za žar
Jao, DRRR, pa kdaj boš dojel, da je vsakomur nekaj drugega všeč. Naši družini je recimo Mu čisto brezvezen in če bi ga pekli brez olja, bi bil tudi olimski brezvezen.
Za avtorico, pečeš ga kot jajce, ne kompliciraj. Zna bit edino presuh, če boš rezala pretanke rezine (je takoj pečen ali presušen).[/quote]
Glede na to da govoriš o rezanju in suhobi, ga ti ješ kot zrezek al kva?? Ja ful maš sofisticiran okus, ni kej….
Lahko spečeš tudi v pečici na peki papirju, funkcija grill. Tako ne rabiš dodajat maščobe. Kot so rekle predhodnice – popečeš, da malo zarumeni, nekaj minutk.
Pri nas imamo pa olimskega dosti rajši od MU. Čist brezveze je tle vsiljevat svoje mnenje kot edino pravilno.
Še boljša finta so pa sirova nabodalca: narežeš na kockice in natikaš na palčke za ražnjiče izmenično koščke sira in različno zelenjavo (npr. bučke, češnjev paradišnik, papriko) ali gobice. Pečeš enako.