Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Široko zaprte oči

Široko zaprte oči

so ga predvčerajšnjim spet predvajali na A kanalu. Koliko možen se vam zdi uvodni zaplet, ne glede na to ali se zgodi moškemu ali ženski? Če obnovim: recimo srečen par srednjega razreda. Ona mu prizna, da je bežno srečala nekoga in bi bila v tistem trenutku pripravljena žrtvovati vse – družino, moža, dosedanje življenje, četudi samo za eno noč.

Srečen moški, srečna ženska ne bi bila pripravljena žrtvovati vse za nekaj adrenalina, ker vse že ima. Če to ne drži, z definicijo sreče nekaj ne štima. Sploh pa mislim, da folku danes kronično primanjkuje modrosti, razsodnosti, treznosti in širine v dojemanju, kaj sploh je ljubezen.

Meni se sploh ne zdi možen, za ostale pa ne morem govorit. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Se strinjam z napisanim.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Vsi ste tako neznansko srečni vseh 24ur na dan vse dni vašega življenja, da je kaj takega nemogoče, da se vam zgodi, kajne?
Kako se vam uspe to samega sebe prepričat?
Itak pa ja, nemogoče da se kaj takega zgodi v reali, saj se taki zapleti dogajajo samo v filmih in mehiških telenovelah.

Potem pa skočiš tu na en forum nezvestoba in se čudiš, da se kaj takega dogaja tudi v naši bližini, morda tudi pri nas. Gremo mižat dalje.

Se tudi jaz strinjam, čeprav zna bit, da bi bile naše podrobnejše razlage te trditve različne :-)))

Torej se to dogaja (tebi) vsak dan? 🙂

Seveda se lahko zgodi, zakaj ne? Samo Boomov opis/vprašanje je kontradiktorno.

Se res čudiš? Mene pa čist nič ne preseneti. Res pa je, da tistega ne berem praktično nič. Dvomim, da me lahko še kaj preseneti, na tistem forumu mislim. Saj pravim, drugim se dogaja marsikaj. Saj tudi meni se je, nekoč. Zdaj pa mislim, da ne več.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Seveda se lahko zgodi, zakaj ne? Samo Boomov opis/vprašanje je kontradiktorno.[/quote]

Nikar mi polagat besed na tipkovnico. Jaz sem nekaj vprašala, če si prebral. Ali morda pa le nimaš odgovora.

Ooooo, Eyes wide shut, zadnji film velikega Kubricka..Cruise in Nicole Kidman..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Seveda se lahko zgodi, zakaj ne? Samo Boomov opis/vprašanje je kontradiktorno.[/quote]

Nikar mi polagat besed na tipkovnico. Jaz sem nekaj vprašala, če si prebral. Ali morda pa le nimaš odgovora.[/quote]

Seveda sem prebral in zato sem odgovoril v stilu prebranega, a ni očitno? 🙂

Odgovor je, da če/ko si srečen par se ti to ne bo zgodilo, ko/če pa nisi srečen par potem pa poiščeš srečo drugje, izven para. Ok?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Točno tako! Današnjo družbo vodijo elite egocentrikov ki jim je iti na pogovor k papežu, kraljici ali ruskemu predsedniku svojevrsten egotrip. V resnici pa se ne zavedajo lastnega hlapčevstva in lastne (duhovne) majhnosti. To so naši predstavniki, vzorniki in zato nas s takimi, dokaj nerealnimi idejami iz filmov lahko poneumljajo v neskončnost.
Nekateri se nato zatečejo v vero, nekateri v “izgradnjo svojega duha” (ker bulšit!), nekateri ugotovijo, da živijo samo enkrat in se zatečejo v razvrat in užitke, da se jih naužijejo preden bodo postali pepel… ostali pa nemo opazujemo in čakamo na svoj konec, vmes pa se poskušamo zabavati na neboleč način. Ah…..

Broad changed, things went wrong, shit happend, life goes on and I'm happy again.

Se strinjam z napisanim.[/quote]

Tudi jaz.

Sreča je pogosto precej preprosta stvar, če pravočasno sprejemaš pravilne odločitve.

Se tudi jaz strinjam, čeprav zna bit, da bi bile naše podrobnejše razlage te trditve različne :-)))[/quote]

Haha Itak. Klasika za mon. Različnost je zlo mila oznaka. Bolje, da -strinjajoči se-odprete druge teme, preden se tu začne bitka na sutjeski.

Ce imas strah ob izgubi obstojecega majhen ni potrebno veliko strasti, ki te premaga.. 24 ur verjetno veckrat v zivljenju…

Ce je strah pred izgubo velik.. potem bo strast neverjetno velika da reskiras.

Kje je biti zadovoljen a morda ne srecen?

Sreca je minljiva…

In ker si modrost, pa razsodnost, treznost in ljubezen vsak razlaga tako, kot njemu ustreza in da vsak sam izpade najbolj moder in popoln, živimo v “popolnem” svetu. 🙂
In bognedaj, da komu kaj očitaš. 🙂

In ker si modrost, pa razsodnost, treznost in ljubezen vsak razlaga tako, kot njemu ustreza in da vsak sam izpade najbolj moder in popoln, živimo v “popolnem” svetu. 🙂
In bognedaj, da komu kaj očitaš. :)[/quote]

Očitaš… naprimer sakrazem 🙂

Broad changed, things went wrong, shit happend, life goes on and I'm happy again.

Vsak je krvav pod kožo.
V človeški naravi je, da ne glede nato, kaj imaš, bi morda nečesa imel več. V 99,9 % primerov ravnaš razsodno, če se zavedaš, kaj imaš, kaj lahko zgubiš. Potem je pa tisti 0,1 % ko te nekdo lahko odpihne. Kako daleč, je seveda (pomembno!)vprašanje.

Človeku, ki trdi, da se njemu to ne more zgoditi, ne verjamem preveč. Zase si tega ne bi upala trditi.

Vse? Mogoče vse … razen otrok.
Ne vem kakšen desc bi se to moral pojaviti, da bi zapustila svoje otroke … bi že moral biti napol božanstvo ali kaj. Mah, dej nehi no.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Spet mene omenjate? 🙂

Pa dobr no, Boom ni omenjal bežnega srečanja z monovci. To je pol čist neki druzga ane? :))
To pa že itak precej žrtvujemo.

Kaj niste brali Ane Karenine?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Knjige so eno, realnost pa nekaj drugega. No, tako pravijo tukaj tisti, ki menda živijo v pravljici :-))

Ne vem kakšen desc bi se to moral pojaviti, da bi zapustila svoje otroke … bi že moral biti napol božanstvo ali kaj. Mah, dej nehi no.[/quote]
Boljše bi se bilo vprašat, v kakih razmerah je to prej živela, da je bila pripravljena vse to zapustit.

Ne vem kakšen desc bi se to moral pojaviti, da bi zapustila svoje otroke … bi že moral biti napol božanstvo ali kaj. Mah, dej nehi no.[/quote]
Boljše bi se bilo vprašat, v kakih razmerah je to prej živela, da je bila pripravljena vse to zapustit.[/quote]

Marko, kakšne so pa lahko razmere, da zapustiš otroka?
Partnerja ja, starše ja, ampak otroka?
Dej nehi no. Takšne razmere ne obstajajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close